Szülőtámogató csoport a budai Egyszülős Központban!

Szülőtámogató csoport a budai Egyszülős Központban!

A Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Kft. által működtetett Gyermekút Módszertani Központ szülőtámogató csoportokat indít a budai Egyszülős Központban, „Szülőség” címmel.

Ha van olyan gyermeked, aki még nem érte el az iskoláskort, akkor szeretettel várunk egyedül, vagy más, a gyermek nevelésében érintett családtagoddal együtt.

A tematikus csoport célja a szülői szerepekkel, a gyermek fejlődésével kapcsolatos ismeretek átadása, valamint a résztvevők érzelmi támogatása, a szerteágazó szülői szerepekben történő megerősítése, a belső erőforrások tudatosítása, felszínre hozása.

Az alkalmak lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a résztvevők megtapasztalhassák a többi csoporttag odafigyelését, támogatását, visszajelzését, sőt, a közös munka bepillantást enged abba is, hogy a nehéz vagy különleges élethelyzetek kezelésében mások hogyan gondolkodnak, éreznek, cselekednek.

Tervezett főbb témák:

  • Hogyan működik a család, mint rendszer
  • A gyermek fejlődésének folyamata
  • A gyermeknevelés „fejtörői”, buktatói
  • Természetes krízisek, nehéz helyzetek
  • Kapcsolat a nagyszülőkkel, rokonokkal, barátokkal, külön élő szülőtárssal
  • Kommunikáció a családban, családi játszmáink

A fenti témák inkább ajánlatok; a tematika rugalmasan alkalmazkodik egy-egy csoport igényeihez, kérdéseihez. A csoport 5 alkalmas, alkalmanként 3x45 perces foglalkozás keretében zajlik. Minden 10-12 fős csoportot képzett és tapasztalt szakember vezet.

Helyszín: Egyszülős Központ Buda, 1122 Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.

Időpontok:

2024.05.23. 16.30 órától

2024.06.06. 16.30 órától

2024.06.20. 16.30 órától

2024.06.27. 16.30 órától

Jelentkezni az alábbi linken keresztül lehet:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=AgtWU9UCS0K_IZWQxKbOUJ1zZ0BB_wdJhm1syBpaA4tUOVRLNENOWldBVzRXQ0RXTVpZWkdTUUFSUSQlQCN0PWcu

További információért és kérdés esetén a következő e-mail címre írhattok:

[email protected]

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Közösségi tér
Cím: 1122. Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.