Egyedül nevelem támogató csoport

Egyedül nevelem támogató csoport

Az Otthon Segítünk AlapítványTámogató csoportba hívjuk azokat a kisebb-nagyobb gyerekeket nevelő szülöket, akik a hétköznapokban segítséggel vagy segítség nelkül, de többnyire egyedül állnak helyt családjukban.

Várunk szeretettel, ha bármilyen oknál fogva úgy alakult az életed, hogy egyedül kell megküzdened a mindennapok feladataival és néha úgy érzed, elfogyott az erőd. Tapasztalatot cserélhetünk, tanulhatunk egymástól, ezért hívunk a sorstársak közé.

A találkozások során során teret és lehetőséget adunk mindazoknak a kérdéseknek, érzelmeknek, gondolatoknak, amelyek a gyerekvállalás, gyereknevelés amúgy sem könnyű mindennapjaiban felmerülnek. Amiket szívesen megosztanál, amikről szívesen meghallgatnál másokat, amikről még nem gondolkoztál el vagy amikben megerősítést szeretnél kapni.

A gyereküket  egyedül nevelő szülők számára kidolgozott tematikájú csoport célja a szülők mentális támogatása mellett a közösségépítés, önsegítés.  A csoport tematikája alapvetően az egyszülős élethelyzetekben megjelenő tipikus elakadások, élethelyzetek mentén szerveződik, nem terápiás szempontú, hanem kimondottan az erőforrásokra, a közösségi támogatásra fókuszálva, a jövőbeni előrelépéseket, változtatásokat szem előtt tartva.

A csoport az első találkozás után zárttá válik, így biztosítva a kiszámíthatóságot és a biztonságot. Ezért kérjük, akkor jelentkezz, ha tudod vállalni, hogy részt veszel az összes alkalmon. A csoport összesen 7 alkalommal ül össze.

A csoportok ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk 2 év feletti, szobatiszta gyerekek számára! Ha szeretnél gyermekfelügyeletet igényelni, akkor azt jelezd a regisztrációs formon.

Időpontok szerdánként:

2023. szeptember 20. 17.00-19.00

2023. október 4. 17.00-19.00

2023. október 18. 17.00-19.00

2023. november 8. 17.00-19.00

2023. november 15. 17.00-19.00

2023. november 29. 17.00-19.00

2023. december 6. 17.00-19.00

Helyszín:

Egyszülős Központ Pest (1085 Budapest, Üllői út 35.)

Csoport létszáma:

Maximum 15 fő

JELENTKEZNI a következő űrlap kitöltésével lehet.

Hegedüs Réka

Eredeti végzettségem szociálpolitikus. Az elmúlt évtized során foglalkoztam elméleti területen kutatással, oktatással, valamint gyakorlati szakemberként mint családkonzulens jelölt, mediátor és facilitátor dolgozom több éve.  
2016 tavasza óta vezetek gyereküket egyedül nevelő szülők, valamint egyedül gyereket vállaló nők számára támogató csoportokat, melyek célja a szülők mentális támogatása mellett a közösségépítés, a másokhoz való kapcsolódás megkönnyítése, megteremtése.
Az egyszülősség rengeteg dimenzió mentén járható körül, ismerhető meg és támogatható. Ennek a csoportnak a tematikája a rendszerszemléletű családterápiás fogalmak mentén azokkal az elakadásokkal, nehézségekkel  dolgozik, amelyek az egyszülős családok életében nagyobb hangsúllyal jelennek, jelenhetnek meg.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Közösségi tér
Cím: 1085. Budapest, Üllői út 30.