Egyedül nevelek

A programra a helyek elfogytak, nem tudunk további jelentkezést elfogadni!

Első alkalom: 2021. szeptember 28. (kedd) 17:00

Támogató csoportba hívjuk azokat a kisebb-nagyobb gyerekeket nevelő szülőket, akik a hétköznapokban segítséggel vagy segítség nélkül, de többnyire egyedül állnak helyt a családjukban. 

Várunk szeretettel, ha bármilyen oknál fogva úgy alakult az életed, hogy egyedül kell megküzdened a mindennapok feladataival és néha úgy érzed elfogyott az erőd. Tapasztalatot cserélhetünk, tanulhatunk egymástól, ezért hívunk sorstársak közé.

  • Milyen kihívások várnak ránk?
  • Mire érdemes odafigyelni?
  • Honnan kapunk támaszt, erőt?

Hétről-hétre közösen, témák szerint járjuk körbe a lehetséges kihívásokat, előhívjuk és erősítjük az erőforrásokat, nézünk rá saját helyzetünkre. A csoport az első találkozás után zárttá válik, így biztosítva a kiszámíthatóságot, a biztonságot. 

 

Várunk szeretettel, ha bármilyen oknál fogva úgy alakult az életed, hogy egyedül kell megküzdened a mindennapok feladataival és néha úgy érzed elfogyott az erőd.

A 8 alkalmas, ingyenes csoport 2021. szeptember 28-tól indul, keddenként 17:00-19:00 óra között.

Helyszín: Egyszülős Központ, 1085 Budapest, Üllői út 30.

 

Kinek ajánljuk?

Olyan szülőket várunk, akik a várandósság illetve a gyerek születése óta maguk tartják kézben a sorsukat, egyedül nevelik gyermeküket a kezdetek óta.

Első alkalom: 2021. szeptember 28., 17:00-19:00

A programon való részvétel díjtalan, de érvényes Egyszülős Kártyával vehető igénybe. Ha még nincs Egyszülős Kártyád, itt tudod kiváltani:

A beszélgetés ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk, ilyen jellegű igényedet kérjük jelezd az [email protected] címen.

A program a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósul meg!

Hegedűs Réka

szociálpolitikus, mediátor, családterapeuta-jelölt

Hegedüs Réka vagyok, 1972-ben születtem, férjemmel három kamasz gyereket nevelünk. Szociálpolitikusként végeztem az ELTE-n, majd projektekben, kutatásokban dolgoztam éveken át. 2012-ben kezdtem a családterápiás képzést és a tanulmányaimmal párhuzamosan kezdtem el azzal foglalkozni, hogy a körülöttem élő egyedül gyereket nevelő barátokban, ismerős anyukákban mi is a közös pont, ami az életüket, helyzetüket nehezíti vagy könnyíti, de mindenképpen bizonyos szempontból hasonlóvá teszi. Ennek a gondolkodásnak, kutatómunkának eredményeképpen jött létre egy olyan tematika, ami alapján közel három éve vezetek támogató csoportokat, tréningeket az egyedül nevelés, egyedüli gyerekvállalás témakörében. Képzésben lévő családterapeutaként dolgozom párokkal, családokkal, valamit mediátor és facilitátor képzettségemből adódóan további aspektusokból is látom a hozzám fordulókat.

Kuremszki Andi

mentálhigiénés szakember, mediátor, coach

Legfontosabbnak az erőforrások feltárását, mozgósítását tartom a gyors és tartós változásért.
Abban hiszek, hogy a rejtett problémák felszínre hozása, főleg az ismétlődő helyzetek, jelenségek vizsgálata, megértése visz a megoldáshoz, a boldog élet felé.
Közgazdász, coach, tréner, pályaorientációs tanácsadó vagyok, 2008-ban végeztem mentálhigiénés szakemberként a Károli Gáspár Református Egyetemen, azóta szakmai tréningek és szervezetfejlesztés mellett tematikus személyiségfejlesztő, önismereti tréningeket vezetek.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ
Cím: Budapest 1083 Üllői út 30.