2017. április 24. 

(Duna TV: Család-barát magazin)

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője volt a Család-barát magazin vendége és mesélt az alapítvány munkájáról és az induló Egyszülős Központ szolgáltatásairól.

http://www.mediaklikk.hu/video/csalad-barat-2017-04-24-i-adas/ (15'50-től kezdődik)

 

2017. április 4.

(budapest-imami.hu)

"A szolgáltatások indítására rendezett Kóstolj bele az Egyszülős Központba! című programon az érdeklődők valódi ízelítőt kaphattak az áprilistól elérhető segítségnyújtásból és személyesen is találkozhattak, konzultálhattak több, a központ munkáját segítő szakemberrel."

http://budapest.imami.hu/orszagos-hirek/elerhetoek-az-egyszulos-kozpont-online-szolgaltatasai

 

2017. április 3.

(nlcafe.hu)

"Áprilistól a neten kérhetnek segítséget az egyedülálló szülők

Áprilistól  Jogi, pszichológiai tanácsadást és mediációs segítséget kaphatnak azok az egyedülálló szülők, akik igénybe veszik az Egyszülős Központ online szolgáltatásait." 

http://www.nlcafe.hu/csalad/20170403/egyedulallo-szulo-egyszulos-kozpont-internet/

 

2017. április 3.

(M1: Ma délelőtt)

"Ősszel nyílhat meg az Egyszülős Központ Budapesten." Nagy Anna az M1 délelőtt című műsorának volt a vendége.

http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2017-04-03-i-adas-3/ (7'55-től kezdődik)

 

2017. április 2.

(TV2: Tények)

Magánytól szenvedő egyedülálló szülőknek segít majd az ősszel megnyíló Egyszülős Központ. Addig az online szolgáltatásokat vehetik igénybe a szülők.

http://tenyek.hu/tenyek/232765_tenyek-teljes-adas-2017.-aprilis-2.-vasarnap.html (28'09-től kezdődik)


2017. április 2.

(napi.hu)

"Egyszülős Központ alakul, az intézmény online szolgáltatásai áprilistól elérhetők. Magyarországon jelenleg mintegy 300 ezer családból hiányzik az egyik szülő."

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/fontos_segitseg_a_gyermekuket_egyedul_neveloknek.632753.html 

 

2017. április 2.

(hvg.hu)

"Az Egyszülős Központ jogi, pszichológiai tanácsadást és mediációs segítséget is nyújt online, ezeket már el lehet érni. A gyermeküket egyedül nevelő szülők segítésére 500 millió forintos állami támogatással, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közreműködésével nyílik meg az év második felében az Egyszülős Központ, amely a szolgáltatásait az érintettek javaslatait figyelembe véve alakítja ki."

http://hvg.hu/itthon/20170402_Egyedulallo_szuloket_tamogato_kozpont_nyilik_Budapesten?s=hk

 

2017. április 2.

(magyaridok.hu)

"Egyszülős Központ alakul az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségével, az intézmény online szolgáltatásai áprilistól elérhetők – közölte az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vasárnap az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a gyermeküket egyedül nevelő szülők segítésére 500 millió forintos állami támogatással, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közreműködésével nyílik meg az év második felében az Egyszülős Központ, amely a szolgáltatásait az érintettek javaslatait figyelembe véve alakítja ki."

http://magyaridok.hu/belfold/aktivva-valtak-az-egyszulos-kozpont-online-szolgaltatasai-1539439/

 

2017. március 24.

(hirado.hu)

"A gyermekeiket egyedül nevelő szülők közül sokan anyagilag és lelkileg is nehéz helyzetben vannak, és segítségre sem igazán számíthatnak - ez derült ki a legfrissebb kutatásokból."

http://www.hirado.hu/2017/03/24/az-egyszulos-csaladok-kulonosen-kitettek-az-elszegenyedes-kockazatanak/?source=hirkereso

 

2017. március 22.

(mandiner.hu)

"Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány online kérdőívét több mint ezren, fele-fele arányban fővárosiak és vidékiek töltötték ki. A válaszadók csaknem 90%-a jelenleg is egyedül neveli gyermekét, több mint fele egy gyermekkel maradt magára, és szintén a felénél több képviseli a 35-44 éves korosztályt."

http://csalad.mandiner.hu/cikk/20170321_marcius_21_az_egyszulos_csaladok_vilagnapja

 

2017. március 22.

(család.hu)

"Az elszigetelődést tartják a legnagyobb problémának a gyermeküket egyedül nevelő szülők – ez derül ki az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány több mint ezer fő válaszain alapuló kutatásából. A Budapesten létrejövő egyszülős központ legfontosabb feladatának pedig az egyszülős családok jogainak és elfogadásának képviseletét tartják az érintettek."

http://csalad.hu/2017/03/22/egyszulos-let-a-kutatas-tukreben/

 

2016. július 28.

