Egyedülálló Szülők Klubja Herend

Célunk Herend és környékén élő egyszülős családok segítése, támogatóinkon, kapcsolatainkon keresztül, és tájékoztatás azokról a lehetőségekről, melyeket a budapesti központ nyújt.
Szeretnénk minél több szabadidős helyet bevonni az egyszülős kártya elfogadására, ezért sok üzemeltetővel folytatunk előzetes megbeszéléseket.
Csere-bere bazárunkba egyszülős családok hozhatnak és vihetnek ruhákat, játékokat, könyveket…

Klubvezető: Hirsch Melinda
Tel: +36 202203179
E-mail: [email protected]
 
Csoportunk hivatalosan 2020-ban alakult, a járvány kellős közepén, mely nem tette igazán lehetővé a találkozásokat.
Célunk azonban nem változott. Szeretnénk információkat, lehetőséget és segítséget nyújtani az egyszülős családoknak mind az egyszülős központ támogatásával, mind saját támogatóinkkal.

A 2020-as év nagy eredménye, hogy szülők és szakemberek találkozóján sikerült egy szociális hálót kialakítanunk az egyszülős családok és a családi erőszak elszenvedői számára.

Teljes diszkrécióval tudunk biztosítani minden szülő és gyermekek részére egyaránt:

  • jogi tanácsadást, ügyvédi és bírói támogatással
  • pszichológiai tanácsadást
  • és megértő, együttérő, segítő támogatást
  • 2021-ben már szeretnénk saját klubunk helyszínén megtartani azokat a tájékoztatásokat, melyeket eddig csak telefonon tudtunk továbbítani.
  • Tervezünk előadásokat tartani szakemberek és neves művészek bevonásával az egyszülős családokat érintő problémákról és lehetőségekről, megoldásról, megküzdési stratégiákról és reményekről.
  • Folytatjuk a környezetünkben élő szabadidős helyszínek felkeresését, hogy bővíteni tudjuk azon szolgáltatók listáját, akik valamilyen kedvezményt tudnak nyújtani az egyszülős családok számára.
  • DE mert adni még jobb, mint kapni, így ez évben is továbbra is fogadjuk és gyűjtjük a megunt játékokat, kinőtt ruhákat, melyet csere-bere kapcsán vagy egymásnak átadunk vagy elajándékozzuk a közelünkben lévő anyaotthon számára.
  • Iskolakezdés előtt bízunk abban, hogy újra sok száz gyermeknek tudunk füzetcsomagokat biztosítani.