Egyszülő.hu | Hírek

Egy hely. Egy esély. Sok találkozás.

Tisztelt Nyugdíjas Pedagógusok!

Talán a híradásokból Önök is értesültek róla, hogy állami támogatással, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közreműködésével Egyszülős Központ létesül Budapesten a gyermeküket egyedül nevelő szülők segítésére.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2005-ben jött létre, hogy segítse az egyedülálló, elvált, megözvegyült szülők által fenntartott egyszülős családokat. Ma Magyarországon körülbelül 300 000 családból hiányzik az egyik szülő és ezek a családok több mint félmillió gyereket nevelnek. Az idei évtől állami támogatással nyílik arra lehetőség, hogy ezek a családok több segítséget kapjanak mindennapi nehézségeik megoldásában.

A központ jelenleg olyan online szolgáltatásokat nyújt, amelyekre a legnagyobb igény mutatkozik az érintett családok részéről, így jogi és pszichológiai tanácsadást, valamint mediációs segítséget kaphatnak a hozzánk fordulók.

Idén év elején az Egyszülős Központ fizikai valójában is megnyílik az Üllői úton, ahol további szolgáltatásokkal, rendszeres programokkal is várjuk majd az egyszülős családokat.
Szeretnénk korrepetálási lehetőséget is biztosítani azon családok gyermekei számára, akik anyagilag nem engedhetik meg maguknak, hogy különórát fizessenek, de szükségük van segítségre a tanulásban. Ehhez keresünk Önök között olyan partnereket, akik önkéntes munkával szívesen vállalnának szerepet abban, hogy az egyszülős családok rászoruló gyermekei számára is esélyt teremtsünk a megfelelő felkészülésre a tanórákra.
Kérjük, amennyiben volna erre a célra szabad idejük, kedvük, lehetőségük, jelentkezzenek nálunk az alábbi online formanyomtatvány kitöltésével.


Üdvözlettel:

Nagy Anna
kuratóriumi elnök
Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány

(fotó: Damir Bosnjak/Unsplash)


Friss hírek

Így történt

Online látogatók

Oldalainkat 121 vendég és 0 tag böngészi