VÁLOGATÁS SAJTÓMEGJELENÉSEINKBŐL

Újra megrendezték a Csak egy nő konferenciát Debrecenben | Dehir.hu
2017. október 12.

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezerője képviselte az egyszülős édesanyákat ezen a debreceni konferencián.
Tovább a videóra


Az egyedülálló szülők helyzete nehéz, de lehetne rajta javítani | Life.hu
2017. szeptember 27.

"Ők nem láthatatlanok, nem csonkák. Ugyanolyan értékeket képviselnek, mint egy kétszülős család. A gyermeküket egyedül nevelő szülők ugyanakkor, jóval több problémával találják szembe magukat. Az Egyszülő.hu felméréséből, a több mint 1000  megkérdezett válaszai alapján az derült ki,hogy a mindennapi életben a legnagyobb nehézséget a logisztika és az elszigetelődés jelenti. Most, az Egyszülős Központ révén, komoly segítséget kapnak."
Tovább a cikkre


Összetett segítség az egyszülős családoknak | Magyar Idők
2017. szeptember 27.

"Bár az Egyszülős Központ kormányzati támogatással épülő belvárosi fogadóterét jövő januárban adják át, a központ és a mögötte álló alapítvány jelenleg is tudja segíteni az egyszülős családokat különböző szolgáltatásokkal – közölte lapunkkal az intézmény vezetője. Nagy Anna elmondta: a többi között jogi segítséget nyújtanak, ám tevékenységük jelentős eleme a közösségépítés is."
Tovább a cikkre


Segítség az egyszülős családoknak | ATV Start
2017. szeptember 21.

Az ATV Start vendége Nagy Anna kuratóriumi elnök, Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány.
Tovább a műsorra


Nagy Anna: „Nem az össznépi társkeresés a célunk” – beszámoló az egyszülősök sajtóreggelijéről | Csaladhalo.hu
2017. szeptember 21.

"Sajtóreggelire hívta – többek között – a Családháló munkatársát a leendő Egyszülős Központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, hogy elmondják, mik a projekt előzményei, hol tartanak most, és azt is, hogy segítő médiapartnereket keresnek abban, hogy az egyedülálló szülők népes táborának gondjait és segítésének lehetőségeit minél szélesebb körben megismertessék."
Tovább a cikkre 


Kampányt indítanak a gyerekek egészséges táplálkozásáért | Magyar Idők
2017. szeptember 8.

"Még most is sok a csipsz és a cukros, szénsavas üdítő az iskolai büfékben, ezért augusztus végén körlevélben hívta fel a szakminisztérium az iskolaigazgatók figyelmét a diákok helyes táplálkozására, szeptembertől pedig az Egyszülős Alapítvány kezd kampányt a kisiskolások egészségesebb étkezési szokásainak kialakításáért."
Tovább a cikkre
További megjelenések a témában: Duna TV Családbarát, Rádió Bézs, Civil hírügynökségCsalad.hu, RTL Klub


Pótnagyi kereső | Kossuth Rádió: Vendég a háznál
2017. szeptember 7. 

A gyermeküket egyedül nevelő szülőknek sokszor elkel a pótnagyi, aki még, ha nem is vér szerinti nagyszülő, mégis szívesen gondoskodik más csemetéiről. Számos nagyszülő is keresi a lehetőséget, hogy gyerekzsivaj vegye körül és segíthessen azoknak a családoknak, ahol hiányzik a nagymama, nagypapa a hétköznapokban. Őket segít majd összehozni a Legyél a mi nagyink programunk. Néhányukat ebben a rádióműsorban is megismerhettek.
Tovább a műsorra


Így adj olcsó, de egészséges tízórait a gyereknek | Pénzcentrum.hu
2017. szeptember 6.

"Az új tanév kezdetén a számos teendő között arra is érdemes odafigyelni, hogy tízóraira és uzsonnára mit és hogyan visznek a gyerekek az iskolába. Segítünk, hogy laktató és egészséges elemózsiát tudj készíteni anélkül, hogy mélyen a zsebedbe kelljen nyúlnod."
Tovább a cikkre 


Egyszülős gyermekek nyaralnak a Balatonnál | Csalad.hu
2017. augusztus 21.

