Blog

Gyerektartási kálvária egy válófélben lévő édesapa szemével
Sok szó esik a gyermektartásdíjat nem, vagy csak rendszertelenül fizető, a jövedelmekkel trükköző, a saját gyerekeiken mindenáron spórolni akaró elvált apákról, akik ezzel megnehezítik a volt párjuk és rajta keresztül a gyerekeik életét. Tele van ezzel a témával az internet és a nyomtatott sajtó, az olvasók többsége pedig általában felháborodva ítéli el ezeket az embereket – a legtöbb esetben valószínűleg jogosan. De mit tegyen egy apa, ha volt felesége sokkal több pénzt akarna belőle kicsikarni, mint amennyit megengedhetne magának? Így járt Sándor, akinek válópere még mindig nem ért véget az anyagiak miatt, és aki az Egyszülős Magazinnak mesélt történetéről.
A hobbikertem.hu anyák napján az egyedülálló anyukákat támogatja ezzel a kedves akcióval.
 A hobbikertem.hu anyák napján az egyedülálló anyukákat támogatja ezzel a kedves akcióval. 
A koronavírus élelmiszerbiztonsági vonatkozásai
 A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összegyűjtötte a jelenlegi vírushelyzet esetleges élelmiszer-biztonsági vonatkozásait. 
Pályázati felhívás
Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek számára közösségi hely használatára.  Lezárult pályázat!
Milyen legyen az Egyszülős Központ? 1000 fős online kutatás
Az elszigetelődést tartják a legnagyobb problémának a gyermeküket egyedül nevelő szülők – ez derült ki az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány több mint ezer fő válaszain alapuló kutatásából. A Budapesten létrejövő egyszülős központ legfontosabb feladatának pedig az egyszülős családok jogainak és elfogadásának képviseletét tartják az érintettek. A felmérés részleteit március 21-én, az egyszülős családok világnapja alkalmából publikáltuk.
Veszélyhelyzetben is az egyszülős családokért
 A most kialakult rendkívüli helyzetben az egyszülős családok az egyik legveszélyeztetettebb társadalmi csoport, hiszen egyetlen szülőnek kell ellátnia azokat a feladatokat, amelyeket a mostani helyzetben gyakran még két szülő sem tud megoldani.  Ebben a krízishelyzetben még nagyobb szükségük van a segítségre, ezért az Egyszülős Központ több online szolgáltatással, tanácsadással és a nehéz helyzetbe került családokhoz eljuttatott élelmiszercsomagokkal is segít, hogy könnyebb legyen az egyszülős családoknak a jelenlegi időszak.  
Nagy Anna előadása | Konferencia az egyszülős családokról 2007
"A legnagyobb magyarországi kisebbség" Nagy Anna - kuratóriumi elnök - Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány köszöntője
Levél a férjem új barátnőjének. Gabi története
 Vannak olyan pillanatok az életben, amikor úgy érzed, nem tudod magadban tartani az érzéseidet. De mi történik akkor, ha ezt a volt férjed új párjának akarod elmondani? Leírod levélben. Ezt tette Gabi is, aki velünk is megosztotta gondolatait. 
Napközis táborok gyerekeknek
 Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kedvezményes, kreatív, tematikus nyári napközis tábort biztosít 3-12 éves gyermekeknek az egész szünidőben.  
Közösségre és érdekképviseletre van legnagyobb szükségük az egyszülős családoknak
Az elszigetelődést tartják a legnagyobb problémának a gyermeküket egyedül nevelő szülők – ez derül ki az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány több mint ezer fő válaszain alapuló kutatásából. A Budapesten létrejövő egyszülős központ legfontosabb feladatának pedig az egyszülős családok jogainak és elfogadásának képviseletét tartják az érintettek. A felmérés részleteit március 21-én, az egyszülős családok világnapja alkalmából publikálták.
Egyedülálló START Programot indít kezdő vállalkozóknak az Egyszülős Központ
 Programot indít kezdő vállalkozóknak az Egyszülős Központ 
Emeljünk fel minél több gyereket! világrekord kísérlet
 Országos rendezvényt szervez a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány a 2018. Családok Éve programsorozat keretében. Céljuk a világrekord megdöntése! 
„Én vigyázok rá, ő vigyáz énrám”
 Demeter Viktor ösztönösen jól neveli, és rajongásig szereti hatéves lányát. Akkor is, ha egyedülálló szülőként, látásképtelenül kénytelen terelgetni a gyermekét. A koronavírus-járvánnyal pedig újabb nehezítéssel kell megküzdenie a családnak, hiszen Viktor masszőrként szinte minden bevételétől elesett. 
Elkezdődött a visszaszámlálás az Egyszülős Központ megnyitásáig az Egyszülős családok világnapján
 Elkezdődött a visszaszámlálás az Egyszülős Központ megnyitásáig az Egyszülős családok világnapján