Több száz könyvvel támogatta az egyszülős családokat az Index

Az Egyszülős Központ családok százainak nyújt segítséget karácsonyi adománykampányában, amelyhez idén az Index is csatlakozott. A csomagok egy részét ezúttal sportegyesületek és sportolók viszik el a szervezet által támogatott egyedülőálló szülőknek és gyerekeknek. 

Több száz könyvvel támogatta az egyszülős családokat az Index

December 15-én Ilku Miklós főszerkesztő-helyettes adta át az Egyszülős Központban azt az ötszáz darab könyvet, mellyel az Index szeretett volna hozzájárulni az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány különleges karácsonyi ajándékozási akciójához. Idén ugyanis neves sportolók és olimpikonok juttatják el az egyszülős családoknak az alapítvány ajándékcsomagjait szerte az országban.

Magyarországon ma több mint 300 ezer olyan család van, ahonnan vagy az édesanya vagy az édesapa hiányzik. Az egyszülős családban nevelkedő gyerekek közel fele nehéz anyagi körülmények között él, ezért is nagyon fontos az a segítség, amivel nekik szerzünk örömet.” – mondta Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

Sporttörténeti szempontból a világ legmeghatározóbb eseménye az olimpia. Annak ellenére, hogy kis országként általában kevesebb kvótát tudunk szerezni, mint a világ népesebb országai, az olimpiai bajnoki címekben élen járunk. Magyarország összesen 184 aranyéremmel büszkélkedhet – ezeknek történetét mutatja be a képeskönyv, amiből az Index ötszáz darabot ajánlott fel a Egyszülős Központnak.

Nagyon köszönjük az Egyszülős Központ segítségét, hogy felajánlásunk eljuthat a családokhoz, és hogy munkájukon keresztül mi is hozzájárulhatunk egy szebb karácsonyhoz. Reméljük, a jövőben is lesz alkalmunk az együttműködésre, és támogathatjuk a Központ kiemelkedően fontos és értékes tevékenységét. Kiadványunkkal szeretnénk kellemes és meghitt ünnepet kívánni a családoknak!” – mondta Ilku Miklós, az Index főszerkesztő-helyettese.