FÉLNI VAGY ÉLNI?

FÉLNI VAGY ÉLNI?

FÉLNI VAGY ÉLNI? | keddenként 17:30 - 19:00

Bántalmazó kapcsolatban élni vagy kilépni? Önsegítő csoport

Vezeti: Tihanyi Monika

Tihanyi Monika

 

50 éves, egyedülálló, ma már felnőtt gyermekeket nevelő édesanya vagyok, aki 10 éven keresztül folytatott kemény küzdelmet a bántalmazó apa ellen. A történetünk megjárta az írott és vizuális médiát is, de voltak segítőim, támogatóim, és voltak, akik mellénk álltak és okos tanácsokat adtak, hogyan védjem meg magunkat és éljük túl ezt az egész szörnyűséget. Mindeközben a gyerekek pszichésen súlyosan sérültek, a kisebbik fiam majdnem belehalt a lelki sérülésekbe, megjártunk krízislakást, anyaotthont, menekültem hónapokon át a kicsi gyerekeimmel. Én mégsem hagyhattam el magam, mert küzdeni kellett, az a cél vitt előre, hogy túléljük, és egészséges felnőtteket tudjak nevelni a gyerekekből.

Igazi háború volt ez, aminek a főparancsnoka a bántalmazó apa volt, áldozatokkal járt, veszteségekkel, rengeteg lelki fájdalommal, és hihetetlen kitartás kellett hozzá. Pár évvel ezelőtt véglegesen befejeződött a történet, de nem mondom azt, hogy az én győzelmemmel, hisz egy ilyen háborúban csak veszteni lehet - reményt, bizalmat, pozitív jövőbe nézést, sok mindent. Tudom, hogy válás, pláne egy bántalmazó kapcsolatból való kilépés idején sok tanácstalanság, kétely és kétségbeesés van mindenkiben - de túl lehet és túl kell élni, mert nem szabad feladni soha. Hisz ott vannak azok a pici teremtmények, akik ránk lettek bízva, és miattuk nem szabad összeomlani, feladni, és abbahagyni a küzdelmet.  Küzdeni kell a gyerekekért, a szebb jövőért, és önmagunkért - hittel, reménnyel, szeretettel.

 

 

Program:

Közös beszélgetés a bántalmazó kapcsolatban élő vagy abból kilépni szándékozó sorstársakkal. Gondolkodjunk együtt, hogyan lehet kilépni egy bántalmazó kapcsolatból, hogyan lehet túlélni a krízis helyzetet, mi a megoldás, hogyan építsük fel magunkat és az életünket a krízis után. 

Kinek ajánljuk?

Bántalmazó kapcsolatban élsz? Vagy éppen abból készülsz kilépni? Félelmeid, kétségeid vannak, hogyan tovább, mit tegyél? Sokszor nem érted, mi történik Veled és miért? Szeretnéd végre lezárni a krízis helyzetet, és szeretnél biztonságban, nyugalomban élni? Félted a gyermekedet és magadat a lelki sérülésektől? Vagy csak kételkedsz magadban, hogy képes vagy-e rá, hogy kilépj és véglegesen lezárd életednek ezt a nagyon nehéz időszakát? Úgy érzed, nincs kiút? Ha ilyen gondolatok foglalkoztatnak, akkor itt a helyed! Mindig van kiút! Bármennyire nehéz, de küzdeni kell - magadért, a gyermekedért, a pszichés életben maradásért. Már sokszor az is sokat segít, ha sorstársakkal beszélheted meg a problémáidat, hogy mások példájából tanulva, erőt merítve végig tudd csinálni ezt a nehéz időszakot.

Program hossza:

Következő alkalom: 2019. június 18. (kedd) 17:30 - 19:00, hetente 1-1,5 órában

A program ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk, ilyen jellegű igényedet kérjük jelezd Németh Dorka játszóházvezetőnek.

Fotó: egeszsegtukor.hu

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ
Cím: Budapest 1085 Üllői út 30.