Vigyázz, ha az egyedülálló anyuka társra „vadászik”!

Sokat gondolkodtam mostanában azon, mi mindent csináltam rosszul eddigi társkeresős pályafutásom alatt. Pár éve váltam el, már az erre vonatkozó végletes döntés előtt rettegtem tőle, hogy negyvenes nőként, egy kicsi gyerekkel újra a húspiacon kell árulnom magam. Már a házasságom előtt is hirdettem társkeresőkön, csak akkor még más volt a tét. Inkább szórakoztatónak fogtam fel a randevúkat, és minden egyes srácra – akkor még huszonéves voltam – egy újabb lehetőségként tekintettem. Az egyikkel tudtam is élni. Egy darabig. Aztán megvalósult a rémálmom, és újra a különböző online keresőoldalak legmélyebb bugyraiban találtam magam.
Vigyázz, ha az egyedülálló anyuka társra „vadászik”!

Tornazsák | ÉLETMÓDVigyázz, ha az egyedülálló anyuka társra „vadászik”!March 5, 2018|LivillaSokat gondolkodtam mostanában azon, mi mindent csináltam rosszul eddigi társkeresős pályafutásom alatt. Pár éve váltam el, már az erre vonatkozó végletes döntés előtt rettegtem tőle, hogy negyvenes nőként, egy kicsi gyerekkel újra a húspiacon kell árulnom magam. Már a házasságom előtt is hirdettem társkeresőkön, csak akkor még más volt a tét. Inkább szórakoztatónak fogtam fel a randevúkat, és minden egyes srácra – akkor még huszonéves voltam – egy újabb lehetőségként tekintettem. Az egyikkel tudtam is élni. Egy darabig. Aztán megvalósult a rémálmom, és újra a különböző online keresőoldalak legmélyebb bugyraiban találtam magam.Fotó: Daria Nepriakhina/Unsplash

Ezért hát megosztanám veletek a tapasztalataimat, ami egyszerűbb lesz úgy, ha a „fellelt” férfiakat kategorizálom. Kedves Hölgyeim, biztosan ismerősek lesznek, bár a saját tapasztalataim biztosan nem teljes körűek. Következzen tehát Livilla története.

1. A Casanova

Harmincas éveiben járó általában független pasi, akinek nincs ideje normális barátnőt tartani, vagy már túl van néhány csalódáson, és nem akar elköteleződni. Általában feltűnően helyes, kellemes küllemű, nem is buta fiatalemberek, az új hirdetésekre gyorsan lecsapnak. Mindegy, hogy hány éves vagy, hány gyereked van, hol laksz, ha van női nemi szerved, nyerő vagy. Ja, azért egy kicsit jobb megjelenés nem árt. Alfaja a negyvenes-ötvenes éveiben járó, párkapcsolatban élő férfi, aki már sokkal elhasználtabb – külsőleg is -, csak és kizárólag „laza, de tartós” kapcsolatot keres. Jó vagy náluk egy- vagy több éjszakás kalandra, de semmi mozi! Szokásos üzenetváltás a találkozás előtt: - Szeretnélek jobban megismerni, nagyon csinos vagy, jók a fotóid! - 42 éves vagyok. - Nem baj. Én 35. Szeretem a nálam idősebb nőket (is – a szerk.). - Van egy kisfiam. - Nem baj. - Nem sok szabadidőm van. - Nem baj. Ma ráérsz? - Persze, édesem, éppen mesélek a fiamnak, jöhetsz te is hallgatni!

