Családi feltöltődés a Baráthegyi Élményparkban

Családi feltöltődés a Baráthegyi Élményparkban

A jelentkezést lezártuk!

A Bükk keleti kapujánál elhelyezkedő Baráthegyi Majorságban családi üdülésen vehetnek részt speciális ellátást igénylő, sérült vagy fogyatékos gyermeket nevelő egyszülős családok.

Az üdülés időpontja 2021. augusztus 23-26.  (4 nap 3 éjszaka)

Teljes ellátással, csak az oda – vissza utat kell önállóan megoldani.

(Busszal vagy vonattal érkezőkért elmennek kocsival a miskolci 1-es villamos végállomására).

A  jól felszerelt tábor tökéletesen igazodik a résztvevők speciális igényeihez: gyógyulást támogató környezet és szakemberek, nem utolsó sorban pedig el- és befogadó közösség várja a családokat.

A hétvége célja, hogy a betegségben szenvedő gyermekek és családjuk közösen szerezzenek olyan élményeket és örök emlékeket, ami áltakl kicsit megfeledkezhetnek a problémáikról, a mindennapi nehézségeikről.

A Szimbiózis Alapítvány 20 éve hozta létre Miskolc-Diósgyőrben – ahol a pálos barátok már az 1300-s években gazdálkodtak – a Baráthegyi Majorságot. A szerzetesek hagyományait felelevenítve született a sokszínű, önfenntartásra berendezkedő, öko-parkéntt és kulturális színtérként egyaránt funkcionáló Majorság. 

Az 5 hektáros területen szélkerék húzza fel a vizet a kútból, a kerti tó, fóliasátor, üvegház, gombatermesztő pince mellett istállók és különféle manufaktúrák (sajtkonyha, kemence, asztalos és kézműves műhelyek,) találhatóak, ahol többek között fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek dolgoznak.

Programok:

  • Gyermekek és felnőttek számára is nagyszerű kikapcsolódást kínálnak kézműves programjaink, amelyek egyaránt elérhetők látogatóink, csoportok és szállásvendégeink számára is.
  • Fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családokat fogadunk Baráthegyi Panziónkban. Lehetőséget biztosítunk számukra a teljes körű kikapcsolódásra együtt, vagy akár külön-külön, fejlesztésekkel színes programokkal várjuk a gyermekeket, a szülőket pedig wellness kikapcsolódással és felfrissüléssel.
  • Lovas-, és alpaka terápia.

Elhelyezés 2 vagy 4 ágyas szobákban.

Összesen 20 fő helyünk van, így olyan családok jelentkezését várjuk, ahol 

•    1 szülő + 1 gyerek vagy

•    1 szülő + 2-3 gyerek van.

Mást most nem tudtok magatokkal vinni.

A Panzióhoz kapcsolódó fedett pavilonban található a wellnessrészleg, ahol jacuzzi, medence, finn szauna és fürdődézsa biztosítja vendégeink ellazulását és felfrissülését. A különleges erdei környezetben elhelyezett relaxációs teret egyedivé teszi a wellnessterápiák megálmodója által eredetileg kidolgozott mezítlábas taposó Kneipp sétányunk is – ezt minden korosztály számára szeretettel ajánljuk. Meleg időszakban elsősorban a gyermekek számára 3×6 méteres kerti medence áll rendelkezésre.

További részletek: https://barathegy.com/

LOVAS TERÁPIA

A lovas terápia a ló által kísért, támogatott gyógyító-fejlesztő eljárások gyűjtőneve.
A ló hátán ülve, annak természetes, harmonikus mozgása az ember medencéjén és gerincoszlopán keresztül stimulálja a törzsizmok működését, az egyensúly érzékelésért felelős agyi struktúrák működését. Ezáltal javul a mozgásérzékelés, az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció, hatással van az izomtónusra. A pszichológiai- és gyógypedagógiai hatások közül jelentős a figyelem és a koncentrációs képesség fejlődése, növelhető az önbizalom, fenntartható a motiváció. A lóval és a terapeutával való együttműködés pozitív hatással bír a szociális készségek fejlődése szempontjából, előrelépés mutatkozhat a verbális- és nonverbális kommunikációban. A Baráthegyi Majorságban a lovas terápiát okleveles lovas oktató tartja. Majorságunk lovardája idén két új taggal, két pónival bővült.

ALPAKA TERÁPIA

Az alpaka terápia egy új állatasszisztált terápiás módszer. Az alpaka a lehetőséget adja meg a kapcsolat megteremtésére ember és állat között, így természetes módon fejlődnek a szociális készségek. Az alpaka terápia olyan gyermekek és felnőttek számára is alkalmas, akiknek állatszőr allergiájuk van (az alpaka gyapjú nem tartalmaz lanolint, így nem okoz allergiát) vagy félénk, visszahúzódó természetűek. Több országban már az idős- és demens ellátás, illetve az autizmus specifikus fejlesztés szerves része. Az alpakák rendkívül tanulékonyak, engedelmesek, barátságosak, kooperáló tulajdonságuk miatt kimondottan alkalmasak terápiás állatnak. A terápiát képzett lovas-és alpaka oktató, valamint konduktor végzik, gyógypedagógusok bekapcsolódásával.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Közösségi tér
Cím:
- 1085. Budapest, Üllői út 30.
- 1122. Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.