Coaching

Coaching

 A coaching nem úgy segít, hogy megmondja a válaszokat, hanem kérdésekkel (nem minősül pszichoterápiának) gondolkodtat el, és vezet rá a felismerésekre. Valószínűleg nem azonnal, de az is lehet, hogy már a beszélgetés közben megszületnek új nézőpontok, amelyek felkavarhatnak és elindíthatnak bennünk bizonyos folyamatokat. Egyszer csak megértjük az összefüggéseket és helyükre kerülnek a kérdések, amik foglalkoztatnak. A coaching célja, hogy kimozdítson egy adott helyzetből, vagy gondolkodásmódból. A konzultációk alkalmával a coach segít az ügyfélnek tisztázni, mit szeretne elérni, ami biztosítja, hogy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen, majd támogatja a változási folyamat során. (pl. változások kezelése, konfliktus kezelés, karrierváltás)

A coach olyan, mint egy edző, aki a sportolót segíti abban, hogy tehetségére és szorgalmára támaszkodva sikereket érjen el –  ehhez edzéstervet készít, méri a teljesítményét, motiválja és átsegíti a mélypontokon.  

Ár: Az ingyenes tanácsadást csak Egyszülős Kártyával rendelkezők vehetik igénybe.

Ha még nincs Egyszülős Kártyád, itt tudod kiváltani

Időpont egyeztetéssel kapcsolatban kérünk írj egy e-mailt a [email protected] címre.

Velük találkozhatsz a személyes konzultáción:

Vajda Zsuzsa

Vajda Zsuzsa vagyok két csodálatos gyermek édesanyja, akiket közel 10 éve egyedül nevelek. Amely során megtapasztaltam  örömöket , kudarcokat, sikereket és hogyan lehetnék elég jó hiszen, nem lehet egy ember egyszerre anyuka és apuka és közben a saját útját is járja  érzést. De nem adtam fel, kerestem a módját, hiszen mi szülök tudjuk, hogy felelőségünk van gyermekeink felé, nekünk több területen kell egyszerre maximálisan helytállnuk. Ebben számomra nagy segítség volt, hogy több mint 20 éve foglalkozom önismerettel, személyiségfejlesztéssel, viselkedés típusokkal és folymatosan képzem magam ezekben a témakörökben.    

Végzett coachként szeretnék melléd állni ebben a szép, de egyben kihívásokkal teli helyzetben, hogy a folyamat alatt jobban megismerd magad, felismerésre jussál, hogyan tudnál változtatni hozzállásodon, tevékenységeiden, ami által értelmezheted és megkönnyítheted saját működésedet a jövőre nézve. Saját tapasztalatom alapján, tudom, mennyire szerettem volna, ha egy szakember segítségét kérhettem volna, amikor elakadtam, nem tudtam merre menyjek tovább, hogyan bízzak magamban jobban, mi az erősségem, hogyan osszam be jobban az időmet, hogyan tudok lelkifurdalás nélkül énidőt tartani és miért fontos ez, hogyan tudnék asszertívabban kommunikálni, hogyan legyek megértőbb szülő. Ha ezek a kérdések, érzések benned is már felmerültek és elhatásozásra jutottál, hogy akarsz valamit tenni, hogy a jövőben más legyen , kérlek keress bizalommal.    

Egy alkalom 60 perc, egy folyamat 4-5 alkalom.    

Jelentkezni az [email protected] címen lehet.

 

 

LÓZSA RITA

Pszichológia alapdiplomával és akkreditált life coach végzettséggel rendelkezem. Eredeti szakmám biológus, közel 20 évet töltöttem kutatással. Életvezetési konzultációkat 2017 óta vállalok a pesti központban személyesen, de szükség esetén online is. Ha ilyen témák foglalkoztatnak:

„Nincs időm magamra…”

„Megrendült az önbizalmam…”

„Nincs, akivel megbeszélhetném a problémáimat...”

„Változtatni szeretnék az életemen, de nem tudom, hogyan…”,

keress bizalommal! Maximum 5 alkalmas coaching folyamat során segítek előrejutni a témádban.

Fiatalok számára pályaválasztással kapcsolatos beszélgetésekre is van lehetőség.

Bővebb bemutatkozás

Jelentkezni az [email protected] címen lehet.

LŐRINCZ ANDRÁS

Személyes kompetenciák megismerése coach segítségével (szerdán vagy péntekenként 19-21 óra között)

Lőrincz András vagyok Life Coach, HR szakember.

Közel húsz éve foglalkozom emberekkel, kiválasztással, toborzással. Dolgoztam multinál, vezettem saját céget. Az elmúlt évek során a figyelmem egyre inkább a coaching felé fordult, amiben egy olyan eszkörendszerre találtam rá, ami az egyénre fokuszál és egyedi, személyre szabott megoldásokat kínál. 

