Páratlan Szülő Díj 2022

 

A JELÖLÉSI SZAKASZ LEZÁRULT

Minden jelölővel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot.

 

Pályázati felhívás

Az Egyszülős Központ 2022-ben harmadik alkalommal hirdeti meg a Páratlan Szülő Díjat több kategóriában egyedülálló szülők részére. A tavalyi évben több mint 500 jelölés érkezett, ezért is tartjuk fontosnak, hogy folytassuk a hagyományt. Ezzel a díjjal is szeretnénk az egyedülálló szülők társadalmi megbecsülését növelni, elismerni azt a fáradhatatlan munkát, amelyet két szülő helyett végeznek. A díjazott egyedülálló szülők saját életükkel mutatnak példát a mindennapokban, amivel erőt és bátorítást adnak a többieknek.

 

Az egyedül nevelő szülők napi 48 órát dolgoznak, hiszen kettő helyett teszik. Megtanítják a gyerekeiknek, hogy mindig előre kell nézni, mert a saját  bőrükön tanulták, hogy csak így lehet. Mosolyognak akkor is, ha néha nehéz, hiszen a legszebb mesterség az övék: szülők.

A hatalmas számok ellenére az egyszülőséget mint jelenséget sokszor még mindig bizonytalanságok övezik a közbeszédben: keveset tudunk ezekről a családokról, láthatatlanok a napi küzdelmeik, az egyszülős családban nevelkedő gyerekeknek pedig gyakran nincs lehetőségük egyenlő esélyekkel indulni az életben.

Alapítványunk legfontosabb küldetései közé tartozik, hogy felhívjuk a figyelmet az egyedül nevelő szülők megbecsülésére, ezen keresztül jobb esélyeket, egyenlő megítélést adjunk azoknak a gyerekeknek, akiket egyetlen szülő nevel.

Ennek egyik eszköze a hiánypótló Páratlan Szülő Díj megalapítása és odaítélése minden évben.

A díjazott személyére te is tehetsz javaslatot, hiszen te is ismersz „páratlan szülőket” akár a családban, a munkahelyeden, a barátaid között vagy éppen a szomszédban. Jelölj a díjra egy olyan szülőt, aki egyedül neveli a gyerekét vagy éppen olyan nagyszülőt, dédszülőt, aki a (déd)unokájáról gondoskodik.

A jelöléseket 2022. április 18-ig várjuk.

A díjátadó ünnepséget május 27-én a pesti Egyszülős Központban tartjuk.

>>>J E L Ö L É S<<<

2022 páratlan szülőit egyenként 100 ezer forinttal díjazzuk.

A döntőbe jutottak közül a zsűri – Szalóki Ági énekesnő, Huszárik Kata színész, Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője és Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője - választja ki az év páratlan szülőit.
A döntőbe került jelölteket és jelölőiket is meghívjuk arra a díjátadóra, amelyet 2022. május 27-én, az Egyszülős Központ 4. születésnapján tartunk.

A Páratlan Szülő Díj támogatója az Erste Bank Hungary Zrt.

Partnerünk a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.


A tavalyi Páratlan Szülő Díj tavalyi nyerteseit és a róluk készült videókat a linkre kattintva tudod megnézni

https://egyszulo.hu/page/paratlan-szulo-dij-2021