Zenevarázslat családi művészeti tábor Alsómocsoládon 2022

Zenevarázslat családi művészeti tábor Alsómocsoládon 2022

ZeneVarázslat tábor 2022

Augusztus 15-19. között Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész vezetésével 5 napon keresztül táboroztunk Alsómocsoládon, ahova idén több mint 20 résztvevőt tudtunk eljuttatni. Számtalan programmal készültünk a résztvevőknek, nem csak zenei, de egyéb témájú szabadidős programokat is szerveztünk.

Minden reggel egészen ebédig barangoltunk a zene világában, ahol játékosan, tematikusan dolgoztuk fel a zenetörténet korszakait, a résztvevők megismerkedhettek a barokk és a bécsi klasszika elegáns világával, a szívhez szóló romantika korszakával, az impresszionizmus varázslatával, valamint a 20. századi kortárs magyar zene jeles képviselőivel is foglalkoztunk.

Ebéd után változatos programokkal, első este egy kis bemutatkozással, másnap zenés hangulatfestéssel, harmadnap lovasbemutatóval vártunk mindenkit. Az utolsó délután pedig az esti koncertre és táncra gyakoroltuk az addig megtanult dalokat és lépéseket.

Az esti programok is változatosan alakultak. A gyerekeknek csónakázással és csillagmegfigyeléssel készültünk, míg a felnőttek a kálvária dombon egy pléden fekve figyelhették az eget, egy pohár bor kíséretében. A harmadik napon közös filmvetítéssel zártuk az estét, majd a negyedik nap gyakorlással töltött estéje után az ötödik napon közös koncertet és táncbemutatót tartottunk a tábortűznél.

Várnagy Andrea

Liszt Ferenc-díjas zongoraművész

A ZeneVarázslat Mozgalom alapítója, művészeti missziójának egyik legkiemeltebb célja, hogy minél több gyermekhez hozza közel a klasszikus zenét, megismertetve és megszerettetve annak szépségeit és értékeit. Családanyaként is vallja, hogy a művészetek és a zenei nevelés nagyban hozzájárul a személyiség kibontakozásához és egy teljesebb élettel ajándékoz meg bennünket. Ferencvárosban él három gyermekével, Laura a Kaposvári Egyetemen színművész képzésben tanul, Lili a Zeneakadémia hallgatója és Andrea négykezes partnere, Lóci fia lassan befejezi általános iskolai tanulmányait, ő a sportban találta meg szenvedélyét, a Fradi utánpótlás labdarúgója.
Andrea a ZeneVarázslat koncerteken játékos, interaktív, szívet- és képzeletet megmozgató módon egy újfajta megközelítéssel, a társművészeteket segítségül hívva találja meg az utat a klasszikus zene közvetítésére. A világon talán egyedülálló módon leányával, Lilivel ad rendszeresen négykezes koncerteket, anya-lánya párosuk családias hangulatot teremt a közösségekben és Lili jelenléte igazi inspirációt adhat az őket hallgató gyermekek számára a zenetanuláshoz. Határon innen és túl rendszeresen szervez tehetségkutató és -gondozó programokat, ezzel is segítve a zeneművelő és zenekedvelő közösség nevelését. 
 

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Közösségi tér
Cím:
- 1085. Budapest, Üllői út 30.
- 1122. Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.