Sajtómegjelenések

A könnyebb mindennapokért

Jelenleg 341 ezer egyszülős család él ma Magyarországon és legalább 24 ezer fogyatékossággal élő gyereket nevel egyetlen szülő – mondta el Nagy Anna az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület közös konferenciáján. Az eseményen szó volt a sérült gyermeket nevelő egyszülős családok helyzetéről, lehetőségeiről, oktatási és foglalkoztatási kérdésekről.

Karácsonyi adománykampányt indított az egyszülős központ

Az ATV Start című műsorának vendége volt Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

150 gyermek kaphatta meg álmai ajándékát idén

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője a Mokka műsorában mesélt az Angyalok pedig léteznek program részleteiről.

Sportolók az egyszülősökért

Karácsony közeledtével az Egyszülős Központ – támogatói felajánlásoknak köszönhetően – 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot lep meg az ünnepekre egyenként 40 ezer forintos ajándékcsomaggal. Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője volt a Reggeli vendége, aki arról beszélt, hogy sportolók segítségét kérték ahhoz, hogy a vidéken élő családoknak is el tudjuk juttatni a csomagokat.

Több száz könyvvel támogatta az egyszülős családokat az Index

Az Egyszülős Központ családok százainak nyújt segítséget karácsonyi adománykampányában, amelyhez idén az Index is csatlakozott. A csomagok egy részét ezúttal sportegyesületek és sportolók viszik el a szervezet által támogatott egyedülálló szülőknek és gyerekeknek.

Sportruházati támogatás egyszülősöknek

Sportruhákat kaptak és izgalmas játékokat próbálhattak ki a gyerekek az Egyszülős Központban. A Pro Filii Alapítvány mintegy 45 millió forint értékű 2RULE sportruházati terméket adományozott az Egyszülős Központnak, amelyet Nagy Anna, a központ vezetője vett át. Az összesen 14 ezer terméket a napokban osztja ki az egyedülálló szülők és gyermekeik részére, ezzel is támogatva őket a sportolásban.

Kedvezményes jegyet válthatnak az egyszülős családok az Állatkertbe

A Fővárosi Állat- és Növénykert és az Egyszülős Központ együttműködési megállapodásának köszönhetően a korábban bevezetett egyszülős családi jegy árából, egy gyermek és felnőtt kísérője részére további 20% kedvezményt kapnak az Egyszülős Kártyával rendelkező családok.

Most először vizsgálták az egyszülős családok étkezési szokásait

A Környezeti Társadalomkutatók Csoportja egyedülálló szülők táplálkozási környezetét vizsgálta, amelyből kiderült, hogy a szülők 85%-ának több pénzre, míg 28%-uknak több időre lenne szüksége ahhoz, hogy egészségesebben étkezzenek.

VarázsSzem - Támogatás szemüveg készítéséhez gyerekeknek

Több mint száz egyszülős gyermek szemüveg-vásárlásában segít az Egyszülős Központ. A részletekről Nagy Anna mesélt a Mokkában.

Nagy Anna: az egyszülős családok csaknem felének jól jön a segítség iskolakezdéskor

Az Egyszülős Központ munkatársai egyenként 60 ezer forint értékű, iskolatáskát, tolltartót és tanszereket tartalmazó adománycsomagot adnak a pályázó családoknak.

Pannon Tv – Zenevarázslat tábor

Augusztus 6. és 11. között Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész vezetésével zenei művészeti tábort szerveztek. A tábor kimondottan az egyszülős családok számára jött létre Alsómocsoládon. Ez a lehetőség az Egyszülős Központ szervezésében valósulhatott meg, ahol a gyermekek szüleikkel együtt kapcsolódhattak ki a zene segítségével

Nagy Anna: az egyszülős családok élete igazi logisztikai akrobatamutatvány

Az Egyszülős Központ vezetője szerint jelenleg Magyarországon 300 ezer szülő neveli egyedül gyermekét, 90 százalékuk édesanya. Bár az egyszülős családokat sokszor szembe helyezik a nagycsaládokkal, valójában a kettő között nagy az átfedés. Nagy Anna volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

Tegyünk el befőttet hidegen, főzés nélkül – jelige: befőző automata kölcsönözhető!

„Készíts befőtteket, ivóleveket akár tartósítószer és cukor nélkül!” – olyan, mint egy reklámfelhívás, ugye? Pedig erről szó sincs, illetve annyiban mégis, hogy e buzdítás szolgáltatásra hívja fel a figyelmet: az Egyszülős Központ pesti és budai helyszínén egyaránt kölcsönözhetnek a szülők befőző automatát. A szerkezet megkönnyíti és felgyorsítja a munkát, nem meglepő, ha egyre többen szeretnék kikölcsönözni a gépet. 

Nagy nevek a Művészetek Völgyében: Hírességek mondják el kedvenc meséjüket

Hírességek osztják meg a közönséggel kedvenc meséjüket a Művészetek Völgyében, az Egyszülős Központ pedig további programokkal is várja a családokat a rendezvényen.

Átadták a Páratlan Szülő Díjakat

A kormány segíti a családokat, és azon belül is kiemelt figyelmet fordít az egyszülős családok támogatására – mondta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Páratlan szülő díj szerdai budapesti átadóünnepségén.