Egyszülős családoknak segít a pszichológiai központ

Partneri együttműködést kötött az Egyszülős Központ és a Mindwell Pszichológiai Központ. A megállapodásnak köszönhetően olyan egyszülős családok juthatnak szakértő segítséghez, akiknek erre nehezen vagy egyáltalán nem lenne lehetőségük.
Egyszülős családoknak segít a pszichológiai központ

.Az együttműködés ideje alatt a Mindwell Pszichológiai Központ ingyenes egyéni konzultációs lehetőséget biztosít 4 gyereknek vagy szülőnek. Emellett 8 gyermek vehet részt a központ több alkalmas önismereti csoportfoglalkozásain, szintén térítésmentesen. Jelenleg is több, az Egyszülős Központon keresztül érkező gyermek csatlakozott már a csoportokhoz, amelyek például kisebb vagy nagyobb kamaszok, vagy éppen iskolát váltók élethelyzetét támogatják, a beszédes nevű Parapukkasztó csoport pedig a gyermekek félelmeit, démonjait segít elűzni. A megállapodás ezen felül további lehetőséget is biztosít az egyszülős családoknak, hiszen bárki, aki Egyszülős kártyával rendelkezik, 10% kedvezményt kap a Mindwell Pszichológiai Központ szolgáltatásainak díjából.

A megállapodás részeként az Egyszülős Kártyával rendelkezők 50 százalék kedvezménnyel csatlakozhatnak a Mindwell Szülősuli webinársorozat alábbi 4 állomásához:

  • Stressz-szelidítő kamaszkorban – november 25. vagy december 2.
  • Alsóból felsőbe – december 8.
  • Stressz-szelidítés felnőttkorban – december 15.
  • A kisgyerekek és indulataik – november 24. vagy december 16.

„Az egyszülős családok története az esetek nagy részében traumával kezdődik, amit mind a szülőnek, mind a gyereknek fel kell dolgoznia. Ezért is nagyon fontos, hogy professzionális segítséget kapjanak, hogy minél hamarabb fel tudjanak állni ebből a nehéz helyzetből. A Mindwell csapata által nyújtott segítség ezért is rendkívül fontos az egyszülős családok számára” – mondta Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

A nemrégiben megnyitott budai Mindwell Pszichológiai Központ egy olyan értékteremtő vállalkozás, ahol már a kezdetektől sok ingyenes online eseményt, előadást is szerveznek. Az alapító egyik fő célja, hogy a fizetős szolgáltatások mellett pro bono is elérhetővé tegyék a tanácsadást olyanoknak, akiknek másképp nem lenne erre esélye.

„Az élete közepén a legtöbb ember megáll és gondolkodik, hogy hol tart most és hogy hogyan tovább” – mondja Dr. Dura Mónika, a Mindwell Pszichológiai Központ alapítója. – „Én tudtam, hogy valami olyasmivel szeretnék foglalkozni, amivel segíthetek másoknak. Azt éreztem, hogy úgy szeretnék egy segítő szolgáltatást létrehozni, hogy az professzionális is legyen, és mellette jó célt is tudjon szolgálni.”

Az együttműködés egyéb partnerségekben is megnyilvánul, készül majd fontos témákat érintő beszélgetés az alapítvány podcastjához, és előkészítés alatt áll egy olyan webinár, amely a válás körüli élethelyzeteket elemzi, a gyerekek és a szülők szempontjából egyaránt. Pszichológus szakértők próbálják majd a szülőket segíteni abban, hogyan tudnak a gyerekekkel beszélgetni a helyzetről, illetve szó lesz arról is, mit érezhetnek a gyerekek ebben a nehéz időszakban.

Az Egyszülős Központról 

Magyarországon ma mintegy 300 000 családból hiányzik az egyik szülő. A pesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt öt évben a központ több mint 70 féle szolgáltatásával 28 000 egyszülős családot ért el. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, amely a budai agglomerációban és a Budán élő egyszülős gyerekeknek és családoknak is könnyen megközelíthető.