Mit meséljek, hogyan meséljek?

Mit meséljek, hogyan meséljek?

Mit meséljek, hogyan meséljek? | 2019. november 28. (csütörtök) 17:00

Előadás az otthoni mesélés fontosságáról szülőknek

A programot vezeti: Náfrádi Anikó alkotó-fejlesztő meseterapeuta

Náfrádi Anikó

Náfrádi Anikó vagyok, mesefoglalkozás-vezető, két kisiskolás gyermek édesanyja. A gyermekeim mellett megértettem, mennyire fontos szerepet töltenek be életünkben a mesék, ezért elemi kíváncsisággal és tanulási vággyal jelentkeztem Boldizsár Ildikó Alkotó-fejlesztő Metamorphoses Meseteraeputa képzésére. Jelenleg elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak tartok élményalapú, alkotó-fejlesztő mesefoglalkozásokat, valamint szülőknek rendezünk beszélgetéseket, workshopokat arról, hogy az otthoni meséléskor mikor, kinek, mit és hogyan érdemes mesélni.   

Program: 

Az előadások célja bevezetni a szülőket a mese világába, hogy felismerjék a mesékben rejlő kincset és tudást, ezáltal tudatosabban és minél többet meséljenek gyermekeiknek. Beszélgetünk arról, hogy melyik életkorban kinek, mit meséljünk és hogyan, illetve hogy milyen hatása van a mesének? 

Kinek ajánljuk?

Szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak, kisgyermekekkel foglalkozó szakembereknek

Program hossza:4 alkalommal 90 percben. Az első alkalom: 2019. november 28. (csütörtök) 17:00

A négy alkalom programterve:

1. Bevezetés a mesék világába. Mi a népmese, és mi nem az? Milyen a “jó” mese? Hogyan segítik a mesék az elég jó szülővé válást? 

2. Hogyan meséljünk és milyen fejlesztő hatása van a népmeséknek? A gyermeki gondolkodás és a mesék kapcsolata, Mit üzen a gyermek kedvenc meséje? 

3. Kinek, mikor, mit meséljünk? A mesék fejlesztő hatásai óvodáskortól középiskoláig 

4. Az alkotó-fejlesztő meseterápia gyakorlati bemutatása, otthoni fejlesztési lehetőségek. Tematikus támpontok (szorongáscsökkentés, veszteségfeldolgozás, bátorságnövelés, leválás a szülőkről) 

Program díja:

Egyszülős kártyával díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Egyszülős kártya nélkül: 2.000 Ft / alkalom

Ezt írták rólunk:

https://pompasnapok.blog.hu/2018/05/09/mesebe_zart_kincsek

http://www.tovabb18.hu/amikor-elragad-a-kepzelet-eloadasok-a-mesekrol/ 

A program ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk, ilyen jellegű igényedet kérjük jelezd a Németh Dorka játszóházvezető e-mail címén!

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ
Cím: Budapest 1085 Üllői út 30.