Fedezd fel velünk a népi kultúra izgalmas világát!

A népzene, tánc és mese sokszínű hagyományát hozza el az Egyszülős Fonó. Új programsorozatunkban táncházzal és rendhagyó módon, felnőtteknek szóló mesekörrel várjuk a családokat januártól 4 hónapon keresztül. A budai Egyszülős Központban élő zenei kíséret mellett tanítunk moldvai táncokat és énekeket, a szülők pedig elmerülhetnek a mesék izgalmas és gyógyító világában. 
Fedezd fel velünk a népi kultúra izgalmas világát!

Fantasztikus hangulattal és élő zenével fűszerezve várja a családokat az Egyszülős Fonó táncháza. Január és április között 4 alkalommal ismerkedhetnek a családok moldvai táncokkal. A kör- és sortáncok pár lépésből állnak és könnyen megtanulhatók, amelyben tánctanítással is segítünk.

Az Egyszülős Fonó olyan különleges közösségi élmény is egyben, ahol a gyerekek és a szülők együtt kapcsolódhatnak ki. A táncokhoz gyönyörű népdalok is tartoznak, amelyekből minden egyes alkalommal egy kis ízelítőt adunk.

Táncház mellett mesekör is színesíti az Egyszülős Fonó programsorozatot Szalai Annamária mesélő vezetésével. Különlegessége, hogy kifejezetten felnőtteknek szól, akik a népmesék világán keresztül picit kiszakadhatnak a mindennapok sodrásából és elmerülhetnek belső világukban.

A mesék ugyanis nem csupán a fantáziára, de a lélekre is hatnak és érzéseket váltanak ki. Akár olyanokat, amelyeket nem is olyan könnyű szóban kifejezni. Ebben segít, hogy a foglalkozások része az alkotás is, ahol minden alkalommal más technikával: agyag, rajzolás, festés és montázs segítségével fejezhetik ki a mesék által megélt élményeket.

A mesekör szintén januártól áprilisig, havonta 1 alkalommal várja az egyedülálló szülőket a budai Egyszülős Központban.

Az Egyszülős Fonó programsorozat a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.