Egyszülő.hu | Egyedül Nevelem

Egy hely. Egy esély. Sok találkozás.

Tizennyolc év alatt sok mindent megtanul az ember: megtanulja, hogy milyen egyedül ultrahangra menni és csak a szeme sarkából nézni, ahogy más kismamáknak fogják a kezét; megtanulja, hogy hogy élvezze az ovis apák napját, amikor ő az egyetlen anyuka a sok erős, bajszos apuka között.  Aztán megtanulja lerendezni az iskolai konfliktusokat – néha galambszívvel, néha oroszlánkarmokkal, mikor mire van szükség.

Csodálatos hírrel kezdjük a 2017-es évet:  a múlt év végén döntött a kormány arról, hogy támogatja egy egyedülálló szülőket segítő központ létrehozását Budapesten, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetésével.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára és Nagy Anna, az alapítvány vezetője közös sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy Magyarországon körülbelül 300 ezer egyszülős család van, és több mint félmillió gyerek él ilyen családban. A félmilliárd forint támogatással létrejövő központ valódi áttörést jelent, és fontos jelzés, hogy a gyermeküket egyedül nevelők végre megkülönböztetett figyelmet, elismerést kapnak.  

Azon emberek közé tartozom, akik nem szívesen konfrontálódnak. Vannak, akiket felvillanyoznak a szócsaták és hadakozások, engem inkább lebénítanak, és sosem jut eszembe semmi frappáns visszavágás az adott pillanatban. Bezzeg utána…

Csupán azért bocsájtottam ezt előre, mert bizony összerándult a gyomrom, amikor az óvó néni bejelentette, hogy apák napi ünnepséget tartanak.

Friss hírek

Így történt

Online látogatók

Oldalainkat 52 vendég és 0 tag böngészi