ZeneVarázslat tábor Várnagy Andreával Alsómocsoládon

ZeneVarázslat tábor 2022

Augusztus 15-19. között Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész vezetésével 5 napon keresztül táboroztunk Alsómocsoládon, ahova idén több mint 20 résztvevőt tudtunk eljuttatni. Számtalan programmal készültünk a résztvevőknek, nem csak zenei, de egyéb témájú szabadidős programokat is szerveztünk.
Minden reggel egészen ebédig barangoltunk a zene világában, ahol játékosan, tematikusan dolgoztuk fel a zenetörténet korszakait, a résztvevők megismerkedhettek a barokk és a bécsi klasszika elegáns világával, a szívhez szóló romantika korszakával, az impresszionizmus varázslatával, valamint a 20. századi kortárs magyar zene jeles képviselőivel is foglalkoztunk.
Ebéd után változatos programokkal, első este egy kis bemutatkozással, másnap zenés hangulatfestéssel, harmadnap lovasbemutatóval vártunk mindenkit. Az utolsó délután pedig az esti koncertre és táncra gyakoroltuk az addig megtanult dalokat és lépéseket.
Az esti programok is változatosan alakultak. A gyerekeknek csónakázással és csillagmegfigyeléssel készültünk, míg a felnőttek a kálvária dombon egy pléden fekve figyelhették az eget, egy pohár bor kíséretében. A harmadik napon közös filmvetítéssel zártuk az estét, majd a negyedik nap gyakorlással töltött estéje után az ötödik napon közös koncertet és táncbemutatót tartottunk a tábortűznél.