Mediáció

A mediáció vagy közvetítői eljárás vitarendezést jelent. A vitában álló felek egy független harmadik fél, a mediátor jelenlétében és szabályait betartva folytatnak párbeszédet, az ő irányításával jutnak el a konfliktushelyzet megoldásához.

A mediáció előnye, hogy a felek a saját életükre vonatkozó döntéseket maguk hozzák meg. Ennek köszönhetően egyedi megoldások születnek, hiszen a konfliktus lezárását teljes mértékben a saját helyzetükre szabhatják. Ez az oka annak, hogy a mediációs folyamat során kidolgozott megoldások minden érintett számára elfogadhatók.
A mediációs eljárás további előnye, hogy gyorsabb és olcsóbb, mint a pereskedés. A közvetítői folyamat néhány hét, maximum 3-4 hónap alatt lezajlik.

Fontos, hogy a mediátor nem hoz döntést, az ő feladata a megoldáskeresés folyamatának irányítása. A vitában álló felek saját maguk határoznak minden felmerülő kérdésben. A folyamat végén megállapodás születik, amibe csak az kerül bele, amit mindkét fél egyaránt jóváhagyott. A mediátort teljeskörű titoktartás kötelezi.

A mediáció párkapcsolati problémák, válási viták, üzleti konfliktusok és közösségek többszereplős konfliktusainak (pl. lakóközösség, iskolai vagy munkahelyi közösség) rendezésére alkalmas.
 
A mediáció Egyszülős Kártyával: ingyenes. 
 
  • A tanácsadásra e-mailben az [email protected] vagy a +36 70 387 6942 telefonszámonlehet jelentkezni.
  • A velünk dolgozó mediátorok által biztosított ingyenes tanácsadást csak az alapítványon keresztül lehet igénybe venni.
Velük találkozhatsz a személyes konzultáción:
 
 
 
DR RADICS-TAKÁCS PETRA, DR KÓRÓDI MÁRIA

Válás mediációval 

dr. Kóródi Mária jogász, mediátor, coach

dr. Radics-Takács Petra jogász, mediátor, család- és párterapeuta jelölt

Társas mediációban segítünk abban, hogy válásotok békés legyen, viszonyotok akár barátivá is válhasson. Célunk az, hogy higgadt, pártatlan és bizalmas légkörben, minél kevesebb sérüléssel tudjátok megbeszélni elválásotok részleteit.  

Segíthetünk abban, hogy

  • beszélni tudjatok a számotokra fontos dolgokról akkor, amikor már úgy érzitek, nem tudtok egymással beszélni,
  • újra együtt tudjatok működni a gyereknevelésben,
  • vagyoni ügyeitekben higgadtan tudjatok dönteni,
  • vitás kérdésekben meg tudjatok egyezni, ezzel elkerülve a hosszadalmas bírósági procedúrát.

Ajánljuk mindazoknak, akik válás előtt, válás közben vagy válás után kívánják partnerükkel kapcsolatukat rendezni.  

Mire számíthatsz?
Alkalmanként max. 3 órában beszélünk a vitás kérdéseitekről, és ha ebből megállapodás is születik köztetek, azt a bíróság elfogadja a válási folyamat során, a tárgyalt kérdésekben ez alapján hoz döntést az ügyetekben. Maximum 3 alkalommal találkozunk.

DR SZIRTI BEÁTA

Konfliktuskezelés, békéltetés 

Dr Szirti Beáta tanár és kommunikációs szakember vagyok.

Mintegy 15 éve foglalkozom a kölcsönös tiszteleten és őszinteségen alapuló kommunikációs módszerekkel. Tanárként doktoráltam az ELTE-n, pszichológiai tanulmányaimat is itt, a tanárszakon végeztem. Sok éve tanulmányozom a Gordon kommunikáció és a játszmaelmélet elveit. Öt éve dolgozom örökbefogadások során referensként. Konfliktuskezelő szakemberi képzésemet a Partners Hungary Mediációs Központnál végeztem. 

Segítek egy olyan közeg megteremtésében, ahol Önök saját megoldásokat dolgozhatnak ki. Kimozdulhatnak a mindennapokban rögzült, kilátástalannak tűnő feszültségek és konfliktusok holtpontjáról. A közös munka során mindkét fél igényei és szükségletei teret kapnak. A felek együtt keresnek lehetséges megoldásokat, gyakran teljesen új, minden résztvevő számára elfogadható megoldást találnak. Mivel a döntés közös, annak megvalósulására is nagyobb a résztvevők hajlandósága. A konfliktuskezelési folyamat vezetőjét teljeskörű titoktartás kötelezi. S némi statisztika: a konfliktuskezelésre érkező esetek mintegy 85%-a zárul olyan megállapodással, amit a felek be is tartanak.

Kinek ajánljuk?
Olyan feleknek, akik között egy vagy több témában megakadt a kommunikáció, és ezt mindkét fél szeretné helyreállítani, illetve mindkettejük részére elfogadható megoldást keresni (iskolai, családi, munkahelyi vagy baráti konfliktusok, hagyatéki, láthatási, válási nézeteltérések). Középiskolás fiataloktól kezdve minden korosztálynak. 

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Kiscsoportos terem
Cím: Budapest 1085 Üllői út 30.

Vélemények