A könnyebb mindennapokért

Kutatás a sérült gyermeket egyedül nevelő szülők élethelyzetéről

 

A sérült gyermeket egyedül nevelő szülők élethelyzetéről készít felmérést az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület.

Az önkéntes és anonim kérdőív >>> ide kattintva <<< érhető el 2021. augusztus 31-ig, kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe.
 

A kutatás célja

A felmérés keretében a sérült gyermeküket egyedül nevelő szülők tapasztalataira, szükségleteire vagyunk kíváncsiak. A kutatás célja, hogy a fogyatékossággal élő gyermeküket egyedül nevelő szülők számára valódi szükségleteik alapján kialakított programokat, tehermentesítési lehetőségeket tudjunk biztosítani.
 

A téma fontossága

Mert az egyszülős családokon belül kiemelten nehéz helyzetben vannak azok a szülők, akik sérült gyereket nevelnek. Minél többen töltik ki a kérdőívet, annál jobban fogjuk tudni, hogy mivel tehetjük könnyebbé ezen családok hétköznapjait.
 

A kutatást végző szervezetek

Az Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt Budapesten, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt közel három évben a Központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 15 ezer egyszülős családot ért el. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma megközelítőleg 300 000.

A Találj Magadra Egyesület 2018 júniusában alakult, azzal a célkitűzéssel, hogy a sérült gyermeket nevelő szülők élethelyzetét segítse, az anyák munkaerőpiacra való visszatérését, rekreációját támogassa, érdekeik érvényesítésében fogódzót nyújtson. A lélegzetnyi idő program keretében több, mint száz sérült gyermeket nevelő anya jutott szabadidőhöz, a gyermekek számára pedig szakképzett gyerekfelügyelők biztosítottak programot egyénileg. Magyarországon ma megközelítőleg 90 000 családban ápolnak sérült gyermeket.


Az önkéntes és anonim kérdőív >>> ide kattintva <<< érhető el 2021. augusztus 31-ig, kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe.