ESMT kóstoló

ESMT kóstoló

Az Erdei Szenzomotoros Torna (ESMT) az idegrendszer érését a változatos mozgások és a legkülönfélébb érzékszervi tapasztalatok révén segítő erdei foglalkozás.

Kiknek ajánljuk?

Olyan 3 - 10 éves gyerekeknek, akiket beilleszkedési, tanulási-, magatartási nehézségekkel (BTM) vagy olvasási, írási-, számolási zavarral, diszlexiával, diszgráfiával, diszkalkuliával diagnosztizáltak, SNI kóddal rendelkeznek, vagy figyelemzavaros-hiperaktivitást (ADHD-t) állapítottak meg náluk, vagy rajta vannak az autizmus spektrumon, illetve szoronganak, megkésett náluk a beszédfejlődés és/vagy a szobatisztaság. Az ESMT rendkívül hatékony, akár prevenciós jelleggel is például iskolakezdés előtt.

A foglalkozások mind a négy évszakban és szinte mindenféle időjárásban zajlanak, ez alól talán a folyamatos zuhogó eső kivétel. A legtöbb szülő megriad, hogy nem fog-e a gyermeke megfázni, de higgyük el, mozgás közben biztosan nem fognak megbetegedni a gyerekek – épp ellenkezőleg, az immunrendszerük, az alkalmazkodó képességük erősödik.

Mikor és hol?

IDŐPONT: november 25. (szombat) 9:00 - 11:30

HELYSZÍN: A Budakeszi erdőben. Találkozó Budakeszin, a Reviczky utca és a Barackvirág utca sarkánál. (Javasoljuk, hogy a 22-es busz Erkel utcai megállójától szervezzetek telekocsit, ha szükséges.)

Fontos!

Egy rövid ismerkedő játék után az erdei tornára csak a gyermekeket visszük. Kérjük, hogy a szülők maradjanak az erdőn kívül. A környéken remek pékségek, kávézók és üzletek vannak, ha el kell ütni az időt…

Felszerelés:

Réteges ruházat, lehetőleg vízálló lábbeli és dzseki, kis hátizsák, benne kulacs, tízórai. Egészséges nasikat mi is viszünk, kérjük előre jelezzétek, ha a gyermeknek ételallergiája van! A szülőnél legyen egy teljes adag váltóruha és zacskó a piszkos ruhának.

Ne keseredjetek el akkor sem, ha nem lesz napsütéses az idő, mi akkor is menni fogunk, és garantáljuk a gyerekek is élvezni fogják!

Ára:

A részvétel teljesen ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen tudtok.

Jelentkezési határidő: 2023.11.23.

Kérjük, hogy jelentkezéskor a következő adatokat adjátok meg: szülő neve és elérhetősége (tel., e-mail cím), gyermek neve és életkora. Írj pár fontos információt is a gyermekedről: jár-e közösségbe, van-e valami aktuális probléma, amiben segítséget nyújthatunk nektek, illetve bármi fontos, amiről szerinted tudnunk kellene. Jelezd azt is, hogy van-e gyermekednek ételallergiája.

Érdekelne hosszú távon, hogy gyermeked ESMT foglalkozásokon vegyen részt a jövőben? Ha igen, fejtsd ki részletesebben mikor érnétek rá. Az órákat ovisoknak délelőtt tervezzük megtartani, míg az iskolásoknak délután biztosítanánk lehetőséget a tornára.

A program előtt egy személyes találkozóra is van lehetőség. A módszerrel és a munkákkal kapcsolatos tájékoztatásra, ismerkedésre. Ha szeretnél jönni és megismerkednél velünk, akkor várunk:

IDŐPONT: 2023.11.17. 17.00 óra

HELYSZÍN: Budai Egyszülős Központ játszóház.

Jelentkezési határidő: 2023.11.16. 12.00 óra

Kérünk, írj a: [email protected] címre

Kik vagyunk?

Három szakember szerveződött egy csapattá - mindhármuk egyúttal a problémákban érintett anyuka – hogy meggyőződésük szerint a legjobbat adhassák át a fejlesztésre szoruló 3-12 éves korú gyermekeknek.

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Közösségi tér
Cím:
- 1085. Budapest, Üllői út 30.
- 1122. Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.