"Közel 150 gyermek kezdte meg vakációját vasárnap az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány Fonyódligeti Erzsébet-táborában, ahova az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával érkeztek az egyszülős családokban nevelkedő gyermekek.
A gyermeküket egyedül nevelő szülők az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány segítségével pályáztak. Az egyedülálló szülőknek az ingyenes nyári tábor az átlagosnál is nagyobb segítség. Magyarországon mintegy 300 ezer egyszülős család van, amelyekben 500 ezer gyermek nevelkedik."
Tovább a cikkre
További megjelenések a témában: Szabadföld, M1 Híradó, Kormany.hu, Kossuth Rádió: Vendég a háznál, Sonline


Szörnyű dolog egyszülős családban élni? | Divany.hu
2017. augusztus 10.

"Az egyszülős családok is sokfélék, nem lehet azt mondani, jó vagy rossz-e ez a gyereknek. A gyerek nem azért lesz problémás, mert egy szülő neveli, hanem ha konfliktusos a környezet, és érzelmileg labilis a szülő"
Tovább a cikkre


Segítik a gyermeküket egyedül nevelőket | Magyar Hírlap
2017. augusztus 8. 

"Az ősszel nyílhat meg az Egyszülős Központ, amely jogsegélyszolgálattal és tanácsadással is segíti majd a gyermeküket egyedül nevelőket. Az intézet mintául szolgálhat a további központok kialakításához."
Tovább a cikkre


Nagyi keres unokát | Szabad Föld 
2017. július 30.

"Magányos idősek, egyedülálló szülők, kisgyerekek – mindannyian jól járhatnak a pótnagymama-, pótunoka-kereső programban. Az Egyszülős Központ kezdeményezése a generációk egymásra találását segítené."
Tovább a cikkre


Pótnagymama program indul ősztől | Blikk.hu
2017. július 25

"Több szervezet, többek között az Egyszülős Központ is keresi a lehetőséget rá, hogy a generációk egymásra találhassanak: ősztől pótnagymamaprogramot indítanak."
Tovább a cikkre
T
ovábbi megjelenések a témában: ATV, Csaladhalo.hu, Civilhetes, Frisshirek.hu, Hirekma.hu, hírvonal.hu, TV2 Mokka, Civil Rádió,  Info Rádió, imami.hu, Magyar Idők, Boon.hu, Hírzóna, Hírstart


Százötven egyszülős családban nevelkedő gyerek nyaralhat egy hétig Fonyódligeten | Magyar Hírlap
2017. július 13.

"Az idén először jelentkezhettek a gyermeküket egyedül nevelők az Erzsébet-programba, amely iránt óriási az érdeklődés – mondta tegnap az Emberi Erőforrások Minisztériumának családügyi államtitkára."
Tovább a cikkre
További megjelenések a témában: hirado.hu, csalad.hu, webradio, origo.hu, TV2 Tények, Jazzy Rádió, Kossuth Rádió Krónika, 


Egyszülős központ központ és internetes újság jött létre | Jazzy Rádió
2017. július 6.

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülpk Klubja Alapítvány vezetője a Jazzy Rádiban mesélt a július 1-jén elindított Egyszülős Magazinról.


Megduplázódótt a gyermeküket egyedül nevelő apák száma | Csaladhalo.hu
2017. június 18.

"Magyarországon a kb. 350 ezer egyszülős családból több mint 40 ezerben az apa neveli egyedül a gyermekeit. A statisztikák még ennél is magasabb számokat mutatnak: 2016-ban 72 ezer volt a hivatalos adat, míg 1960-ban ez a szám 33 ezer volt."
Tovább a cikkre


Nem gondolná, hány magyar apa neveli egyedül a gyermekét | Népszava online
2017. június 17

"Az egyszülős családok számának növekedése világjelenség, s jóllehet a legtöbb helyen az édesanyával élnek a gyerekek, komoly kutatások szólnak arról, hogy milyen fontos szerepet játszik egy apa a gyermek fejlődésében, későbbi életének alakulásában."
Tovább a cikkre


Újbudán is lesz egyszülős napközis tábor | Újbuda.hu
2017. június 6.

