Páratlan Szülő Díj 2021

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Az egyedül nevelő szülők napi 48 órát dolgoznak, hiszen kettő helyett teszik.

Megtanítják a gyerekeiknek, hogy mindig előre kell nézni, mert a saját  bőrükön tanulták, hogy csak így lehet. Mosolyognak akkor is, ha néha nehéz, hiszen a legszebb mesterség az övék: szülők.

A hatalmas számok ellenére az egyszülőséget mint jelenséget sokszor még mindig bizonytalanságok övezik a közbeszédben: keveset tudunk ezekről a családokról, láthatatlanok a napi küzdelmeik, az egyszülős családban nevelkedő gyerekeknek pedig gyakran nincs lehetőségük egyenlő esélyekkel indulni az életben.

Alapítványunk legfontosabb küldetései közé tartozik, hogy felhívjuk a figyelmet az egyedül nevelő szülők megbecsülésére, ezen keresztül jobb esélyeket, egyenlő megítélést adjunk azoknak a gyerekeknek, akiket egyetlen szülő nevel.

Ennek egyik eszköze a hiánypótló Páratlan Szülő Díj megalapítása és odaítélése minden évben.


A Páratlan Szülő Díj részletei


Kik kaphatják a díjat?


A pályázati felhívást az Egyedülálló Szülők Világnapján, 2021. március 21-én hirdetjük meg, a díjátadást pedig 2021. május 28-án, az Egyszülős Központ 3. születésnapján szeretnénk megrendezni.

A díjra jelölhetők olyan szülők, akik egyedül nevelnek 25 év alatti gyermeket, illetve olyan nagyszülők és dédszülők, akik egyedül nevelnek 25 év alatti dédunokát.

És hogy milyen is egy páratlan szülő? Az alábbi videóban a leghitelesebb források, a saját gyermekeik mesélnek egyedülálló szüleikről:   https://www.youtube.com/watch?v=CYZ8vFjFvac


Kik jelölhetnek és milyen formában?

 

  • A díjazott személyére bárki tehet javaslatot, hiszen mindenki ismer „páratlan szülőt”, legyen akár rokona, kollégája, barátja vagy szomszédja.
  • A jelölés online adatlapon történik, amelyhez egy-egy személyes történetet is várunk.
  • Hiánypótlásra a beadási határidő után nincs lehetőség.
  • A saját magukra jelölőket nem tudjuk elfogadni.
  • A jelölteket is értesítjük  a jelölésről.


Hány díjazott lesz, és hogyan történik a kiválasztásuk?


A beérkezett jelölések alapján választjuk ki a Páratlan Szülő Díj 2021. döntőseit, végül az öttagú zsűri dönt az év páratlan szülőjéről. A zsűri tagjai olyan, a médiából és a kulturális életből ismert, az Alapítvány által felkért személyek, akik szakmai tudását és példamutató tevékenységét mások is elismerik.  
Elsődlegesen két díjat ítélünk oda (anyuka/apuka), de a jelöltek alapján lehet több alkategória is (nagymama/nagypapa), illetve a díj névadói szponzora által támogatott kategória is.
Azt a jelölő személyt (több jelölő esetében valamennyi jelölőt) is megajándékozzuk, akinek a jelöltje lesz az év páratlan szülője.

A Páratlan Szülő Díj támogatója a Családbarát Magyarország és a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.

 

Te kinek adnád 2021 Páratlan Szülő Díját?

 

Ha ismersz a környezetedben olyan „páratlan” szülőt, nagyszülőt vagy dédszülőt, aki egyedül neveli a gyermekét, dédunokáját, jelöld a díjra.

A jelöléseket 2021. április 24-ig várjuk, jelentkezni az online adatlapon lehet

Az év páratlan szülőjét pedig 100 ezer forinttal díjazzuk.

A díjátadóra 2021. május 28-án kerül sor az Egyszülős Központ 3. születésnapján.

 

>>>JELÖLÉS>>>

 

Találjuk meg együtt 2021 páratlan szülőjét!