Egyszülő.hu | Egyedül Nevelem

Egy hely. Egy esély. Sok találkozás.

Csodálatos hírrel kezdjük a 2017-es évet:  a múlt év végén döntött a kormány arról, hogy támogatja egy egyedülálló szülőket segítő központ létrehozását Budapesten, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetésével.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára és Nagy Anna, az alapítvány vezetője közös sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy Magyarországon körülbelül 300 ezer egyszülős család van, és több mint félmillió gyerek él ilyen családban. A félmilliárd forint támogatással létrejövő központ valódi áttörést jelent, és fontos jelzés, hogy a gyermeküket egyedül nevelők végre megkülönböztetett figyelmet, elismerést kapnak.  

Az elmúlt 11 évben rengeteg gondolatot, ötletet, tervet dédelgettünk, amiket most végre megvalósíthatunk! A központ szolgáltatásait és programjait igénybe vevők kaphatnak majd konkrét segítségnyújtást, ami lehet tanácsadás, gyerekfelügyelet, nyaralás vagy éppen a gyerek korrepetálása vagy a megfelelő mester felkutatása. Emellett fontosnak tartjuk a közösségépítést olyan programokon keresztül, ahol akár a gyerekkel, akár a gyerek nélkül lehetnek együtt a szülők, ahol lehet fejlődni, tanulni, kirándulni, főzni, tornázni és millió más olyan dolgot csinálni, ami kihúzza az egyedül nevelőket abból az ördögi körből, aminek a vége gyakran a teljes elmagányosodás, majd a depresszió.

Ezeken túl van egy általánosabb célunk is, magának az egyszülős létnek az elismertetése, az egyszülők „egyenjogúsítása”, hogy jobban elfogadja a társadalom a - sokszor önhibájukon kívül ilyen helyzetbe került – egyszülős családokat.

A tervekről és konkrét lépesekről hamarosan hírt adunk itt a honlapon és Facebook oldalunkon.

Addig is örüljetek velünk!

 

A hírrel kapcsolatban megjelent cikkek:

A kormány támogatja az egyszülős családokat. Kormany.hu, 2016. december 22.

Egyedülálló szülőnek lenni nem tragédia – Nagy Anna a Mandiner.családnak, Mandiner, 2017 január 12.

„Majd lesz egy szép, kerek családunk” - de ki segít, ha nem így alakul?, Info Rádió, 2017. január 15.

 

 


Friss hírek

Így történt

Online látogatók

Oldalainkat 86 vendég és 0 tag böngészi