"Az elmúlt évek divatos HR irányzata a kompetencia alapú munkaerő gazdálkodás. De tulajdonképpen mit is jelent ez, hogyan ismerhetjük meg saját kompetenciáinkat, hogyan segíthet nekünk a coaching? 
 
Az egyéni kompetenciák hat összetevője a következő:
- ismeretek, az a tudás, amit az egyén potenciálisan alkalmazni tud
- készségek, bizonyos fizikai és mentális feladatok végrehajtásában szerzett gyakorlat,
- szociális értékek, szerepek, amiket az egyén követendőnek tart,
- én-kép, a személy milyennek látja magát,
- személyiség vonások, tartós fizikai, kognitív és pszichoszociális jellemzők,
- motivációk, amik vezérlik az egyént különféle célok elérésére, viselkedések megvalósítására," 
 Kinek ajánljuk?
Álláskeresőknek, munkájukban, előremenetelülkben megrekedteknek.

Jelentkezni az [email protected] címen lehet.

Tóth Kinga

A coaching online formában történik.

Művész-pedagógus diplomával rendelkező, 26 éve szervező és emberekkel foglalkozó édesanya vagyok, akinek célja a gyermekek és szüleik életének könnyebbé tétele. Ehhez ad nagyon jó iránymutatást és eszközöket a coaching, melyet gyakorló life és gyermek coachként alkalmazok évek óta. Folyamatos tanulással és tréningekkel képzem magam, hogy minél szélesebb spektrumon tudjam segíteni ügyfeleimet. Szeretem rendszerezni a dolgokat, figyelemmel lenni mások iránt, segíteni az elakadásokban, rávilágítani, hogy mennyi erőforrásunk van, amit nem használunk ki, legyen az ügyfél gyermek vagy felnőtt. Nyitott vagyok az újra, a változásokra, melyet kellő rugalmassággal kezelek és viszek tovább, mint tapasztalat. Alap a bizalom és a titoktartás, ha rám bízza az ügyfél dilemmáit.

Területek, amikkel foglakozunk (a teljesség igénye nélkül) egy-egy coaching ülésen vagy folyamaton.

Life coaching:
- időgazdálkodás
- munka-magánélet egyensúly
- stressz és konfliktuskezelés
- ÉN-idő
- önbizalom fejlesztés
- életmódváltás
- szülői feladatkörök
- COVID időszak okozta nehézségek

Jelentkezni az [email protected] címen lehet.

Eichinger Tamás

Life coaching

"A tudásnál többet ér a bölcsesség"

Bár végzett coach vagyok, nem csak a megszerzett tudásra, a tapasztalataimra is támaszkodom. Megéltem a mélységet s a magasságot, tudom, miről beszélsz, ha azt mondod, "nem tudom, hogyan lépjek tovább" - ebben segítek Neked.

A beszélgetéseink során megismerem az élethelyzetet és segítek, hogy tovább tudj lépni a nehézségeken. Legyen ez munka, párkapcsolat, vagy csak simán "elegem van az egészből" érzés. Az éjszaka is hajnal elött a legsötétebb :)

Olyan egyedülálló szülőknek ajánlom, akik nem tudják megosztani gondolataikat, fájdalmukat a környezettükkel, szeretnének és hajlandóak is változtatni, hogy a lehető legjobb formájukat éljék meg a saját lehetőségeik kerete közt.

Minden beszélgetés addig tart, amíg jól érzed magad és előre visz.

Jelentkezni az [email protected] címen lehet.

Forgács Bianka

Life coaching

Szakmámat tekintve közgazdász, valamint life coach vagyok. Lehetőségem volt mindkét foglalkozásomban kipróbálni magam, közel két éven át oktattam life coachingot, sok szakmai és emberi tapasztalattal gazdagodtam és világossá vált számomra, hogy a life coaching az, ami nem csak munka, hanem hivatás, amit szívvel-lélekkel tudok csinálni.

A tanulmányaim mellett és azok hatására elindultam a saját önismereti és fejlődési utamon, aminek köszönhetően nemcsak a hivatásomhoz, hanem a valódi önmagamhoz is közelebb kerültem. A gyökereimhez, a gyermekkoromhoz, a nőiességemhez és az anyaságomhoz is. A személyes élményeim megmutatták, hogy érdemes fektetni önmagunkba, mert kifizetődő. Felismerésekkel, tanulságokkal és leckékkel gazdagodtam, megismertem a változás gyógyító és teremtő erejét. Ezekkel a személyes, valamint szakmai tapasztalatokkal a hátam mögött szeretném segíteni mindazokat, akikben megszületett az elhatározás, hogy változtassanak, a saját útjukra lépnének és szeretnék, ha lenne, aki ebben kíséri és támogatja Őket.

