Külön utakon is békésen

Külön utakon is békésen

Következő időpont: 2021. április 21. (szerda) 17 óra 

Válással kapcsolatos problémák rendezése - békés válás, szülői felügyelet, kapcsolattartás, tartásdíj

Kiegyensúlyozottan, életre szóló sérülések nélkül is el lehet válni, és elvált szülőkként békés együttműködésben is fel lehet nevelni a gyermekünket. Ebben segít a válási mediációs program, ahol többek között az alábbi kérdéseket járják körül a résztvevők:

  • Hogyan kezdjek bele egy válásba? Hogyan tudnánk békésen elválni?
  • Ragaszkodjak a kizárólagos szülői felügyeleti jogomhoz, vagy menjek bele a közösbe? Mivel jár a kizárólagos szülői felügyeleti jog?
  • Milyen kapcsolattartás szolgálja a gyemek érdekét? Jó-e a gyereknek az egyenlő időszakokban megállapított váltott gondoskodás, vagy maradjunk az apás hétvégéknél?
  • Milyen összegű tartásdíjra számíthatok?

Kinek ajánljuk a programot?

"Ajánlom minden szülőnek, aki 

  • válást vagy különköltözést forgat a fejében, 
  • éppen ezen megy keresztül, 
  • már elvált, de a kapcsolata a másik szülővel nem felhőtlen, és fontosnak tartja, hogy a gyermeke a lehető legkevésbé sérüljön a folyamatban, illetve a szülők békés együttműködésben élhessenek tovább."    

A program hossza igény szerint 1-2 óra. 

A program formája nem előadás, hanem  workshop. Így a program menetét nagyban befolyásolják a résztvevőket érdeklő témák és kérdések. Ezért kérjük, hogy akinek már előzetesen lenne kérdése, azt írja meg a [email protected] címre.

fotó: https://pixabay.com/

DR KÓCZIÁN LILLA (családjogász, mediátor)

"Hiszek abban, hogy kiegyensúlyozottan, életre szóló sérülések nélkül is el lehet válni, és az elvált szülők képesek békés együttműködésben felnevelni a gyermeküket. Csak egy jó mediátor kell hozzá.

Első diplomámat bölcsészként szereztem. Bölcsész tanulmányaim során a pszichológia és a szociológia érdekelt leginkább. Párhuzamosan jogi tanulmányokat folytattam, majd jogi diplomát is szereztem. A jogász végzettséget családjogi szakjogász diplomával egészítettem ki. 2013-ban gyermekközpontú mediátor képesítést szereztem.  
Mediációs eljárásaimban nagy segítségemre vannak a családjogi ismereteim, és jogászként inkább a tárgyalás stílusú eljárási módszert képviselem, szemben a terápiás hangsúlyú eljárásokkal. Ugyanakkor az ELTE mediációs másoddiplomás képzésén pszichológus kollégákkal együtt tanítva amediációt, az évek során elsajátítottam a felek érzelmi megnyilvánulásaira nagyobb hangsúlyt fektető technikákat is."    

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: online
Cím: