Egyedülálló Szülők Klubja Pécs

Két lelkes anyuka szervezésében 2017 szeptemberében Egyszülős Klub indult Pécsen, a Pécsi Kulturális Központ közösségi termeiben.
Minden hónap első hétfőjén találkoznak a Kulturális Központban. A találkozókat egy-egy témára fókuszálják, és a témában illetékes szakembereket igyekeznek meghívni. 
Helyszín: Pécsi Kulturális Központ, 7633 Pécs, Dr. Veress Endre utca 6.
A gyerekek részére játszóház biztosított.
A szervezők várnak minden érdeklődőt az egyszülős klubban.

Elérhetőségek: 
T +36 72 253 477
M +36 30 295 2787
https://www.facebook.com/egyszulo.pecs/

Pécsi klubunk az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványhoz kapcsolódóan 2017-ben kezdte meg működését. Jelenleg 20 - 25 aktív családunk van, emellett sok támogatónk és alkalmankénti érdeklődőnk. Minden hónap első hétfőjén klubfoglalkozást tartunk különböző témákkal – jelenleg on-line formában előre egyeztetett időpontokban -, ezen túl segítőinkkel ünnepi időszakokhoz kapcsolódó játszóházat, kézműves foglalkozást szervezünk a gyerekek számára, workshopokat tartunk személyiség- és készségfejlesztő céllal, jógafoglalkozáson biztosítunk kedvezményes részvételt, szervezünk kirándulásokat és nyári táborozást.

A 2020 év nem kedvezett a személyes találkozók megtartásának, kevés programot tudtunk megvalósítani. Színházi előadásokat látogattunk meg, farsangi mulatságot tartottunk. A járványügyi helyzet okozta korlátozások bevezetését követően tartós élelmiszer csomaggal és személyes segítségekkel – gyermekfelügyelet, on-line életvezetési tanácsadás – igyekeztünk egymást támogatni. Amint lehetőség volt a személyes találkozóra kirándulást és tábort szerveztünk. Voltunk a pécsi  Vargha-Damján rendőrkapitányságon is ahol bemutatták miben is áll a rendőrség munkája. Közben kapcsolatokat és támogatókat kerestünk a további céljaink elérése érdekében.

2021 év legfőbb célja, hogy a saját használatú klubhelyiségünket létrehozzuk, ahol a gyerekek játszóháza mellett megfér a szülők számára kialakított tárgyaló szoba, számítógépes munkaállomás is. Terveink között szerepel, a felnőttek részére elindítani a személyiségfejlesztő tréningünket, mely a második évünkben nagy siker volt. Szeretnénk folytatni a művészetterápiát, selyemfestést de tervezzük korrepetálások és játékos nyelvtanulás elindítását is. Ígéretet kaptunk arra vonatkozóan, hogy amint lehetőség van rá, bemehetünk a Pécsi Nemzeti Színházba és a PÉCS TV stúdiójába is ahol kulisszatitkokkal ismerkedhetünk majd meg. Ezekre sajnos várnunk kell, míg a korlátozások megszűnnek. Addig marad az on-line beszélgetések lehetősége és az égervölgyi – kis létszámú -sétákon való részvétel, melyre várunk mindenkit szeretettel.

Célunk az, hogy minél több különleges programot tudjunk nyújtani a hozzánk fordulóknak, ezért szívesen fogadunk minden ötletet mire is lenne szüksége a térségünkben élő egyedülálló szülőknek.

 

Rövid videós összefoglaló a klubról:

https://youtube.com/watch?v=00g0b4uqN3E&feature=share