Egyszülős Kártya

Az Egyszülős Kártya az Egyszülős Központ ingyenes és kedvezményes egyszülős szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges, emellett számos kedvezményt biztosít különböző kulturális intézményekben, de vásárlási kedvezményekre is használható.

Mire használható az Egyszülős Kártya?

A kártyával az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:

 • az Egyszülős Központ szolgáltatásainak ingyenes/kedvezményes használata

Budapest:

 • Nemzeti Múzeum (1 felnőtt és 1 gyermek részére 2000 Ft. Minden további gyermek 500 Ft/fő)
 • Szépművészeti Múzeum (állandó kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 26 éves korig ingyenes; időszaki kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 75%)
 • Hopp Ferenc Múzeum (állandó kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 26 éves korig ingyenes; időszaki kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 75%)
 • Nemzeti Galéria (állandó kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 26 éves korig ingyenes; időszaki kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 75%)
 • Vasarely Múzeum (állandó kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 26 éves korig ingyenes; időszaki kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 75%)
 • Gödöllői Királyi Kastély (teljesárú és diákbelépőből 50%)
 • Telenor Magyarország Zrt. (konkrét kedvezményekről a Telenor üzletekben lehet felvilágosítást kérni)
 • Praktiker Kft. (10% százalék kedvezmény valamennyi termékre, a kedvezmény azonban nem vonatkozik az élelmiszerekre, az akciós termékekre, illetve „Kiárusítás” és a „Tartósan alacsony ár” megnevezéssel megjelölt leárazott termékekre. Kedvezmény igénybe vehető 2022-ben az alábbi napokon: január 13-16, február 10-13, március 10-13, április 7-10, május 12-15, június 9-12, július 14-17, agusztus 11-14, szeptember 8-11, október 13-16, november 10-13, december 8-11.
 • József Attila Színház (15% minden belépőjegy árából, más kedvezménnyel nem összevonható)
 • SIXI 2000 Kft. (10 % a teljes árukészletre – kivéve a Panka Shop termékek)
 • People Team Alapítvány (50 % nyári táborokra)
 • Demeter Masszázs (50% kedvezményt kapnak az egyszülős kártyával rendelkezők, 60 perc 4500 Ft)
 • MODUSZ Office-Holding Informatikai és Ügyviteli Zrt. (10 % kedvezmény a következő szolgáltatásokból:  vírusmentesítés (NOD32 vásárlása esetén díjmentes), szoftveres, hardveres hibajavítás, hálózati rendszerintegrálás, NOD32 vírusírtó licenc vásárlása,  meglévő NOD32 vírusírtó licenc hosszabbítása

Vidék:

Kecskemét

Szeged

 • Szabó Szilvia Noémi (A szegedi egyszülős családoknak kedvezményespszichológiai tanácsadást biztosít az egyszülős kártya felmutatásával: egyéni vagy csoportos terápia  7 000 Ft/60 perc,   segítő beszélgetés felnőtteknek 4 000 Ft/60 perc,  segítő beszélgetés gyerekeknek 3 000 Ft/60 perc)

Szolnok

 • Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény könyvtáraiba az alábbi szolgáltatásokból 50 % kedvezmény (dokumentumkölcsönzés, előjegyzés, foglalás, hosszabbítás, késedelmi díjak, könyvtárközi kölcsönzés, fiókközi kölcsönzés, számítógéphasználat,     reprográf szolgáltatások: fénymásolás, szkennelés, nyomtatás, bibliográfiai és szakirodalmi tájékoztatás, irodalomkutatás, témafigyelés.

 

Mikor kaphatsz Egyszülős Kártyát?
 
Ha egyedül neveled gyermeked vagy nagykorúak esetében 25 évesnél nem idősebb, nappali tagozatos fiatalt. Egyszülős Kártyáddal az Egyszülős Központ szinte valamennyi szolgáltatását igénybe tudod venni. A kártya névre szól, így ha te igényelted, csak te használhatod.

Mivel tudod igazolni, hogy egyedül nevelsz?