A coaching alapja és célja a személyre szabott értékteremtés, a tartós és fenntartható változás, valamint az önálló boldogulás elérése. Az egyénre épít és fókuszba helyezi a vágyait, célkitűzéseit és elakadásait. Vallom, hogy a megoldás kulcsa mindvégig a saját kezünkben van, de olykor kell valaki, aki segít azt megtalálni és jól használni. Nálam a közös munka a szakmai hozzáálláson túl a bizalomra, az együttműködésre és az elkötelezettségre épül, amelyben részemről alapvető az értő figyelem, az elfogadás és a diszkréció. Ajánlom azoknak, akik változtatni szeretnének, akiknek szüksége van némi lelki támogatásra és azoknak is, akik egyszerően csak szeretnének bizalmi légkörben, őszintén, tabuk nélkül beszélgetni félelmeikről, gondolataikról, problémáikról.

Ülések hossza: 60perc. Előzetes egyeztetés alapján lehetőség van személyes találkozásra a Budai központban és online is.

Jelentkezni az [email protected] címen lehet.

Csikós Melinda

Éveken át az éneklés jelentette számomra a zene világában való elmerülés örömét, ami mára már csak egy kedves hobbi, amely energiát és örömet ad nekem. Jelenleg egy magánegészségügyi intézmény praxis menedzsereként dolgozom. Ezenkívül részt veszek a Lineo International Consulting Ltd. által fenntartott Akadémia coaching képzésén, ahol gyakorló coachként tevékenykedem. Mint gyakorló coach, az International Coaching Federation által hitelesített és képzett coachok ellenőrzése alatt végzem munkámat.

A coaching az értékek létrehozására és tartós változások előidézésére irányul. Amikor az Ügyfél felismeri, hol elakadása van, a Coach mint partner segít neki új irányt venni. Ez a
folyamat a problémák feltárását, célkitűzést és azok elérését foglalja magába egy meghatározott időszak alatt. A kitűzött célok széles skálán mozoghatnak, beleértve a családi életet, pénzügyeket, karriert, életmódbeli változtatásokat, párkapcsolati és egyéb kapcsolati kihívásokat. Fontos megjegyezni, hogy a coaching nem helyettesíti a mentális vagy
fizikai terápiákat, illetve a pszichológiai kezeléseket.

A program hossza: 1 coaching ülés 50 perc

Jelentkezni az [email protected] e-mail-címen lehet.

Györpál Tünde

Két kisgyermek édesanyja, gyermek és ifjúsági coach, gyermek mindful tréner és közgazdász vagyok.

Hiszem, hogy a gyermekek lelki egészsége ugyanolyan alapvető fontosságú, mint a testi és az erre való odafigyelést már egészen kis korban hangsúlyozni kell. Szakemberek szerint a 21. század legfontosabb képessége az önismeret lesz. Mindezért jelentős, hogy a gyermekek már kis korban megtanulják az önismeretet, tudatosságot, mik az erősségeik, elsajátítsanak olyan megküzdési mechanizmusokat, amelyek segítik a nehezebb helyzetek leküzdésében, és azt is megjegyezzék, hogy segítséget kérni nem ciki. Ebben nyújt támogatást mind a gyermek coaching, mind a gyermek mindful tréning.

A gyermekek is, akárcsak a felnőttek, nap mint nap találkoznak pozitív és negatív hatásokkal, stresszes helyzetekkel az otthonukban, iskolájukban, környezetükben, az online térben, melyek számukra az élet nagy kihívásait jelentik. A mindfulness segít tudatosan jelen lenni, ezáltal a probléma fölé helyezkedve a gyermek képes a körülötte lévő világot úgy érzékelni, ahogy abban a pillanatban van. Ezáltal könnyebbé válik a probléma, negatív érzés megértése, elfogadása, feldolgozása és elengedése. Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a kiégés már az iskolás gyerekeket is fenyegeti. Mindezért fontos, hogy elsajátítsanak olyan eszközöket, amelyek segítik a tudatos jelenlét gyakorlását, mellyel megtanulnak kikapcsolni, lelassulni, relaxálni.

A mindfulness szemlélet elsajátításával, gyakorlásával:

  • javul a koncentráció
  • segíti a stresszes helyzetek eredményes kezelését
  • növeli az önbizalmat, önszeretetet
  • könnyebben boldogul új környezetben, szituációban
  • növeli a pozitív gondolkodást

Milyen egy gyermek mindful tréning?

Egy alkalom a gyermekhez/gyermekekhez igazodva 45-60 perc. Minden tréning alkalomnak van egy témája, amely segíti az önismereti folyamatot és e köré alakítom az egyéb mindfulness eszközöket, gyakorlatokat, feladatokat. A gyermekek játékos formában tanulják meg a mindfulness lényegét és technikáját. 

A tréning 6 éves kortól ajánlott.

Jelentkezni az [email protected] címen lehet.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: online
Cím: Budapest 1085 Üllői út 30,