Egyszülő.hu | Hírek

Egy hely. Egy esély. Sok találkozás.

A nyári szünidőben idén is ingyenesen kapnak meleg ételt a hátrányos helyzetű családok gyermekei. Az étkezést igényelni kell, nem jár automatikusan. A szünidei gyermekétkeztetési programnak köszönhetően 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatal részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, amennyiben a szülő ezt igényli.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány is tagja lett az európai családszervezetek hálózatának, a COFACE-nak. Büszkék vagyunk, hogy már teljes jogú tagként képviselhettük az egyszülőket a "Families on the move" konferencián Brüsszelben

Egyedülálló szülőknek tart előadást Vekerdy Tamás az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány szervezésében, "Gyereknevelés egyedül - fog ez menni?" címmel. Az előadásra mindenkit nagy szeretettel várunk. 

A rendezvény időpontja: 2016. szeptember 1. 17 óra
A helyszín: Szülők Háza a gazdagréti Eleven Center 1. emeletén (1118 Budapest Rétköz u. 7.)

A nagy érdeklődésre való tekintettel a rendezvényen csak előzetes regisztrációval lehet részt venni. Regisztrálni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet. Helyeket korlátozott számban tudunk biztosítani a regisztráció sorrendjében.

A rendezvény ingyenes, viszont ha tudsz, kérjük hozz egy szelet sütit vagy valami üdítőt, hogy az előadás után még beszélgethessünk, lazíthassunk egy kicsit. 

Amennyiben problémát jelent a gyermekfelügyelet, nyugodtan hozd magaddal csemetédet. Lesz gyermekmegőrző, így te kényelmesen, nyugodtan végighallgathatod az előadást, illetve beszélgethetsz a többi szülővel.

Kérlek, hogy ha már regisztráltál, de mégsem tudsz eljönni, jelezz vissza, hogy mások be tudjanak ugrani a helyedre.

Találkozunk az évnyitó napján!Babakocsis sétanapot tartanak Újbudán június 11-én, szombaton. Ezzel a sétával szeretnék felmérni, hogy milyen útvonalakon lehet zavartalanul közlekedni babakocsival és kerekesszékkel és min kellene még változtatni, hogy ez még könnyebben menjen. Gyülekezés 8.30-tól a Malom Közösségi Térnél (1119 Fehérvári út 88.).

"Az egyszülős család is család" - ez volt a címe annak a miskolci konferenciának, amit a Holdam Egyesület és az MTA MAB Szociológiai Munkabizottság közösen rendezett, rólunk, rólatok. Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány is részt vett előadóként, témájának címe: Páratlan szülők – egyedülálló helyzetek.

További résztvevők voltak: Harcsa István, szociológus, Keveházi Katalin, a Jól-Lét Alapítvány vezetője, Paál Rita, az Anyahajó Anyaközpont egyszülős beszélgető kör szervezője és Szigethy Gabriella, a Holdam Egyesület Egyedülálló Anyák Hangja projekt szakmai munkatársa.

A konferencia ideje alatt megtekinthető volt a „Páratlan helyzetek” című fotókiállítás, melynek célja megmutatni a világnak az egyedülálló anyák problémáit és rávenni őket, hogy hangot-képet adjanak életük nehézségeiről.

 

A nap egyik legfontosabb témája az volt, hogy hogyan lehetne az egyszülős családoknak segítő hálózatot létrehozni. Dolgozunk rajta!

Friss hírek

Így történt

Online látogatók

Oldalainkat 41 vendég és 0 tag böngészi