Az alábbiak közül valamelyik dokumentumot kell az online regisztráció során feltöltened:

 • egyedülálló családi pótlék utalás bizonylata
 • egyedülálló magasabb összegű családi pótlék utalás bizonylata
 • MÁK határozat a családi pótlék megállapításáról
 • folyamatban lévő válási dokumentum
 • özvegységet igazoló dokumentum

MÁK igazolvány nem megfelelő (nem látható a pontos összeg).

Ha a gyerek még nem múlt el 25 éves, és nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytat, kérjük, hozd magaddal a gyerek iskolalátogatási igazolását is.

Az Egyszülős Kártya díja

A kártya díja egy évre 500 forint. Ha úgy érzed, ezt az összeget nem engedheted meg magadnak, jelezd felénk, és az Egyszülős Központ átvállalja a kártya árát.

Az Egyszülős Kártya érvényessége

A kártyát évente meg kell újítanod, hiszen ennyi idő alatt változhat az élethelyzeted. A kártya érvényessége naptári évre vonatkozik, és következő év január 31-ig érvényes. Így a 2022-ben bármikor kiváltott kártyád 2023. január 31-ig érvényes.

Megújult az Egyszülős Kártya!

2021. júniusában online kártyára váltottunk. 

Az online Egyszülős Kártya már helyet sem foglal, mindig nálad lesz, amikor csak szükséged van rá. Nem hagyod el, nem kopik meg, viszont óvja a környezetünket és persze modern és praktikus is.

Támogatói Egyszülős Kártya vásárlása

Amennyiben anyagi lehetőségeid megengedik, kérjük, támogasd az Egyszülős Központ működését, és rajtunk keresztül a rászoruló egyszülős családokat 10 ezer forintos támogatói kártya vásárlásával. A támogatói kártya ugyanolyan szolgáltatásokra és kedvezményekre jogosít, mint az Egyszülős Kártya, és kiváltásának feltételei is ugyanazok. 
 
Hogyan igényelhetsz (és hosszabbíthatsz meg) Egyszülős Kártyát?

A kártya igénylésének rendszerét 2021-ben az addigiakhoz képest néhány ponton átalakítottuk, a kártya az alábbi módokon igényelhető.

Amennyiben már rendelkezel Egyszülős Kártyával, kérjük, utald át a kártya díját a Gránit Bank Zrt. 12100011-17731449-00000000 számlaszámra, és a közlemény rovatban tüntesd fel a saját neved és e-mail címed. Amennyiben ezek az információk (saját név, e-mail cím) nem szerepelnek a közleményben, nem tudjuk beazonosító a befizetőt, így a kártya díját visszautaljuk. Sikeres azonosítás után meghosszabbítjuk a kártyád érvényességét. Ezt az online kártyát a honlapon, a profilod menüpontban láthatod.

Amennyiben még nem rendelkezel Egyszülős Kártyával, kérjük, először regisztrálj a honlapon.

KÁRTYA IGÉNYLÉS ➤➤➤

A kért személyes adatok után kérjük, hogy igazold egyszülőségedet az igazoló dokumentum feltöltésével. Ezt követően az OTP Simple felület segítségével kiegyenlítheted az 500 forintos kártyadíjat. Az online kártyád sikeres fizetést követően ellenőrizzük adataidat. Pár napon belül már látható is lesz a kártya a profilodban.

Az online és személyes szolgáltatásaink a regisztráció után a kártyaszám birtokában azonnal elérhetők.

Hogyan kapod meg a kártyát?

Sikeres fizetés és az egyszülős igazolás ellenőrzése után aktiváljuk a kártyádat. Pár nap türelmedet kérjük, csúcsidőkben akár egy hétig is eltarthat az aktiválás. Köszönjük, ha türelemmel vagy. Minden esetben elküldjük az aktívált Egyszülős Kártyádat e-mail címedre is, illetve az online kártyádat a honlapon keresztül a profilodból az e-mail címed és a kártyád utolsó négy számjegyének megadásával tudod előhívni.

Mi a teendő, ha elveszíted a kártyádat?

Online kártyádat nem tudod elveszíteni. Rendszerünk tárolja az adataidat, ezért bármikor eléred a kártyát.