Elstartolt az Egyszülős Központ vállalkozói programja

Márciustól kezdő vállalkozók üzemeltethetik a budapesti Üllői úton nyíló egyszülős központban a játszóházat és a kávézót, amelyekre összesen közel negyven pályázat érkezett.
Elstartolt az Egyszülős Központ vállalkozói programja

Reggeli kávé | HÍREKElstartolt az Egyszülős Központ vállalkozói programjaFebruary 13, 2018|egyszulo.huMárciustól kezdő vállalkozók üzemeltethetik a budapesti Üllői úton nyíló egyszülős központban a játszóházat és a kávézót, amelyekre összesen közel negyven pályázat érkezett.

Illusztráció: NIck Hiller/Unsplash

Az

Egyedülálló START Programban a vállalkozás indításához

olyan kedvezmények társulnak, amely mind anyagi, mind szakmai téren is jelentős segítséget nyújtanak azoknak,

akik eddig csak fontolgatták saját vállalkozás indítását. Pályázni január 31-ig lehetett, a vállalkozást pedig a központ nyitását követően kell a nyertes pályázónak elindítania. Egy évig jelentős kedvezménnyel üzemeltethetik vállalkozó kedvű szülők az Egyszülős Központban

a nyolcharminc GRUND játszóházat vagy a nyolcharminc CAFE-t.A központ START Programja azért egyedülálló, mert kivételes

támogatáscsomaggal segítik a nyertes pályázók vállalkozóvá válását. A kiválasztott vállalkozóknak nem kell bérleti díjat és működtetési költséget fizetniük a támogatási időszakban, azaz egy éven keresztül, a vállalkozás indítását és működtetését pedig egy-egy mentor is segíti. Folyamatosan érkeztek a pályázatok, ami jól mutatja, hogy sok szülő szívesen vágna bele önálló vállalkozásba, vannak jó ötleteik, jó terveik, csak az a plusz tőke hiányzik, ami nélkül kockázatos elindítani egy vállalkozást. Ezt a plusztámogatást szeretnénk megadni nekik az Egyedülálló START Programunkkal. Sok értékes és jól átgondolt pályázat érkezett, mi mindent megteszünk azért, hogy sikeres vállalkozások nőjenek ki belőlük. – értékelte a pályázat eredményét Nagy Anna,

- a

központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője.Az Egyszülős Központ a budapesti Üllőu úton nyílik majd. Fotó: Egyszulo.hu Az alapítvány körültekintően és több szempontot mérlegelve választja ki a nyertes pályázókat. A beérkezett csaknem negyven pályázatból első körben kategóriánként a három legjobbat határozzák meg a szakmai tartalmat és a kreativitást is értékelve. Ők kapnak majd lehetőséget arra, hogy a második fordulóban személyesen is prezentálhassák elképzeléseiket, üzleti modelljüket.

A nyertes pályázónak a központ nyitását követően kell majd a vállalkozást elindítania.

Az Egyedülálló START Program célja, hogy vállalkozó szellemű szülők kipróbálhassák a vállalkozói létet és hosszú távon jussanak ezzel megélhetéshez, valamint hogy az Egyszülős Központban színvonalas, közösségépítésre alkalmas szolgáltatásokat nyújtson.