Kedves újságíró kolléga!

Ezen az oldalon találja az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány által kiadott sajtóközleményeinket, de bárrmilyen további kérdésére örömmel válaszolunk.

További információ

Lövei Tünde,
Telefon: 06307741215
E-mail: 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Budapest, 2017. szeptember 6. – Az egyszülős gyerekek az egészséges táplálkozásban sem lehetnek hátrányban a többiekhez képest - a tanévkezdés alkalmából erre hívta fel a figyelmet az Egyszülős Alapítvány és a TÉT (Táplálkozás, Életmód és Testmozgás) Platform. Az eseményen, amely a hazai egészségközpontú szemlélet formálását célzó közös programsorozat első állomása, a két civil szervezet együttműködési megállapodást ír alá.

Sajtóközlemény

2017. június 18.

Magyarországon a kb. 350 ezer egyszülős családból több mint 40 ezerben az apuka neveli ma egyedül a gyermekét vagy gyermekeit. A statisztikák még ennél is magasabb számokat mutatnak: 2016-ban 71 853 volt a hivatalos adat, míg 1960-ban ez a szám 33 ezer volt. A statisztikák nem tükrözik teljesen a valódi helyzetet, hiszen beleszámolják a szülővel élő felnőtteket is, az viszont tény, hogy az elmúlt 40 évben megduplázódott az egyedül gyermeket nevelő apák száma. Ugyanez a tendencia az egyszülős családok számának emelkedésében is.

Sajtóközlemény

A gyermeküket egyedül nevelő szülők segítésére állami támogatással, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közreműködésével alakul meg idén az Egyszülős Központ, amely szolgáltatásait az érintettek javaslatait figyelembe véve alakítja ki. A központ áprilisban elindította azon online szolgáltatásait, amelyekre a legnagyobb igény mutatkozik, így jogi, pszichológiai tanácsadást és mediációs segítséget kaphatnak a hozzájuk fordulók. Az online szolgáltatások az ország bármely részéről elérhetőek és ingyen lehet őket igénybe venni.