"Az Újbudán, Érden és Győrben szervezett táborokat 3-12 éves gyerekek vehetik igénybe. A táborok a munkaidőhöz igazodva hétfőtől péntekig reggel 7.30-tól 16.30-ig tartanak és napi négyszeri étkezést biztosítanak a gyerekeknek."
Tovább a cikkre


Érden is biztosít kedvezményes napközis tábort az Egsyszülős Központ | Érd Most.hu
2017. június 2.

"Több mint 150 gyermek részére kínál kivételesen kedvezményes táborozási lehetőséget az Egyszülős Központ. Érden június 19-től kezdődnek a hetente változó tematikájú napközis táborok, amelyekben heti 3000 forintért biztosítanak részvételi lehetőséget az egyszülős családban élő gyermekeknek."
Tovább a cikkre


A kormány szerint is fontos kiállni a csonka családok mellett | ATV Hírdaó
2017. május 28.

" A kormány szerint is fontos kiállni a csonka családok mellett. Az év legcsaládiasabb vasárnapját rendezték meg Budapesten. A fesztiválon az egyszülős családoknak is segítenek, ugyanis kedvezményes áron táborozhatnak gymekeik."
Tovább a videóra


Egyszülős családoknak szervez nyári táborokat az Egyedülálló Szülpk Klubja Alapítvány | hirado.hu
2017. május 28.

"Egyszülős családoknak szervez nyári napközis táborokat az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány. Nagy Anna, az alapítvány vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában elmondta, hogy több mint 300 ezer olyan család van, ahol hiányzik az egyik szülő, ők több mint félmillió gyermeket nevelnek."
Tovább a videóra


Félmillió gyerek családjából hiányzik az egyik szülő vg.hu | hvg.hu
2017. május 28.

"Félmiillió gyermek családjából hiányzik az egyik szülő. Nekik szervez kedvezményes áron nyári táborokat az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány."
Tovább a cikkre


A Családbarát vendéga volt Nagy Anna | Duna TV: Család-barát magazin
2017. április 24. 

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője volt a Család-barát magazin vendége és mesélt az alapítvány munkájáról és az induló Egyszülős Központ szolgáltatásairól.
Tovább a videóra 
(15'50-től kezdődik)


Elérhetőek az Egyszülős Központ szolgáltatásai | budapest-imami.hu
2017. április 4.

"A szolgáltatások indítására rendezett Kóstolj bele az Egyszülős Központba! című programon az érdeklődők valódi ízelítőt kaphattak az áprilistól elérhető segítségnyújtásból és személyesen is találkozhattak, konzultálhattak több, a központ munkáját segítő szakemberrel."
Tovább a cikkre


Áprilistól a neten kérhetnek segítséget az egyedülálló szülők | ncafe.hu
2017. április 3.

"Áprilistól  Jogi, pszichológiai tanácsadást és mediációs segítséget kaphatnak azok az egyedülálló szülők, akik igénybe veszik az Egyszülős Központ online szolgáltatásait." 
Tovább a cikkre


M1: Ma délelőtt | 2017. április 3.

"Ősszel nyílhat meg az Egyszülős Központ Budapesten." Nagy Anna az M1 délelőtt című műsorának volt a vendége.

http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2017-04-03-i-adas-3/ (7'55-től kezdődik)


TV2: Tények | 2017. április 2.

Magánytól szenvedő egyedülálló szülőknek segít majd az ősszel megnyíló Egyszülős Központ. Addig az online szolgáltatásokat vehetik igénybe a szülők.

http://tenyek.hu/tenyek/232765_tenyek-teljes-adas-2017.-aprilis-2.-vasarnap.html (28'09-től kezdődik)


napi.hu | 2017. április 2.

"Egyszülős Központ alakul, az intézmény online szolgáltatásai áprilistól elérhetők. Magyarországon jelenleg mintegy 300 ezer családból hiányzik az egyik szülő."

