ERZSÉBET-TÁBOR CSALÁDI HÉTVÉGE 2024

ERZSÉBET-TÁBOR CSALÁDI HÉTVÉGE 2024

FRISSÍTÉS: A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

2024-ben is folytatódik a Családi Erzsébet-táborok programsorozat, melyet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány szervez 2018 óta. A Zánkai Erzsébet-táborban modern tábori környezetben, felújított szállásépületekkel, tágas terekkel és tengerpartot idéző homokos stranddal várja a hétvégék során kikapcsolódni vágyó családokat az Erzsébet Alapítvány. A családok jelentkeztetését az Egyszülős Központ végzi.

Ki vehet részt a családi hétvégén?

 • A jelentkezésben való részvétel általános feltétele, hogy a résztvevő családok legalább egy tagja 15 év alatti gyermek legyen, a jelentkezésben megjelölt turnus időpontjában.
 • Kedvezményezett gyermekek és azok testvérei, szülei, illetve amennyiben releváns, nevelőszülei, gyámja (a továbbiakban: családtagok) jogosultak.
 • Aki bekerült a május - júniusi hétvége utazói közé, most nem tud jelentkezni!
 • Ha valaki a májusi - júniusi turnusok várólistáján van és most jelentkezik, a korábbi várólistás helye törlésre kerül.

A tábor helyszíne: Zánkai Erzsébet-tábor (8251 Zánka, Külterület hrsz. 030/15.)

A zánkai táborhely festői környezetben, a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el. A több mint 150 hektáros komplexumban saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos tábori programmal, valamint 2021 óta már megújult szállásokkal, sportcsarnokkal, színházteremmel, vadonatúj étteremmel és multifunkcionális nyitott-fedett közösségi épülettel várja a táborozókat az Erzsébet Alapítvány.

 • I. turnus 2024.05.24. – 2024.05.26. - már nem lehet jelentkezni
 • II. turnus 2024.05.31. – 2024.06.02. - már nem lehet jelentkezni
 • III. turnus 2024.06.14. – 2024.06.16. - már nem lehet jelentkezni
 • IV. turnus 2024.06.28. – 2024.06.30. - már nem lehet jelentkezni

Választható turnusok (3 nap, 2 éjszaka): egy család kizárólag egy turnusra jelentkezhet: 

 • V. turnus 2024.07.12. - 2024.07.14.
 • VI. turnus 2024.07.26. - 2024.07.28.
 • VII. turnus 2024.08.09. - 2024.08.11.
 • VIII turnus 2024.08.23. - 2024.08.25.

A regisztráció nem jelent automatikus részvételt.

A jelentkezéseket 1-2 napon belül e-mailben igazoljuk vissza, az ott leírtak szerint történik a végleges regisztráció.

JELENTKEZNI az alábbi kérdőív kitöltésével

2024. május 23-án 9 órától - 2024. május 24. 9 óráig lehet.

Az Erzsébet Alapítvány fenntartja a jogot a turnusok időpontjainak módosítására, illetve a táboroztatás esetleges felfüggesztésére.

A részvétel feltételei: 

 • Táborozó családonként legalább egy fő felnőtt részvétele kötelező!
 • A családi hétvégére csak Egyszülős Kártyával rendelkező családok tudnak regisztrálni. Ha még nincs Egyszülős Kártyád itt olvashatsz róla bővebben.

Táborozó gyermeknek tekintendő:

 • minden 18 év alatti résztvevő; 

Kísérőnek tekintendő a Családi Erzsébet-táborok keretén belül a táborban résztvevő gyermek(ek)kel együtt érkező minden nagykorú személy, aki egyben a táborozó család tagja. Kedvezményezett család valamennyi tagjának személyazonosításra alkalmas, eredeti (nem másolat), érvényes (a tábor teljes időtartama alatt) fényképes igazolványt kötelező a táborba érkezéskor az Erzsébet Alapítvány munkatársainak bemutatni. A tábor teljes időtartama alatt érvényes fényképes igazolvány hiánya esetén a táborozó nem vehet részt a táborozásban (0-7 éves korú gyermekeknél a TAJ kártya is megfelelő)! 

Elfogadható okmányok köre: 

-    Gyermeknek: a tábor teljes időtartama alatt érvényes diákigazolvány vagy azzal egyenértékű eredeti fényképes igazolás, vagy személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy vezetői engedély, -   kivéve a 0-7 éves gyermek, aki esetében TAJ kártya.

-    Kísérőknek: a tábor teljes időtartama alatt érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy vezetői engedély.

Részvételi biztosíték: résztvevőnkként (külön gyermek és külön kísérő) 1.000,- Ft, azaz Egyezer forint/fő/turnus. 

