Podcast

címmel elindítjuk podcast sorozatunkat.

Rendszeresen újabb és újabb beszélgetéseket hozunk Nektek, mely az egyszülőség témakörét járja körbe. Egészen az egyszülővé válás kezdetétől foglalkozni fogunk a mindennapokat érintő hasznos praktikákkal, jogi kérdésekkel és a lélek dolgaival is. A beszélgetésekkel Titeket szeretnénk támogatni, hogy könnyebbá váljanak a hétköznapjaitok.
Amennyiben úgy gondoljátok, hogy van olyan téma, amiről szívesen hallanátok, írjátok meg nekünk az [email protected] címre.

 

1. rész - Újratervezés egyszülőként
A pszichológus válaszol

Nehéz-e egyedülálló szülőnek lenni? Hogyan éljük túl az új élethelyzetet? Milyen apróságokkal birkózhatunk meg könnyebben a hétköznapokkal? Honnan meríthetünk erőt a talpra állashoz? Mik azok a dolgok, amik egyszülősként könnyebbek? Lehet-e boldog, kiegyensúlyozott gyerekünk ebben az élethelyzetben? Podcast sorozatunk első részében az egyszülős létről beszélget Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője és Győri Ildikó pszichológus.

A podcastot >>>itt lehet<<< meghallgatni.

 

2. rész - Ha harc, hát legyen harc.... vagy inkább mégsem?
A pszichológus válaszol

Hogyan kezelhető a válás utáni érzelmi vihar? Hogyan dolgozható fel a veszteség? Meg kell-e torolni a kialakult helyzetet? Béke vagy harc? Milyen példát mutatok a gyerekemnek? Mi szolgálja az ő érdekeit? Együtt lehet-e működni azzal, akire haragszunk? Podcast sorozatunk második részében Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője és Győri Ildikó pszichológus beszélget arról, hogyan alakulhat két szülő kapcsolata a válást követően.

A podcastot >>>itt lehet<<< meghallgatni.

 

3. rész - Válás, elválás, szétválás
A pszichológus válaszol

Eddig ketten neveltük a gyerekeket, de ez mostantól megváltozik. Mi az első teendő ebben a helyzetben? Mik azok a dolgok, amik a gyakorlatban is segítségünkre lehetnek? Podcast sorozatunk harmadik részében Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője és Győri Ildikó pszichológus praktikus tippeket osztanak meg arról, hogyan lehet könnyebbé tenni a hétköznapokat.

A podcastot >>>itt lehet<<< meghallgatni.

 

4. rész - Kiút a jogi útvesztőből
A családjogász válaszol

Podcast sorozatunk negyedik részében jogi kérdésekről beszélget Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője és dr. Kóczián Lilla családjogász és válási mediátor. Amikor két szülő eldönti, hogy elválnak, az is felmerül kérdésként, kinél éljenek a gyerekek, illetve hogyan alakuljon a felügyeleti jog. A beszélgetésből kiderül, milyen lehetőségeink vannak és azt is megtudhatjuk, mi a mediáció szerepe a válás során.

A podcastot >>>itt lehet<<< meghallgatni.

 

5. rész - Váltott elhelyezés vagy kéthetene hétvégi kapcsolattartás?
A családjogász válaszol

Jogi kérdésekkel foglalkozó Podcast sorozatunk 2. részében Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője és dr. Kóczián Lilla családjogász a külön élő szülővel való kapcsolattartásról beszélgetnek. Hogyan érdemes kialakítani, mik az irányadó szabályok ezen a területen? Váltott elhelyezés vagy kéthetente hétvégi kapcsolattartás? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk az adásból.

A podcastot >>>itt lehet<<< meghallgatni.

 

Egyszülős Központ - Egy hely – Egy esély – Sok találkozás