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/fontos_segitseg_a_gyermekuket_egyedul_neveloknek.632753.html 


hvg.hu | 2017. április 2.

"Az Egyszülős Központ jogi, pszichológiai tanácsadást és mediációs segítséget is nyújt online, ezeket már el lehet érni. A gyermeküket egyedül nevelő szülők segítésére 500 millió forintos állami támogatással, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közreműködésével nyílik meg az év második felében az Egyszülős Központ, amely a szolgáltatásait az érintettek javaslatait figyelembe véve alakítja ki."

http://hvg.hu/itthon/20170402_Egyedulallo_szuloket_tamogato_kozpont_nyilik_Budapesten?s=hk


magyaridok.hu | 2017. április 2.

"Egyszülős Központ alakul az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségével, az intézmény online szolgáltatásai áprilistól elérhetők – közölte az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vasárnap az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a gyermeküket egyedül nevelő szülők segítésére 500 millió forintos állami támogatással, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közreműködésével nyílik meg az év második felében az Egyszülős Központ, amely a szolgáltatásait az érintettek javaslatait figyelembe véve alakítja ki."

http://magyaridok.hu/belfold/aktivva-valtak-az-egyszulos-kozpont-online-szolgaltatasai-1539439/


hirado.hu | 2017. március 24.

"A gyermekeiket egyedül nevelő szülők közül sokan anyagilag és lelkileg is nehéz helyzetben vannak, és segítségre sem igazán számíthatnak - ez derült ki a legfrissebb kutatásokból."

http://www.hirado.hu/2017/03/24/az-egyszulos-csaladok-kulonosen-kitettek-az-elszegenyedes-kockazatanak/?source=hirkereso


mandiner.hu | 2017. március 22.

"Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány online kérdőívét több mint ezren, fele-fele arányban fővárosiak és vidékiek töltötték ki. A válaszadók csaknem 90%-a jelenleg is egyedül neveli gyermekét, több mint fele egy gyermekkel maradt magára, és szintén a felénél több képviseli a 35-44 éves korosztályt."

http://csalad.mandiner.hu/cikk/20170321_marcius_21_az_egyszulos_csaladok_vilagnapja


csalad.hu | 2017. március 22.

"Az elszigetelődést tartják a legnagyobb problémának a gyermeküket egyedül nevelő szülők – ez derül ki az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány több mint ezer fő válaszain alapuló kutatásából. A Budapesten létrejövő egyszülős központ legfontosabb feladatának pedig az egyszülős családok jogainak és elfogadásának képviseletét tartják az érintettek."

http://csalad.hu/2017/03/22/egyszulos-let-a-kutatas-tukreben/


szabadfold.hu | 2016. július 28.

"Minden ötödik magyar családban a szülő egyedül neveli a gyermekét. Számukra különösen fontos, hogy legyen körülöttük óvó, segítő rokonság, nagyszülők, nagynénik-nagybácsik. De mi van akkor, ha nincsenek? Mint ahogyan számos nagyszülő mellől is hiányzik a támogató család. Nagyira vágyó unokáknak és unokára vágyakozó nagyiknak segít egymásra találni az Egyszülő Alapítvány "Legyél a mi nagyink!" programja."

http://www.szabadfold.hu/csalad/legyel_a_mi_nagyink


ridikul.hu | 2016. július 13.

"Ma Magyarországon minden negyedik gyermeket egyedül nevel az egyik szülője. Ahogy Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja elnöke fogalmazott, a mai magyarországi bírói gyakorlatban legtöbbször, ha válásra kerül a sor, és nincs semmi akadálya, akkor az anyának ítélik a gyerekeket. Persze van, hogy az élet másként rendezi, de a gyermekét egyedül nevelő apa máig kuriózumnak számít. Nagy Anna szerint nehezebb helyzetben vannak az egyedülálló apukák, hiszen a gyerekről való gondoskodás, a háztartás gyakran egyszerre szakad a nyakukba, amikor egyedül találják magukat. Ugyanakkor könnyebb is apukának lenni, hiszen amíg az egyedülálló anyára sokszor rálegyintenek az emberek, addig az apukákat legtöbbször támogatással, együttérzéssel veszik körül." Egy cikk az egyedülálló apukákról:

http://ridikul.hu/2016/07/12/apa-mosdik-apa-foz/


Metropol | 2016. június 9.

