Alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás

Alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás

Alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás | 

A programot vezeti: Náfrádi Anikó alkotó-fejlesztő meseterapeuta

Náfrádi Anikó

Náfrádi Anikó vagyok, mesefoglalkozás-vezető, két kisiskolás gyermek édesanyja. A gyermekeim mellett megértettem, mennyire fontos szerepet töltenek be életünkben a mesék, ezért elemi kíváncsisággal és tanulási vággyal jelentkeztem Boldizsár Ildikó Alkotó-fejlesztő Metamorphoses Meseteraeputa képzésére. Jelenleg elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak tartok élményalapú, alkotó-fejlesztő mesefoglalkozásokat, valamint szülőknek rendezünk beszélgetéseket, workshopokat arról, hogy az otthoni meséléskor mikor, kinek, mit és hogyan érdemes mesélni.   

Program:

Az alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás keretében alkalmanként egy mesét mondok el, amely előtt mondókákkal, találós kérdésekkel és képzeletnyitogató játékokkal készülünk fel a mese világába való belépésre. Az élőszavas mesemondásban interaktív módon jelennek meg a népdalok, népi játékok, majd a közösen megélt mesét játékosan vagy verbálisan, illetve különböző kézműves foglalkozások keretében közösen fel is dolgozzuk a gyerekekkel. Dolgozunk az alábbi témakörökkel: bátorságnövelés, szorongáscsökkentés, veszteségfeldolgozás, önállósodás, határátlépések, közösségépítés. 

Kinek ajánljuk?

4-10 éves korú gyermekeknek (Ez a gyöngéd, ám hatásos módszertan segít megelőzni és csökkenteni a tanulási nehézségeket, magatartászavarokat, szocializációs elakadásokat, így kifejezetten ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akiknek ezeken a területeken van nehézségük.)

Mit írtak rólunk?

Óvodából meseországba – Iskolaelőkészítő mese- és élménytábor 2016. augusztus: Óvodából meseországba táborban dolgozhattunk együtt, közös célunk mentén: segítsük át a gyerekeket ezen az izgalommal, várakozással, feszültségekkel teli utolsó iskola előtti héten. Anikó egy nagyon jól átgondolt programmal érkezett a táborba, mesékkel és sok sok játékkal fűszerezve. A bábkészítés és közös alkotói munka ezt mind kiegészítette. Élő szóval mesélni nagy tudomány, és ő azt tapasztaltam, hogy ő ennek hiteles tudója.   Mint annak az érzékenységnek és rugalmasságnak is birtokosa, amit a mese utáni játékok, beszélgetések vezetése igényel. Mosolyával biztat, a szemeivel és a szívével egyszerre figyel rád, Ő egy mesés lény. Örülök, hogy vele dolgozhattam.   

Csóka Eszter drámapedagógus, báb- és játékkészítő

https://pompasnapok.blog.hu/2019/07/10/elmenyekkel_teli_mesetabor 

A program díja:

Egyszülős Kártyával ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Egyszülős kártya nélkül: 1.000 Ft / alkalom.

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ
Cím: Budapest 1085 Üllői út 30.