2. Az önkényes lakásfoglaló

Harmincas éveik végén, negyvenes évei elején járó férfi, elvált, de sokan még azért laknak a mamahotelben, mert nincs elég pénzük, vagy lusták ahhoz, hogy saját lakást tartsanak fent, akár csak egy albérletet is. Az elváltakat lehet sajnálni, amiért a volt feleségük elvette a közös lakásukat, a gyerekeiket, de nem érdemes. Ők is újra fel tudnának állni, ha nagyon akarnának. Mindegy, hogy hány éves vagy, hány gyereked van, ha van saját lakásod, esetleg autód, akkor nyerő vagy. Ja, itt a jobb megjelenés sem feltétel. A lényeg, hogy a pasi költözhessen, de minél előbb, és vezethesse a „családi” autót. Az első személyes találkozáskor kiderül, hogy mik a szándékai, ha nem is konkrétan mondja ki, de például neki bármi jó, amit te javasolsz, ha cukrászdában akarsz találkozni, akkor sütit esztek, ha moziba akarsz menni, elvisz. Nem baj, ha nem vagy túl okos, de azért megállod a helyed a világban, mert szükség lesz rád a lakásfenntartásban, és az ő eltartásában is. Még jó, hogy kreatív vagy, mert az egyedül töltött évek alatt már belejöttél a gyakorlatba a spórolás, az idő- és pénzgazdálkodás területén.

3. A bizonytalan

Frissen elvált, vagy olyan, aki még soha nem kötelezte el magát igazán. Túl messze laksz, túl közel laksz, túl fiatal vagy, túl öreg, nem ugyanazokat a filmeket szereted, mint ő, túl sokat dolgozol, túl keveset dolgozol. Minden probléma. Sok-sok üzenetet küld, érdeklődik a hobbid iránt, mit csináltál aznap, elvárja, hogy mindig válaszolj, szórakoztasd. Ha van önálló véleményed, terveid, az már gond, mert akkor ő háttérbe szorul. Találkozásra általában nem kerül sor, addigra inába száll a bátorsága. Sebaj, hátha valakinek ő lesz az igazi! 4. A válogatós

Negyvenes éveikben járó férfi, elvált, vagy még független, nehezen kötelezi el magát. Egyedül él, jó körülmények között, jó munkája van, és nem akarja akárkivel megosztani az ebből szerzett javakat. Ha van gyereked, esélyed sincs, mert ő még akar sajátot, nála fiatalabb nőtől, akit még saját ízlése alapján alakíthat. Nem számít, ha jól nézel ki, ha neked is jó munkád és egzisztenciád van, inkább ne legyen. Mert ha nincs, akkor isteníteni fogod álmaid férfiját, aki odaadja a hitelkártyáját a vásárláshoz, és nem számolja a forintokat. Ha kellőképpen rugalmas és meggyőző vagy, akkor a vélt hátrányaid ellenére megismerheted őt, és biztosan nem csak a pénzéért fogod szeretni. Hiszen ha már volt családja, akkor tudja, mit veszített, és igyekezni fog, hogy jó férj és apa legyen, ne érje újra veszteség.Végül is nem utolsó sorban az a kategória, ami már nem vicces: 5. A leendő férj

Életkortól és anyagi helyzettől függetlenül ebbe a csoportba azok a férfiak tartoznak, akik normális értékrenddel rendelkeznek, és ha nőkkel ismerkednek, akkor hagynak nekik lehetőséget a kibontakozásra, valamint megcáfolják a fenti előítéleteket. Tudják, hogy van különbség hölgy és csaj között, tőlük mindenki azt kapja, amit megérdemel. Egy randi során alkalmazzák az általuk is jól ismert illemszabályokat, például egy étteremben ők kommunikálnak a pincérrel, míg a partnerük csak velük, és nem rontanak ajtóstul a házba, amikor a hölgyet hazakísérik. Készek a kompromisszumokra, felfogják, és megértik a partnerük helyzetét, sőt, tolakodás nélkül képesek együttműködni a nehézségek megoldásában. Igen, léteznek ilyen FÉRFIAK, csak valószínűleg nem az ócska társkeresőkön hirdetik magukat, mert tudják, hogy az degradálná őket, és áldozatául esnének buta kategorizálásoknak.