Interjú munkatársunkkal - Sekoulopoulu Mártával

Az Egyszülős Központ az évek alatt újabb és újabb munkatársakkal bővítette csapatát, hogy az élet minél több területén nyújthasson segítséget az egyszülős családoknak. Ismerkedjetek meg Mártival, ő gondoskodik az adományokról és tartja a kapcsolatot a szponzorokkal. Már több mint öt éve erősíti a csapatot!
Interjú munkatársunkkal - Sekoulopoulu Mártával

Milyen területen dolgozol az Egyszülős Központnál?

A háttérben dolgozom, nincsen közvetlen kapcsolatom a családokkal. Feladatom, hogy olyan szponzorokat keressek, akik számára kiemelt fontosságú a hátrányos helyzetű családok segítése és támogatása. Megpróbálok olyan adományozási lehetőségeket keresni, amikkel segíteni tudunk az egyszülős családoknak.
Hozzám tartozik néhány hagyományt teremtő projekt szervezése is, mint például a Páratlan Szülő Díj, amelyet ebben az évben már negyedik alkalommal hirdettünk meg, illetve a karácsonyi Nagykövet programunk, melynek során az ország több száz egyszülős családját ajándékozzuk meg egy több tízezer forintos karácsonyi csomaggal. A csomagokat nagyköveteink segítségével juttatjuk el az ország minden megyéjébe.
Minden évben Anyák Napja alkalmából Szépségnapot szervezünk az egyszülős anyukáknak, ami csak róluk szól és őket kényeztetjük különböző szépészeti szolgáltatásokkal, ajándékokkal. Ennek a programnak a megszervezése is az én feladatom.

Az Egyszülős Kártya is egy támogatási lehetőség az egyszülősöknek, hiszen a kártya elfogadóhelyekhez csatlakozó szolgáltatók kedvezményeket biztosítanak a családoknak. Az is a munkám része, hogy megkeressem az új partnereket és lehetőségeket.

A felsorolt projektek a főbb feladataim, de ezekhez még sok más kisebb és ad hoc jellegű munka is kapcsolódik, pályázatot írok, zenei tábort szervezek vagy vendéglátást a programjainkhoz.

Hogyan segítesz az egyszülősöknek?

Attól függetlenül, hogy én nem vagyok közvetlen és napi kapcsolatban a családokkal, remélem, hogy az én munkámmal is sok családnak örömet tudok szerezni. Például amikor kibontanak egy karácsonyi csomagot vagy megkapják az év Páratlan Szülő Díját vagy feltöltődnek egy Szépségnap után. Ha látom az arcokon a mosolyt és hálát, akkor tudom, hogy ehhez én is hozzájárultam.

Miért szeretsz az Egyszülős Központnál dolgozni?

Már öt éve, az egyik legrégebb óta itt dolgozó kolléganő vagyok. Szeretek itt lenni, szeretem a munkámat, mert elkötelezett vagyok aziránt, amit az Egyszülős Központ és vezetője, Nagy Anna is képvisel.

Nagyon fontos számomra mások segítése, támogatása, és itt a központban, ez történik. Sokat teszünk a kollégáimmal azért, hogy az egyszülősöknek jobb legyen, és ne kerüljenek hátrányos helyzetbe az élet semmilyen területén. Örülök, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak, mert mindig számíthatunk egymásra és mindenki a közös ügyért dolgozik. Hát ezért szeretek itt dolgozni!

Mi a legkedvesebb emléked? Legyen szó sikerről, nehézségről vagy bármilyen megható, felemelő pillanatról.

Rengeteg emlékem van, hiszen öt év alatt sok minden jó és rossz is történt. De azt gondolom, hogy annyi megható és sikeres dolog van a Központ életében, hogy csak ezekre próbálunk emlékezni.

Az egyik legfelemelőbb és meghatóbb emlékem a második alkalommal meghirdetett Páratlan Szülő Díj díjátadó ünnepsége volt, ahol olyan egyedül nevelő szülők kaptak díjat, akiknek a hozzáállása tiszteletre méltó és mindenki számára példaként szolgálhat. A vendégektől kezdve a díjátadókig jómagam is végigkönnyeztem az ünnepséget.

A másik emlékem, amikor egy szponzor által küldött 19 raklapnyi adományt pakoltunk le a kollégáimmal a pincébe. Nagy erőpróba volt, de mindannyian tudtuk, hogy sokat segítünk a családjainknak.

Mindig felemelő pillanat, amikor olvasom a köszönőleveleket, mert akkor tudom, hogy jó helyen vagyok, ez az én közegem és nekem itt van feladatom.