ERZSÉBET-TÁBOR CSALÁDI HÉTVÉGE 2023

ERZSÉBET-TÁBOR CSALÁDI HÉTVÉGE 2023

2023-ban is folytatódik a Családi Erzsébet-táborok programsorozat,  melyet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány szervez 2018 óta. A Zánkai Erzsébet-táborban modern tábori környezetben, felújított szállásépületekkel, tágas terekkel és tengerpartot idéző homokos stranddal várja a hétvégék során kikapcsolódni vágyó családokat az Erzsébet Alapítvány. A családok jelentkeztetését az Egyszülős Központ végzi.

Ki vehet részt a családi hétvégén?

 • A jelentkezésben való részvétel általános feltétele, hogy a résztvevő családok legalább egy tagja 7 év alatti gyermek, vagy a jelentkezés beadásakor érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező 1-12. évfolyamos gyermek.
 • Kedvezményezett gyermekek és azok testvérei, szülei, nagyszülei, dédszülei, illetve amennyiben releváns, nevelőszülei, gyámja (a továbbiakban: családtagok) jogosultak.

A tábor helyszíne: Zánkai Erzsébet-tábor (8251 Zánka, Külterület hrsz. 030/15.)

A zánkai táborhely festői környezetben, a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el. A több mint 150 hektáros komplexumban saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos tábori programmal, valamint 2021 óta már megújult szállásokkal, sportcsarnokkal, színházteremmel, vadonatúj étteremmel és multifunkcionális nyitott-fedett közösségi épülettel várja a táborozókat az Erzsébet Alapítvány.

Választható turnusok (3 nap, 2 éjszaka) - Egy család kizárólag egy turnusra jelentkezhet! 

 • I. turnus 2023.05.19. – 2023.05.21.
 • II. turnus 2023.06.02. – 2023.06.04.
 • III. turnus 2023.06.23. – 2023.06.25.
 • IV. turnus 2023.06.30. – 2023.07.02.

REGISZTRÁLNI a kérdőíven lehet, telefonon, e-mailben és egyéb felületen érkező jelentkezéseket nem tudjuk elfogadni.

A regisztráció nem jelent automatikus részvételt.

A jelentkezéseket 1-2 napon belül e-mailben igazoljuk vissza, az ott leírtak szerint történik a végleges regisztráció.

További turnusok a későbbiekben kerülnek kiírásra.

Az Erzsébet Alapítvány fenntartja a jogot a turnusok időpontjainak módosítására, illetve a táboroztatás esetleges felfüggesztésére.

A részvétel feltételei: 

 • Táborozó családonként legalább egy fő felnőtt részvétele kötelező!
 • A családi hétvégére csak Egyszülős Kártyával rendelkező családok tudnak regisztrálni. Ha még nincs Egyszülős Kártyád itt olvashatsz róla bővebben.

Táborozó gyermeknek tekintendő:

 • minden 18 év alatti résztvevő; 
 • minden 1-12. évfolyamos, tanulói jogviszonnyal rendelkező résztvevő;

Kísérőnek tekintendő a Családi Erzsébet-táborok keretén belül a táborban résztvevő gyermek(ek)kel együtt érkező minden nagykorú személy, aki egyben a táborozó család tagja.

Kedvezményezett család valamennyi tagjának személyazonosításra alkalmas, eredeti (nem másolat), érvényes (a tábor teljes időtartama alatt) fényképes igazolványt kötelező a táborba érkezéskor az Erzsébet Alapítvány munkatársainak bemutatni. A tábor teljes időtartama alatt érvényes fényképes igazolvány hiánya esetén a táborozó nem vehet részt a táborozásban (0-7 éves korú gyermekeknél a TAJ kártya is megfelelő)! 

Elfogadható okmányok köre: 

 • Gyermeknek: a tábor teljes időtartama alatt érvényes diákigazolvány vagy azzal egyenértékű eredeti fényképes igazolás, vagy személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy vezetői engedély, kivéve a 0-7 éves gyermek, aki esetében TAJ kártya.
 • Kísérőknek: a tábor teljes időtartama alatt érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy vezetői engedély.

Részvételi biztosíték: résztvevőnkként (külön gyermek és külön kísérő) 1.000,- Ft, azaz Egyezer forint/fő/turnus. 

