Ringató kedden, Pesten

Ringató kedden, Pesten

RINGATÓ | Minden kedden 10:00-től (30 percben)

Regisztráció nélkül várunk minden érdeklődőt!

A Ringató foglalkozások célja, hogy oldott szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessük a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét.

Nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés a cél! Mindenekelőtt a felnőttekben szeretnénk kedvet ébreszteni az énekléshez.  Segítséget, bátorítást adni, útmutatást az értékes zenei anyag válogatáshoz.

A Ringatókra már néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni, a felső korhatár pedig az óvodáskor kezdete. A foglalkozásokon a gyerekeket nem osztjuk csoportokra életkor szerint. Örülünk, ha a foglalkozásainkra nemcsak az anyukák jönnek a gyerekekkel, hanem édesapák és nagyszülők is. A csoportokhoz folyamatosan lehet csatlakozni, nem kell bejelentkezni.

Foglalkozásvezető: Újvári Klári

Részvételi díj 1800 Ft, Egyszülős Kártyával rendelkezőknek 800 Ft.

A keddi alkalmakat érintő esetleges változásról, Klári további foglalkozáshelyszíneiről a Facebook oldalán tájékozódhattok: https://www.facebook.com/ringato.klaraujvari

A késve érkezés, a felnőttek egymás közti beszélgetése vagy a megszólaló mobiltelefon zavarhatja a foglalkozást, a céljaink megvalósítását. Székeken és szőnyegen is fogunk ülni, kényelmes ruhában gyertek! Kérem, hogy a szőnyegen zokniban, vagy váltócipőben legyetek!

Kérjük, hogy ne hozzatok játékot, ne hagyjatok elöl enni- és innivalót a foglalkozáson!

Újvári Klári

A zene és a népdalok igen hamar meghatározták az életemet. Nagyapám egész álló nap énekelt, ha szomorú volt, ha vidám és egy idő után már vele együtt daloltam. Így nem is volt csoda, hogy beirattak a szüleim zeneóvodába, ami után a zenei általános iskola következett, ahol a furulya mellett, 7 éves koromtól hegedűlni tanultam, majd amint lehetett beiratkoztam magánének szakra.

Aktívan részt vettem Sopron, majd a főiskola mellett Győr zenei életében. Miután Budapestre költöztem első kislányunk születéséig rendszeresen kisegítettem opera, operett előadásokban.

Zenész család lévén fontosnak tartjuk, hogy a kisgyerekek ismerjenek meg, és találkozzanak minél korábban értékes zenei anyaggal, ezért is kezdtem el Ringató foglalkozásokra járni első kislányommal, Zselykével, majd a két húgával Mesivel és Hédivel is. 

A módszertani tanfolyamot 2011 őszén végeztem el Gróh Ili vezetésével. Vidéken több helyen kezdtem el foglalkozásokat tartani (Sopron, Gyöngyös...stb.),  jelenleg Budapest több kerületében énekelek és játszom nap, mint nap a kisgyerekes családokkal. 

Kedves anyukák, apukák és nagyszülők, gyertek, ismerkedjünk a hangszerekkel, ringassunk és énekeljünk együtt!

Időpontfoglalás

Belépő: 1500 Ft,-

Helyszín

Hol: Közösségi tér
Cím: Budapest 1085 Üllői út 30.