Itt minden gyereknek elváltak a szülei?

 

Gabi 7 éve egyedül neveli Patrikot
 
„Életemnek egy olyan szakaszában találkoztam az Egyszülős Központtal, amikor egy megoldhatatlan problémával kellett szembenéznem: a tavalyi iskolabezárások miatt nem maradt szabadságom nyárra, fogalmam sem volt, hogy fogom megoldani Patrik nyári felügyeletét.

Ekkor értesültem az Egyszülős Központ táboráról, ahova rögtön jelentkeztünk. Nagy megkönnyebbülés volt megkapni a gyors visszajelzést, hogy Patrik részt vehet a táborban. Rengeteg izgalmas program volt, sok új dolgot látott és tanult.

Egyik nap azzal jött haza, hogy ’képzeld, Anya, a táborban minden gyereknek elváltak a szülei, olyan jó végre azt érezni, hogy nem néznek rám furcsán.’

A táborban Patriknak több barátja is lett, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot, ami nagyon nagy erőt ad mindkettőnknek a jelenlegi helyzetben. Nekem is jó érzés végre olyan szülőkkel találkozni, akik hasonló élethelyzetben vannak. Könnyebben megértjük egymást, meg tudjuk beszélni a nehézségeinket.

Hálás vagyok, hogy találkoztam az Egyszülős Központtal. Patrik még ma is gyakran emlegeti a tábort, alig várja a következő alkalmat. Reméljük, hogy a vírushelyzet okozat nehézségek ellenére az idei nyári tábor is megvalósulhat. Mi számítunk rá!"

Ha szeretnéd segíteni az egyszülős családokat, vagy egyszülősként szeretnél Te is hasonló élményeket átélni velünk, akkor gondolj ránk, amikor rendelkezel adód 1%-áról. Ugye rendelkezel?


Itt olvashatsz bővebben az adó 1% felajánlásáról, és arról, hogy miért fontos az egyszülős családok támogatása.