Érkezés: pénteken 14:00 órától lehetséges, a szobák elfoglalását várhatóan 15:00 órától tudja biztosítani az Erzsébet Alapítvány.

Távozás: a szobák elhagyása vasárnap legkésőbb 10:00 óráig szükséges! A szobák elhagyása után a családok a strandot még használhatják 19:00 óráig (de étkezést és programokat már nem tud biztosítani az Erzsébet Alapítvány).

Minden épületet, így a szállásokat is felújította 2021-ben az Erzsébet Alapítvány, a szobákban új bútorok, továbbá vadonatúj fürdőszobák várják a táborozókat. A konyha és az étterem Magyarország egyik legmodernebb, klimatizált étkezdéjévé vált.

Szállás, étkezés 

 • A családok részére szállást és ellátást biztosít az Erzsébet Alapítvány az alábbi étkezések formájában:
 • Pénteken: uzsonna és vacsora 
 • Szombaton: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora. A tízórait a reggelinél, az uzsonnát az ebédnél vehetik át a Családok.vasárnap: reggeli és hideg úticsomag. 

Az étkezések során normál táplálkozásnak megfelelő ételeket kínál az Erzsébet Alapítvány. Ételallergia, ételintolerancia esetén a glutén-, a laktóz- és a tejfehérjementes, valamint a vegetáriánus és a diabteikus (natív cukormentes) étrendet tudják biztosítani. A kisgyermekes családoknak speciális ételekről – bébi étel, tejpép, bio étel – maguknak kell gondoskodni.

Amennyiben a család legkisebb gyermeke csak babaágyban/utazó ágyban tud aludni, akkor kérjük, hogy azt hozzanak magukkal, mivel a tábor szobái emeletes ágyakkal vannak berendezve.

A szobák felszereltsége:

 • Emeletes ágyak, ruhásszekrény, asztal és székek.
 • Az ágyakra párna, paplan és ágynemű (lepedő, párnahuzat, paplanhuzat) van bekészítve. 

  A fürdőszobában WC papír rendelkezésre áll, egyéb tisztálkodási szerek (szappan, tusfürdő stb.) és törölköző nem biztosított.

  Egyéb berendezési tárgy és eszköz (pl. pohár, tányér, evőeszköz) a szobákban nem található.

  Minden szállásépület egy-egy közös használatú melegítőkonyhával van ellátva, ami a földszinten található.

  A táborban 24 órás egészségügyi szolgálat elérhető a hétvége során.

  A tábor területén üzemelő kisbolt a hétvége minden napján nyitva tart, ahol többek között kávét, teát, üdítőt, ásványvizet, édességet, pékárut, tejterméket tudnak vásárolni a vendégek. 

  Dohányáru nem kapható a tábor területén.

PROGRAMOK

Az Erzsébet Alapítvány számos, élménydús kikapcsolódási lehetőséget kínál minden korosztálynak, emellett a Balaton-part és a tábori környezet adottságai is megteremtik azt, hogy a hétköznapokból kiszakadva pihenhessenek és feltöltődjenek a családok. Az átalakított partszakaszon homokos, tengerpartot idéző, fokozatosan mélyülő öblök szolgálják a gondtalan időtöltést, ahol a legkisebbek is biztonságosan fürdőzhetnek.

A hétvége során tervezetten az alábbi programokkal, aktivitásokkal várja az Erzsébet Alapítvány a családokat:

 • Gyermekfoglalkoztató és arcfestés
 • Ugrálóvárak
 • Szabadtéri trambulin
 • Kézműves foglalkozások
 • Sportos aktivitások – pingpong, csocsó, teqball
 • Társasjáték kuckó az egész családnak
 • Péntek este színházi vagy zenei program
 • Szombat este cirkuszi előadás
 • Haditechnikai Park (régi katonai járművek) egyéni látogatása
 • Sétahajózás, strandolás

A programok pontos menetéről, időpontjáról érkezéskor a recepciós munkatársak adnak tájékoztatást.

A programváltoztatás jogát az Erzsébet Alapítvány fenntartja!

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Zánkai Erzsébet-tábor
Cím: Zánka 8251 Külterület hrsz. 030/15.