Fogadócsaládot keres a YFU nemzetközi diákcsere szervezet

Fogadócsaládot keres a YFU nemzetközi diákcsere szervezet

YFU Nemzetközi Diákcsere szervezet közel harminc éve szervez diákcsere programokat, melynek során magyar középiskolás diákok külföldön, külföldiek pedig Magyarországon töltenek egy tanévet vagy szemesztert. Interkulturális diákcsere programjaik egyben oktatási programok is. Minden hozzájuk érkező cserediák magyar fogadócsaládnál lakik és helyi középiskolában tanul.

A szervezet új fogadócsaládot keres egy thai és egy chilei cserediák számára a tavaszi időszakban.

Poom 2023. augusztus közepe óta él Magyarországon, 2024. március 10. és június 30. közötti időszakra vagy 2024. március 10-től rövidebb időszakra (átmeneti fogadásként) keresnek számára fogadócsaládot. Poom az Orchidea Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanulója Budapesten (XIII. kerület), így a YFU fővárosi családok jelentkezését várja. 16 éves fiú, thai az anyanyelve, angolul egyre jobban beszél, magyarul még csak kicsit tud. Poom csöndes, visszafogott diák, aki már jól ismeri Budapestet, talpraesetten közlekedik egyedül. Az iskolában stabil baráti köre van, jó tanuló. Szeret sportolni, tollaslabdázik és szereti az állatokat.

Vicente, chilei diák számára 2024. március 16. és június 30. közötti időszakra vagy 2024. március 16-tól rövidebb időszakra (átmeneti fogadásként) keres fogadócsaládot a szervezet. Vicente 2023. augusztus közepe óta él Magyarországon és jelenleg a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanulója Budapesten (II. kerület), de iskolaváltással az ország bármely területén elhelyezhető. Vicente 18 éves fiú, spanyol az anyanyelve, angolul egyre jobban beszél, magyarul még csak kicsit tud. Nyitott, barátságos személyiség, imád táncolni, futni, sportolni. Érdekli a kultúra, szívesen jár kiállításra, múzeumba és szívesen utazik, ha van rá lehetősége. Önálló, talpraesett diák.

További információért keressétek Barczy Adriennt, a YFU munkatársát e-mailen: [email protected] vagy telefonon: 06 70 4146678.

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Közösségi tér
Cím:
- 1085. Budapest, Üllői út 30.
- 1122. Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.