Egyedül a kezdetektől

Egyedül a kezdetektől

Első alkalom: 2022. május 3. (kedd) 17:00

Az Egyszülős Központ és az Otthon Segítünk Alapítvány 8 alkalmas támogató csoportot indít  gyereküket kezdetektől egyedül nevelő szülők számára. A találkozások során azokat az élethelyzeteket, feladatokat, lehetőségeket járjuk körbe, amelyek ebből a speciális helyzetből adódnak.

 

A nyolc alkalom során teret és lehetőséget adunk mindazoknak a kérdéseknek, érzelmeknek, gondolatoknak amelyek a gyerekvállalás, gyereknevelés amúgy sem könnyű mindennapjaiban felmerülnek. Amiket szívesen megosztanál, amikről szívesen meghallgatnál másokat, amikről még nem gondolkoztál el vagy amikben megerősítést szeretnénk kapni. A Gyereküket a kezdetektől egyedül nevelő szülők számára kidolgozott tematikájú csoport célja a szülők mentális támogatása mellett a közösségépítés, önsegítés.  A csoport tematikája alapvetően az egyszülős élethelyzetekben megjelenő tipikus elakadások, élethelyzetek mentén szerveződik, nem terápiás szempontú, hanem kimondottan az erőforrásokra, a közösségi támogatásra fókuszálva, a jövőbeni előrelépéseket, változtatásokat szem előtt tartva.

A csoport idejére gyermekfelügyeletet tudunk biztosítani, amennyiben erre igény van, ezért ez senkit ne akadályozzon a részvételben!           

 

A csoport a második alkalomtól zárttá válik!

A csoportfolyamatban a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: ►►► JELENTKEZÉS ►►►

 

 

Helyszín:

Egyszülős Központ Buda

1122 Magyar Jakobinusok tere 1.

 

Időpont: 2022. május 3-tól - június 21-ig

Keddenként, heti rendszerességgel 17-19 óráig, 120 percben

 

Hegedűs Réka

szociálpolitikus, mediátor, családterapeuta-jelölt

Hegedüs Réka vagyok, 1972-ben születtem, férjemmel három kamasz gyereket nevelünk. Szociálpolitikusként végeztem az ELTE-n, majd projektekben, kutatásokban dolgoztam éveken át. 2012-ben kezdtem a családterápiás képzést és a tanulmányaimmal párhuzamosan kezdtem el azzal foglalkozni, hogy a körülöttem élő egyedül gyereket nevelő barátokban, ismerős anyukákban mi is a közös pont, ami az életüket, helyzetüket nehezíti vagy könnyíti, de mindenképpen bizonyos szempontból hasonlóvá teszi. Ennek a gondolkodásnak, kutatómunkának eredményeképpen jött létre egy olyan tematika, ami alapján közel három éve vezetek támogató csoportokat, tréningeket az egyedül nevelés, egyedüli gyerekvállalás témakörében. Képzésben lévő családterapeutaként dolgozom párokkal, családokkal, valamit mediátor és facilitátor képzettségemből adódóan további aspektusokból is látom a hozzám fordulókat.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Közösségi tér
Cím: 1122. Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.