"Becslések szerint egymillió körül lehet azoknak a száma, akik ma Magyarországon egyszülős családokban élnek, vagyis a lakosság több mint 10%-a. Nem véletlenül hívjuk magunkat Magyarország legnagyobb kisebbségének. Azonban a nagy számok ellenére az egyszülős családok szinte semmilyen külön támogatást nem kapnak."

https://www.metropol.hu/itthon/cikk/1456129-keves-tamogatast-kapnak-az-egyszulos-csaladok


csalad.hu | 2016. június 4. 

"Az idén Magyarországon első alkalommal rendezik meg a Szülők Ünnepét, ahol ingyenes családi és gyerekprogramokkal, koncerttel, tanácsadással és élményajándékokkal köszöntik a meghívott szülőket június 5-én. A rendezvényen az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány és további öt családsegítő szervezet vesz részt."

http://csalad.hu/2016/06/04/vasarnap-egyutt-unnepelnek-a-szulok/?f=hk


Inforádió | 2016. február 28.

"Sokszor elhangzott felém olyan kérdés, hogy vajon családnak tartjuk-e magunkat, mi egyszülősök? Én azt mondom, hogy mindenféleképpen családnak tartjuk magunkat. És hogyha megkérdezik a gyerekeinket, ők valószínűleg még a kérdést sem értenék."

http://inforadio.hu/sound2.phtml?a=%2Faudio%2F00059%2F00059601a.mp3&t=A%2BCsal%25E1di%2BH%25E9t%2B2016.%2Bfebru%25E1r%2B22-i%2Bad%25E1sa%2B1.%2Br%25E9sz&l


2016. február 28.

"Nagy Anna az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke amikor saját házassága tönkrement, egyedül maradt és megtapasztalta, hogy bizony amellett, hogy az egyszülős lét borzasztóan nehéz mind lelkileg mind fizikailag, szembesült azzal is, hogy ennek a társadalmi csoportnak egyáltalán nincs kapaszkodót nyújtó szervezet. Ekkor döntötte el, ha más nem csinál egyet és ezen keresztül amiben csak tud megpróbál segíteni. Akkoriban még erősen tabunak számított az ilyen élethelyzet és a legtöbben talán azt képzelték egyedül vannak nehéz periódusukban, mert egy válás vagy egy szülőtárs elvesztése után a saját maguk és a gyerek mentális átsegítése mellett rengeteg a jogi teendő, illetve a mindennapokat érintő gyakorlati kérdés. Mindezekről és a megoldási lehetőségekről ma este 10-től"Magyar Katolikus Rádió | 2016.január.19.

"Az élet szeretete a legfontosabb ebben az egészben, hiszen azt akarjuk megtanítani a gyerekeinknek, hogy amikor megnőnek, nekik is minden lehetőségük megvan arra, hogy teljes, boldog, emberi életet éljenek." Egy nagyon szép beszélgetés a Katolikus Rádióban Gerbei Anitával, az egyedül nevelőkről:

http://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/387646


Könyves Blog | 2016.január 17.

"Mindenki úgy képzeli, hogy lesz egy szép családja, és együtt élnek, míg meg nem halnak. Aztán valahogy végül nem így lesz. Magyarországon 2001 és 2011 között százezerrel nőtt a 24 év alatti gyermekeket egyedül nevelők aránya. Nagy Anna Egyedülálló szülők című könyve nekik szól." A könyvesblogon Pálfi Andrea írt véleményt az Egyedülálló Szülők Könyvéről. Itt olvashatjátok:

http://konyves.blog.hu/2016/01/17/ujratervezes_gyerekkel#more8246638


 2015. december 26.

