Egyszülős kártya

Az Egyszülős Kártya az Egyszülős Központ ingyenes és kedvezményes egyszülős szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges, emellett számos kedvezményt biztosít különböző kulturális intézményekben.

Mire használható az Egyszülős Kártya?

A kártyával az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:

 • az Egyszülős Központ szolgáltatásainak ingyenes/kedvezményes használata (azokra a szolgáltatásokra érvényes, melyek leírásában ez a kedvezmény szerepel)
 • a programok alatt ingyenes gyerekfelügyelet
 • kedvezményes gyerekfelügyeleti díj a Játszóházban
 • 10% kedvezmény a Nyolcharminc Presszóban
 • aktuális táborok, családi hétvégék és táborok igénybevétele
 • kedvezmény a Nemzeti Múzeum belépőjegy árából  (1 felnőtt és 1 gyermek részére 2000 Ft. Minden további gyermek 500 Ft/fő)
 • kedvezmény a Szépművészeti Múzeum belépőjegy árából (állandó kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 26 éves korig ingyenes; időszaki kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 75%)
 • kedvezmény a Ludwig Múzeum belépőjegy árából
 • kedvezmény a Hopp Ferenc Múzeum belépőjegy árából
 • kedvezmény a Nemzeti Galéria belépőjegy árából
 • kedvezmény a Vasarely Múzeum belépőjegy árából
 • kedvezmény a Gödöllői Királyi Kastély belépőjegy árából (teljesárú és diákbelépőből 50%
 • egyéb aktuális, az Egyszülős Központ online és offline felületein megjelenített kedvezmények

Mikor kaphatsz Egyszülős Kártyát?
 
Ha 25 évesnél fiatalabb, nappali tagozaton tanuló gyereket nevelsz egyedül, akkor egyszülős kártyát igényelhetsz. Ezzel az Egyszülős Központ szinte valamennyi szolgáltatását igénybe tudod venni. A kártya névre szól, így ha te igényelted, csak te használhatod.

Mivel tudod igazolni, hogy egyedül nevelsz?

Az alábbiak közül valamelyik dokumentumot kell az online regisztráció során feltöltened:

•    emelt családi pótlék utalás bizonylata vagy
•    MÁK igazolás vagy
•    folyamatban lévő válási dokumentum.

Ha a gyerek még nem múlt el 25 éves, és nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytat, kérjük, hozd magaddal a gyerek iskolalátogatási igazolását is.

Az Egyszülős Kártya díja

A kártya díja egy évre 500 forint. Ha úgy érzed, ezt az összeget nem engedheted meg magadnak, jelezd felénk, és az Egyszülős Központ átvállalja a kártya árát.

Az Egyszülős Kártya érvényessége

A kártyát évente meg kell újítanod, hiszen ennyi idő alatt változhat az élethelyzeted. A kártya érvényessége naptári évre vonatkozik, és következő év január 31-ig érvényes. Így a 2021-ben bármikor kiváltott kártyád 2022. január 31-ig érvényes.

A papír alapú kártyákat 2020-ban plasztik kártyára cseréltük, az új kártyaigénylők plasztik kártyát kapnak.

Támogatói Egyszülős Kártya vásárlása

Amennyiben anyagi lehetőségeid megengedik, kérjük, támogasd az Egyszülős Központ működését, és rajtunk keresztül a rászoruló egyszülős családokat 10 ezer forintos támogatói kártya vásárlásával. A támogatói kártya ugyanolyan szolgáltatásokra és kedvezményekre jogosít, mint az Egyszülős Kártya, és kiváltásának feltételei is ugyanazok. 
 
Örökbefogadott kártya

Egy másik egyedülálló szülő részére is van lehetőség Egyszülős Kártyát vagy támogatói kártyát vásárolni, ezzel támogatva őt. Az örökbefogadott kártya lényege, hogy annak díját egy másik szülő fizeti ki a kártya tulajdonosa helyett.
 
Hogyan igényelhetsz (és hosszabbíthatsz meg) Egyszülős Kártyát?

A kártya igénylésének rendszerét 2021-ben az addigiakhoz képest néhány ponton átalakítottuk, a kártya az alábbi módokon igényelhető.

Amennyiben már rendelkezel Egyszülős Kártyával, kérjük, utald át a kártya díját a Gránit Bank Zrt. 12100011-17731449-00000000 számlaszámára, és a közlemény rovatban tüntesd fel a saját neved. A befizetés megérkezése után az online regisztrációban megadott e-mail címre elküldjük a kártya online verzióját. Amennyiben a fizikai kártyádat még nem vetted át, a budapesti Központban tudod átvenni nyitva tartási időben, de a letöltött kártya is teljes értékű kártyának minősül. Az plasztik kártya érvényességét személyesen matricával hosszabbítjuk meg.

Amennyiben még nem rendelkezel Egyszülős Kártyával, kérjük, először regisztrálj a honlapon.

Online regisztráció

A kért személyes adatok után kérjük, hogy igazold egyszülőségedet a kért igazoló dokumeentum feltöltésével. Ezt követően az OTP Simple felület segítségével kiegyenlítheted az 500 forintos kártyadíjat. A rendszer sikeres fizetés után automatikusan elküldi az online kártyádat a kártyaszámoddal együtt a megadott e-mail címre. Amennyiben a fizikai kártyádat is szeretnéd használni, azt a budapesti Központban tudod átvenni nyitva tartási időben, de a letöltött kártya is teljes értékű kártyának minősül.

Az online és személyes szolgáltatásaink a regisztráció után a kártyaszám birtokában azonnal elérhetők.

Hogyan kapod meg a kártyát?

A rendszer sikeres fizetés után automatikusan elküldi az online kártyádat a kártyaszámoddal együtt a megadott e-mail címre. Amennyiben a fizikai kártyádat is szeretnéd használni, azt a budapesti Központban tudod átvenni nyitva tartási időben, de a letöltött kártya is teljes értékű kártyának minősül.

Mi a teendő, ha elveszíted a kártyádat?

Rendszerünk tárolja az adataidat, ezért nem kell újra bemutatnod a dokumentumokat a kártya pótlásához, 500 Ft pótdíj ellenében tudjuk kiadni az új kártyádat. Az online kártya a plasztik kártya elvesztésekor is érvényes marad.