Érkezés: pénteken 14:00 órától lehetséges, a szobák elfoglalását várhatóan 16:00 órától tudja biztosítani az Erzsébet Alapítvány.

Távozás: a szobák elhagyása vasárnap legkésőbb 10:00 óráig szükséges! A szobák elhagyása után a családok a strandot még használhatják 19:00 óráig (de étkezést és programokat már nem biztosít az Erzsébet Alapítvány).

Minden épületet, így a szállásokat is felújította 2021-ben az Erzsébet Alapítvány. A konyha és az étterem Magyarország egyik legmodernebb, klimatizált étkezdéjévé vált.

Szállás, étkezés 

A családok részére szállást és ellátást biztosít az Erzsébet Alapítvány az alábbi étkezések formájában:

-    pénteken: uzsonna és vacsora 

-    szombaton: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora. A tízórait a reggelinél, az uzsonnát az ebédnél vehetik át a családok.

-    vasárnap: reggeli és hideg úticsomag. 

Az étkezések során normál táplálkozásnak megfelelő ételeket kínál az Erzsébet Alapítvány. Ételallergia, ételintolerancia esetén a glutén-, a laktóz- és a tejfehérjementes, valamint a vegetáriánus és a diabteikus (natív cukormentes) étrendet tudják biztosítani. A kisgyermekes családoknak speciális ételekről – bébiétel, tejpép, bio étel – maguknak kell gondoskodni.

Amennyiben a család legkisebb gyermeke csak babaágyban/utazó ágyban tud aludni, akkor kérjük, hogy azt hozzanak magukkal, mivel a tábor szobái emeletes ágyakkal vannak berendezve.

A szobák felszereltsége: emeletes ágyak, ruhásszekrény, asztal és székek. Az ágyakra párna, paplan van bekészítve. Az ágyneműt (lepedő, párnahuzat, paplanhuzat) érkezéskor a házgondnokoktól kell átvenni és távozáskor nekik leadni, bizonylat ellenében. Az ágynemű osztó pontok a szállásépületek földszintjén találhatók.

-    A fürdőszobában WC papír rendelkezésre áll, egyéb tisztálkodási szerek (szappan, tusfürdő stb.) és törölköző nem biztosított.

-    Egyéb berendezési tárgy és eszköz (pl. pohár, tányér, evőeszköz) a szobákban nem található.

-    Minden szállásépület egy-egy közös használatú melegítőkonyhával van ellátva, ami a földszinten található. 

-    A táborban 24 órás egészségügyi szolgálat elérhető a hétvége során.

-    A tábor területén üzemelő ajándékbolt a hétvége minden napján nyitva tart, ahol többek között kávét, teát, üdítőt, ásványvizet, édességet, jégkrémet tudnak vásárolni a vendégek. 

-    Dohányáru nem kapható a tábor területén.

PROGRAMOK

Az Erzsébet Alapítvány számos programot nyújt, melyek a család minden tagja részére színes, érdekes és élménydús időtöltést biztosíthatnak.

A tábor strandján az első három turnusban fejlesztési munkálatok zajlanak, ezért a strand nem üzemel és nem is látogatható a táborozás ideje alatt. A strand a negyedik turnustól a korábbi éveknek megfelelően korlátozás nélkül nyitvatartási időben látogatható.

A hétvége során tervezetten az alábbi programokkal, aktivitásokkal várja az Erzsébet Alapítvány a családokat:

–  gyermekfoglalkoztató és arcfestés

–  felfújható óriás csúszda vagy ugrálóvár

–  szabadtéri trambulin

–  kézműves foglalkozások

–  sportos aktivitások – pingpong, csocsó, teqball

–  társasjáték kuckó az egész családnak

–  könnyűzenei koncert

–  gólyalábas előadás

–  Haditechnikai Park (régi katonai járművek) egyéni látogatása

–  sétahajózás, strandolás

Az aktuális programokról a turnusok kezdete előtt még tájékoztatót küldünk, a programok pontos menetéről időpontjáról érkezéskor a recepciós munkatársak adnak tájékoztatást.

A programváltoztatás jogát az Erzsébet Alapítvány fenntartja!

Jelentkezési határidő: 2024. május 24. (péntek) 9:00

Az Alapítvány fenntartja a jogot arra, hogy a programra való jelentkezéseket egyedileg bírálja el és dönt a részvételről. Fenntartjuk a jogot arra is, hogy indokolás nélkül elutasítsuk azok jelentkezését, akik a korábbi pályázatok során, vagy valamilyen szolgáltatásunk igénybevétele során rosszhiszeműen jártak el, avagy házirendünket megsértették.

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Közösségi tér
Cím:
- 1085. Budapest, Üllői út 30.
- 1122. Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.