(szabadfold.hu)

"Minden ötödik magyar családban a szülő egyedül neveli a gyermekét. Számukra különösen fontos, hogy legyen körülöttük óvó, segítő rokonság, nagyszülők, nagynénik-nagybácsik. De mi van akkor, ha nincsenek? Mint ahogyan számos nagyszülő mellől is hiányzik a támogató család. Nagyira vágyó unokáknak és unokára vágyakozó nagyiknak segít egymásra találni az Egyszülő Alapítvány "Legyél a mi nagyink!" programja."

http://www.szabadfold.hu/csalad/legyel_a_mi_nagyink

 

2016. július 13.

(ridikul.hu)

"Ma Magyarországon minden negyedik gyermeket egyedül nevel az egyik szülője. Ahogy Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja elnöke fogalmazott, a mai magyarországi bírói gyakorlatban legtöbbször, ha válásra kerül a sor, és nincs semmi akadálya, akkor az anyának ítélik a gyerekeket. Persze van, hogy az élet másként rendezi, de a gyermekét egyedül nevelő apa máig kuriózumnak számít. Nagy Anna szerint nehezebb helyzetben vannak az egyedülálló apukák, hiszen a gyerekről való gondoskodás, a háztartás gyakran egyszerre szakad a nyakukba, amikor egyedül találják magukat. Ugyanakkor könnyebb is apukának lenni, hiszen amíg az egyedülálló anyára sokszor rálegyintenek az emberek, addig az apukákat legtöbbször támogatással, együttérzéssel veszik körül." Egy cikk az egyedülálló apukákról:

http://ridikul.hu/2016/07/12/apa-mosdik-apa-foz/

 

2016. június 9.

(Metropol)

"Becslések szerint egymillió körül lehet azoknak a száma, akik ma Magyarországon egyszülős családokban élnek, vagyis a lakosság több mint 10%-a. Nem véletlenül hívjuk magunkat Magyarország legnagyobb kisebbségének. Azonban a nagy számok ellenére az egyszülős családok szinte semmilyen külön támogatást nem kapnak."

https://www.metropol.hu/itthon/cikk/1456129-keves-tamogatast-kapnak-az-egyszulos-csaladok

 

2016. június 4. 

(csalad.hu)

"Az idén Magyarországon első alkalommal rendezik meg a Szülők Ünnepét, ahol ingyenes családi és gyerekprogramokkal, koncerttel, tanácsadással és élményajándékokkal köszöntik a meghívott szülőket június 5-én. A rendezvényen az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány és további öt családsegítő szervezet vesz részt."

http://csalad.hu/2016/06/04/vasarnap-egyutt-unnepelnek-a-szulok/?f=hk

 

2016. február 28.

(Inforádió)

"Sokszor elhangzott felém olyan kérdés, hogy vajon családnak tartjuk-e magunkat, mi egyszülősök? Én azt mondom, hogy mindenféleképpen családnak tartjuk magunkat. És hogyha megkérdezik a gyerekeinket, ők valószínűleg még a kérdést sem értenék."

http://inforadio.hu/sound2.phtml?a=%2Faudio%2F00059%2F00059601a.mp3&t=A%2BCsal%25E1di%2BH%25E9t%2B2016.%2Bfebru%25E1r%2B22-i%2Bad%25E1sa%2B1.%2Br%25E9sz&l

 

2016. február 28.

"Nagy Anna az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke amikor saját házassága tönkrement, egyedül maradt és megtapasztalta, hogy bizony amellett, hogy az egyszülős lét borzasztóan nehéz mind lelkileg mind fizikailag, szembesült azzal is, hogy ennek a társadalmi csoportnak egyáltalán nincs kapaszkodót nyújtó szervezet. Ekkor döntötte el, ha más nem csinál egyet és ezen keresztül amiben csak tud megpróbál segíteni. Akkoriban még erősen tabunak számított az ilyen élethelyzet és a legtöbben talán azt képzelték egyedül vannak nehéz periódusukban, mert egy válás vagy egy szülőtárs elvesztése után a saját maguk és a gyerek mentális átsegítése mellett rengeteg a jogi teendő, illetve a mindennapokat érintő gyakorlati kérdés. Mindezekről és a megoldási lehetőségekről ma este 10-től"

2016.január.19.

(Magyar Katolikus Rádió)

"Az élet szeretete a legfontosabb ebben az egészben, hiszen azt akarjuk megtanítani a gyerekeinknek, hogy amikor megnőnek, nekik is minden lehetőségük megvan arra, hogy teljes, boldog, emberi életet éljenek." Egy nagyon szép beszélgetés a Katolikus Rádióban Gerbei Anitával, az egyedül nevelőkről:

http://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/387646

 

2016.január 17.

