Egyedülálló Szülők Klubja Csíkszereda

Kinek? 
-    Gyerekeiket egyedül nevelő anyáknak és apáknak (elváltaknak, özvegyeknek, egyedül gyereket vállalóknak)
Miért jó? 
-    Hasonló élethelyzetben levőkkel beszélheted meg a felmerülő problémákat.
-    Pszichológus és jogász szakemberek látnak el ötletekkel, tanácsokkal.
-    Döntéseidben megerősítést kaphatsz.
-    Közösségben lehetsz, ahol hasznosan töltheted el szabadidődet gyerekekkel vagy gyerekek nélkül.
Szeretettel várunk közénk! 

Elérhetőségeink: 
E-mail: [email protected]
Telefonszám: 0745555494
Facebook: https://www.facebook.com/egyszulo.csik/

Mi történt 2020-ban nálunk?

- Annak ellenére, hogy az eseményeinket a járványhelyzet miatt online térbe kellett költöztessük a tagjaink száma megkétszereződött. Jelenleg több, mint 150-en vagyunk.

- Minden korosztály igényeire igyekszünk figyelni, hiszen tudjuk a kisgyerekes szülők egészen más kihívásokkal néznek szembe, mint a kamasz gyerekekkel rendelkezők, és azok, akiknek gyerekeik kirepültek a családi otthonból, egyedül maradtak.  

- A pandémia miatt több egyszülős családunk bevételi forrás nélkül maradt, júliusban az Egyszülős Központnak köszönhetően minden igénylő rászoruló családnak sikerült élelmiszerutalványt adományoznunk.

- Augusztusban a Csíki Anyák Egyesületének közbenjárására klubunk 20 könyvcsomagot kapott, amelyeket szétosztottunk a legaktívabb tagjaink között.

- Októberben miután kiderült, hogy újra online oktatásra kényszerülnek gyerekeink digitális eszközöket gyűjtöttünk egyszülős gyerekeink számára.

- Karácsony közeledtével meghirdettük klubon belül az Angyalka-csomag projektet, amely keretén belül olyan egyszülős családok gyerekeinek állítottunk össze ajándékcsomagot, ahová másképp nem ment volna az angyalka, 13 gyereket sikerült ezáltal megörvendeztetni.

- Karácsony előtt tartósélelmiszercsomagot gyűjtöttünk a rászoruló tagjaink számára, így egy egyszülős családunk sem maradt támogatás nélkül az ünnepeken.

- Sajnos a klubtalálkozók és a kirándulásaink nagyrésze a biztonságunk érdekében elmaradt, de azért nem maradtunk találkozás nélkül az év végén sem: szeptemberben közös pikniket szerveztünk, valamint december végén megünnepeltük klubunk születésnapját.

Szeretettel várunk közénk a már három éve működő klubunkba!