Jövő év elején megnyílik Budapesten az Egyszülős Központ. A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülállónak számító intézmény az Üllői úton található majd. A több mint 600 négyzetméteres ingatlan felújítása november 21-én kezdődik és a tervek szerint jövő év februárjától fogadja majd az egyszülős családokat. 

Kedves újságíró kolléga!

Ezen az oldalon találja az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány által kiadott sajtóközleményeinket, de bárrmilyen további kérdésére örömmel válaszolunk.

További információ

Lövei Tünde,
Telefon: 06307741215
E-mail: 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Budapest, 2017. szeptember 6. – Az egyszülős gyerekek az egészséges táplálkozásban sem lehetnek hátrányban a többiekhez képest - a tanévkezdés alkalmából erre hívta fel a figyelmet az Egyszülős Alapítvány és a TÉT (Táplálkozás, Életmód és Testmozgás) Platform. Az eseményen, amely a hazai egészségközpontú szemlélet formálását célzó közös programsorozat első állomása, a két civil szervezet együttműködési megállapodást ír alá.

Sajtóközlemény

2017. június 18.

Magyarországon a kb. 350 ezer egyszülős családból több mint 40 ezerben az apuka neveli ma egyedül a gyermekét vagy gyermekeit. A statisztikák még ennél is magasabb számokat mutatnak: 2016-ban 71 853 volt a hivatalos adat, míg 1960-ban ez a szám 33 ezer volt. A statisztikák nem tükrözik teljesen a valódi helyzetet, hiszen beleszámolják a szülővel élő felnőtteket is, az viszont tény, hogy az elmúlt 40 évben megduplázódott az egyedül gyermeket nevelő apák száma. Ugyanez a tendencia az egyszülős családok számának emelkedésében is.