(Könyves Blog)

"Mindenki úgy képzeli, hogy lesz egy szép családja, és együtt élnek, míg meg nem halnak. Aztán valahogy végül nem így lesz. Magyarországon 2001 és 2011 között százezerrel nőtt a 24 év alatti gyermekeket egyedül nevelők aránya. Nagy Anna Egyedülálló szülők című könyve nekik szól." A könyvesblogon Pálfi Andrea írt véleményt az Egyedülálló Szülők Könyvéről. Itt olvashatjátok:

http://konyves.blog.hu/2016/01/17/ujratervezes_gyerekkel#more8246638

 

 

2015. december 26.

Egy kormányszóvivő és az "egészségtelen családmodell"

(hvg.hu)

"A gyerek egyik legalapvetőbb szükséglete a szeretet mellett, hogy stabilitás és biztonság legyen az életében. Ha egy szülője van, akkor neki azzal az egy szülővel kell a stabilitás."

http://hvg.hu/plazs/20151226_nagy_anna_gyerek_egyedulallo_szulo_csalad

 

2015. december 3. 

(Kossuth Rádió, 180 perc)

"Általában az egyszülős létnek az eleje sokkal nehezebb jellemzően, hiszen mindig van egy trauma, egy fájdalmas történés, ami bevezeti ezt a helyzetet."

http://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2015-12-03_06:00:00&ch=mr1

 


2015. december 3.

(MTV, Ma Reggel)

"Az embernek akkor nehéz egy helyzetet kezelni, ha azt gondolja, hogy amiben ő él az egy abnormális dolog, és mással ilyen nem történik."

http://www.mediaklikk.hu/video/ma-reggel-2015-12-03-i-adas/

 

2015. november 30.

Apukák anyaszerepben - Egyedül nevelni a gyereket tragédia?

(Vous Magazin)

"Szülőnek lenni nem a holnapról szól, sokkal inkább erről a pillanatról, amiben éppen vagyunk."

http://www.vous.hu/hir/20151130-apukak-anyaszerepben-egyedulallo-szulokent

 

2015. november 30.

Nem ártana felmutatni valami reálisabb képet

(Könyvjelző Magazin, 2015. december)

"Amikor az embernek gyereke lesz, kicsit olyan, mintha másik bolygóra kerülne. Ezt sem elmesélni, sem megmagyarázni nem lehet."

http://www.konyvjelzomagazin.hu/hir/nem-artana-felmutatni-valami-realisabb-kepet

 

2015. november 21. 

(Delina.hu)

"Egyedülálló szülőnek lenni stigma - legalábbis így érzik azok az anyák és apák, akik társ nélkül nevelik gyereküket."

http://delina.hu/konyvajanlo/2015/11/21/nagy-anna-egyedulallo-szulok-konyve

 

2015. november 9.

(Kossuth Rádió, Napközben)

"Bizony ez még mindig stigma. Nálunk is probléma, hogy az anyukák, vagy apukák nagyon nem szeretnek erről a témáról beszélni. Úgy érzik ez hátrányt jelent neki, úgy érzik még mindig kissé rossz szemmel néznek rájuk."

http://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2015-11-09_09:00:00&ch=mr1

 

2015. november 4.

Lehetnek éppúgy boldogok, mint akármelyik másik gyerek

(Könyvjelző Magazin, 2015. november)

"Nagyon ritka, hogy egy gyereknek minden megadatik. A mi gyerekeinknek a közös otthon hiányzik az életükből, de ettől még pont ugyanolyan klassz és boldog felnőttek lehetnek, mint akármelyik másik gyerek.'

http://www.konyvjelzomagazin.hu/hir/lehetnek-eppugy-boldogok-mint-akarmelyik-masik-gyerek

 

2015. október 25.

Hétféle olvasnivaló, hogy biztosan ne unatkozz az ősszel

"2015-ben nem újdonság, ha valaki egyedülálló szőlőként neveli a gyereket. Mert elhagyták, mert megözvegyült vagy, mert neki lett elege. Nem is az a kérdés, hogy egy szülő is meg tud-e birkózni a feladatokkal, mert meg tud, hanem inkább az, hogy a gyereknek mi a legjobb."

http://divany.hu/stilfuresz/2015/10/25/het_kulonfele_konyv_hogy_biztos_ne_unatkozzon/

 

2015. október 10.

Családnak tartod-e magatokat?

(Vasárnapi hírek)

"Mikor úgy érzed, szétesik az agyad, ha még egy percig a kisvonatot kell tologatni, jó, ha valaki fog és elvisz egy kávéra."

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/csaladnak_tartode_magatokat

 

2014. december 9.

Mit ér az anya, ha egyedülálló?

(Ridikül magazin)

"Ezek az anyák mindennapi hősök."

http://ridikulmagazin.hu/musor-mit-er-az-anya-ha-egyedulallo.htm


Friss hírek

Így történt

Online látogatók

Oldalainkat 50 vendég és 0 tag böngészi