Kedves Szülők!

Ingyenes mediációs tanácsadást biztosítunk azok részére, akik családi, iskolai vagy egyéb konfliktusaik megoldására alternatív vitarendezést, mediációt vennének igénybe. Partnerünk ebben a Közép Európai Mediációs Intézet (KEMI), akikkel közösen szeretnénk elérni, hogy minél többen megismerjék és alkalmazzák a vitarendezés ezen hatékony, gyors és költséghatékony módját. A mediációról bővebben a KEMI honlapján olvashattok. A tanácsadás folyamata:

  1. Az ingyenes tanácsadás egy-néhány órás konzultációt vagy e-mailes válaszadást biztosít a probléma, a konfliktus komplexitásától függően. 
  2. A tanácsadás keretében megismerkedhettek a mediációs folyamattal, annak előnyeivel, és megtudhatjátok, hogy a problémátok alkalmas-e arra, hogy a vitát mediációs eljárásban rendezzétek. Általános, elsősorban családjogi tanácsadást kaphattok, és ezen túl egy előkészítő ülést, ha szeretnétek belevágni.
  3. A tanácsadást e-mailben, skype-on keresztül, telefonon vagy személyesen lehet igénybe venni, a lehetőségek függvényében.
  4. A tanácsadásra online kell bejelentkezni. 
  5. Márti kolléganőnk kezeli a beérkező kéréseket és igyekszik mindenkit elirányítani a számára megfelelő, rendelkezésre álló mediátorhoz.
  6. A kéréseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni és feldolgozni, de igyekszünk mindenkinek mielőbb időpontot találni.
  7. Az alábbiakban megismerkedhettek a velünk dolgozó jogász végzettségű mediátorokkal, de ingyenes tanácsadást csak az alapítványon keresztül tudtok igénybe venni.

 Az ingyenes tanácsadást mi koordináljuk, ezért kérjük, hogy igény esetén itt jelentkezzetek: