Interjú munkatársunkkal - Ellenpacher Éva Lillával

Az Egyszülős Központ az évek alatt újabb és újabb munkatársakkal bővítette csapatát, hogy az élet minél több területén nyújthasson segítséget az egyszülős családoknak. Ismerkedjetek meg Lillával, aki munkaerő-piaci mentorként és munkáltatói kapcsolattartóként dolgozik nálunk!
Interjú munkatársunkkal - Ellenpacher Éva Lillával

Milyen területen dolgozol az Egyszülős Központnál? 

Munkaerő-piaci mentor és munkáltatói kapcsolattartó vagyok, tehát a gyermeküket egyedül nevelőket segítem abban, hogy mielőbb olyan munkahelyen sikerüljön elhelyezkedniük és olyan feltételek mellett, mely jelenlegi élethelyzetükben a legmegfelelőbb. A legtöbben home office lehetőséget keresnek vagy részmunkaidős állásban gondolkoznak. 

Mondasz pár szót a szervezetről (Incorpora)? 

Az Incorpora egy nemzetközi szintű módszertanon alapuló program, mely a veszélyeztetett helyzetű álláskeresők munkaerő-piacra történő visszatérésében nyújt segítséget térítésmentesen. A program megvalósításában több civil szervezet is részt vesz, köztük az Egyszülős Központ.  
Hogyan segítesz az egyszülősöknek? 

Az álláskeresés kezdeti lépéseitől segítem mentorként a hozzám forduló egyszülősöket egészen az elhelyezkedésükig. Egy egyszerű regisztrációs folyamat után minden esetben az önéletrajz aktualizálása, illetve elkészítése következik, mely a célállások meghatározása mellett nagyon fontos nulladik lépés. Ezt követően egyéni igényeknek megfelelően haladunk tovább. Interjúra való felkészítéssel, személyre szabott álláskereséssel állok rendelkezésükre. Igény esetén pályamódosítási, pályaorientációs tanácsadással is. Igyekszem mindenben támogatni ügyfeleimet a munkakeresés folyamata során, hogy minél előbb olyan számukra megfelelő pozícióban találják magukat, ami jó esetben hosszútávra szól. 

Hány elhelyezés történt az együttműködés óta? 

Eddig 184 elhelyezés történt a már közel 3 évnyi együttműködés alatt. Az így sikeresen munkába álló ügyfelek többsége, 75%-a nő volt.

Miért szeretsz az Egyszülős Központnál dolgozni? 

Nem olyan régóta csatlakoztam a csapathoz, de kifejezetten örülök, hogy jó ügyért dolgozhatunk közösen. Nagyon jó és hiánypótló kezdeményezésnek tartom az egyszülősök támogatását. Itt mindenki azon munkálkodik nap mint nap, hogy legjobb tudása szerint segítse a hozzánk forduló gyermeküket egyedül nevelő szülőket. 

Mi a legkedvesebb emléked? Legyen szó sikerről, nehézségről vagy bármilyen megható, felemelő pillanatról. 

Legutóbb egy kedves hölggyel beszéltem telefonon, aki nagyon hálásan nyilatkozott az Egyszülős Központról és a sok pozitív élményről, amit kisgyermekével itt szerzett. Erőt ad neki és valódi segítséget a nehéz helyzetben, így bizakodóan tud tekinteni a jövőbe. Optimistán indul neki az álláskeresésnek is, hiszen tudja, hogy minden támogatást megkap majd ehhez és nincs egyedül. Valamint azt látom, ez egy összetartó közösség. Többen segíteni próbálják egymást, akik maguk is egyszülősök vagy valaha ilyen helyzetben találták magukat. Munkáltatónk is van például, aki a személyes érintettség miatt kapcsolódott be a közös munkába, de felajánlást is kaptunk már ingyenes CV írásra egy segítőkész klubtagtól.