Egy kormányszóvivő és az "egészségtelen családmodell"

(hvg.hu)

"A gyerek egyik legalapvetőbb szükséglete a szeretet mellett, hogy stabilitás és biztonság legyen az életében. Ha egy szülője van, akkor neki azzal az egy szülővel kell a stabilitás."

http://hvg.hu/plazs/20151226_nagy_anna_gyerek_egyedulallo_szulo_csalad


2015. december 3. 

(Kossuth Rádió, 180 perc)

"Általában az egyszülős létnek az eleje sokkal nehezebb jellemzően, hiszen mindig van egy trauma, egy fájdalmas történés, ami bevezeti ezt a helyzetet."

http://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2015-12-03_06:00:00&ch=mr12015. december 3.

(MTV, Ma Reggel)

"Az embernek akkor nehéz egy helyzetet kezelni, ha azt gondolja, hogy amiben ő él az egy abnormális dolog, és mással ilyen nem történik."

http://www.mediaklikk.hu/video/ma-reggel-2015-12-03-i-adas/


2015. november 30.

Apukák anyaszerepben - Egyedül nevelni a gyereket tragédia?

(Vous Magazin)

"Szülőnek lenni nem a holnapról szól, sokkal inkább erről a pillanatról, amiben éppen vagyunk."

http://www.vous.hu/hir/20151130-apukak-anyaszerepben-egyedulallo-szulokent


2015. november 30.

Nem ártana felmutatni valami reálisabb képet

(Könyvjelző Magazin, 2015. december)

"Amikor az embernek gyereke lesz, kicsit olyan, mintha másik bolygóra kerülne. Ezt sem elmesélni, sem megmagyarázni nem lehet."

http://www.konyvjelzomagazin.hu/hir/nem-artana-felmutatni-valami-realisabb-kepet


2015. november 21. 

(Delina.hu)

"Egyedülálló szülőnek lenni stigma - legalábbis így érzik azok az anyák és apák, akik társ nélkül nevelik gyereküket."

http://delina.hu/konyvajanlo/2015/11/21/nagy-anna-egyedulallo-szulok-konyve


2015. november 9.

(Kossuth Rádió, Napközben)

"Bizony ez még mindig stigma. Nálunk is probléma, hogy az anyukák, vagy apukák nagyon nem szeretnek erről a témáról beszélni. Úgy érzik ez hátrányt jelent neki, úgy érzik még mindig kissé rossz szemmel néznek rájuk."

http://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2015-11-09_09:00:00&ch=mr1


2015. november 4.

Lehetnek éppúgy boldogok, mint akármelyik másik gyerek

(Könyvjelző Magazin, 2015. november)

"Nagyon ritka, hogy egy gyereknek minden megadatik. A mi gyerekeinknek a közös otthon hiányzik az életükből, de ettől még pont ugyanolyan klassz és boldog felnőttek lehetnek, mint akármelyik másik gyerek.'

http://www.konyvjelzomagazin.hu/hir/lehetnek-eppugy-boldogok-mint-akarmelyik-masik-gyerek


2015. október 25.

Hétféle olvasnivaló, hogy biztosan ne unatkozz az ősszel

"2015-ben nem újdonság, ha valaki egyedülálló szőlőként neveli a gyereket. Mert elhagyták, mert megözvegyült vagy, mert neki lett elege. Nem is az a kérdés, hogy egy szülő is meg tud-e birkózni a feladatokkal, mert meg tud, hanem inkább az, hogy a gyereknek mi a legjobb."

http://divany.hu/stilfuresz/2015/10/25/het_kulonfele_konyv_hogy_biztos_ne_unatkozzon/


2015. október 10.

Családnak tartod-e magatokat?

(Vasárnapi hírek)

"Mikor úgy érzed, szétesik az agyad, ha még egy percig a kisvonatot kell tologatni, jó, ha valaki fog és elvisz egy kávéra."

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/csaladnak_tartode_magatokat


2014. december 9.

Mit ér az anya, ha egyedülálló?

(Ridikül magazin)

"Ezek az anyák mindennapi hősök."

http://ridikulmagazin.hu/musor-mit-er-az-anya-ha-egyedulallo.htm


Friss hírek

Így történt

Online látogatók

Oldalainkat 50 vendég és 0 tag böngészi