Sajtómegjelenések

Az egyszülős családokról beszélgettünk a Jazzy Rádióban

A Család Nemzetközi Napja alkalmából Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője a Jazzy Rádió reggeli műsorában beszélt az egyszülős családokról, valamint a központ által nyújtott adományokról, programokról és szolgáltatásokról.

Adománnyal segít az Egyszülős Központ

Mintegy 10 millió forint értékű tisztítószer-, tisztálkodószer- és élelmiszeradománnyal támogatja az egyszülős családokat az Egyszülős Központ. A részletekről Nagy Anna, a központ vezetője beszélt a Tv2 Mokka című műsorában.

Miben különbözik a magyar és a japán egyszülős családok helyzete?

Egy különleges cikk jelent meg az Egyszülős Központról. A japán President Online mutatta be a központ működését és egyedülállóan sokszínű tevékenységét. Átfogó írásukban kitérnek a hazai szabályozásokra és arra is, hogy milyen lehetőségeik vannak a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek Magyarországon.

„A kudarcaim tesznek azzá, aki vagyok”

Felhővonal címmel készített négyrészes rövidfilmsorozatot az Egyszülős Központ. Az epziódokban veszteségről és megújulásról, elbotlásról és újrakezdésről mesélnek ismert emberek. A bemutatóról készített összeállítást a Képmás magazin.

Nem csonka, csak egyszülős

Mit jelent az egyszülővé válás, hogyan változnak meg a mindennapok és milyen a társadalmi környezet? Az egyszülős családok magyarországi helyzetéről ír az Indexen megjelent véleménycikkében Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

Üdüléssel támogatja az Egyszülős Központ a sérült gyermeket nevelő családokat

A sérült gyermeket nevelő egyedülálló szülők sokféle területen érzik, hogy segítségre lenne szükségük, de leginkább a feltöltődés lehetősége hiányzik az életükből. Az Egyszülős Központ üdülési lehetőséget hirdetett kifejezetten sérült gyermeket nevelő egyszülős családoknak. A részletekről Nagy Anna beszélt az InfoRádióban.

Sérült gyermekkel egyedül

Anyagi problémák, időhiány, elszigetelődés, félelem a jövőtől: ezek voltak a leggyakrabban felsorolt nehézségek abban a kérdőíves kutatásban, amelyben a sérült gyermeket egyedül nevelő szülőket kérdezték. Az eredményekről „A könnyebb mindennapokért” címmel rendezett konferenciát a Találj Magadra Egyesület és az Egyszülős Központ. Az eseményről a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsora készített összefoglalót.

A könnyebb mindennapokért

Jelenleg 341 ezer egyszülős család él ma Magyarországon és legalább 24 ezer fogyatékossággal élő gyereket nevel egyetlen szülő – mondta el Nagy Anna az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület közös konferenciáján. Az eseményen szó volt a sérült gyermeket nevelő egyszülős családok helyzetéről, lehetőségeiről, oktatási és foglalkoztatási kérdésekről.

Karácsonyi adománykampányt indított az egyszülős központ

Az ATV Start című műsorának vendége volt Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

150 gyermek kaphatta meg álmai ajándékát idén

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője a Mokka műsorában mesélt az Angyalok pedig léteznek program részleteiről.

Sportolók az egyszülősökért

Karácsony közeledtével az Egyszülős Központ – támogatói felajánlásoknak köszönhetően – 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot lep meg az ünnepekre egyenként 40 ezer forintos ajándékcsomaggal. Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője volt a Reggeli vendége, aki arról beszélt, hogy sportolók segítségét kérték ahhoz, hogy a vidéken élő családoknak is el tudjuk juttatni a csomagokat.

Több száz könyvvel támogatta az egyszülős családokat az Index

Az Egyszülős Központ családok százainak nyújt segítséget karácsonyi adománykampányában, amelyhez idén az Index is csatlakozott. A csomagok egy részét ezúttal sportegyesületek és sportolók viszik el a szervezet által támogatott egyedülálló szülőknek és gyerekeknek.

Sportruházati támogatás egyszülősöknek

Sportruhákat kaptak és izgalmas játékokat próbálhattak ki a gyerekek az Egyszülős Központban. A Pro Filii Alapítvány mintegy 45 millió forint értékű 2RULE sportruházati terméket adományozott az Egyszülős Központnak, amelyet Nagy Anna, a központ vezetője vett át. Az összesen 14 ezer terméket a napokban osztja ki az egyedülálló szülők és gyermekeik részére, ezzel is támogatva őket a sportolásban.

Kedvezményes jegyet válthatnak az egyszülős családok az Állatkertbe

A Fővárosi Állat- és Növénykert és az Egyszülős Központ együttműködési megállapodásának köszönhetően a korábban bevezetett egyszülős családi jegy árából, egy gyermek és felnőtt kísérője részére további 20% kedvezményt kapnak az Egyszülős Kártyával rendelkező családok.

Most először vizsgálták az egyszülős családok étkezési szokásait

A Környezeti Társadalomkutatók Csoportja egyedülálló szülők táplálkozási környezetét vizsgálta, amelyből kiderült, hogy a szülők 85%-ának több pénzre, míg 28%-uknak több időre lenne szüksége ahhoz, hogy egészségesebben étkezzenek.