Coaching gyermekeknek

COACHING GYERMEKEKNEK

A coaching egy személyes, segítő, fejlesztő tevékenység (nem minősül pszichoterápiának). A személyes képességeket, meglévő erősségeket azonosítja és fejleszti, segítve ezzel a továbblendülést, az elakadások, problémák megoldását.
Célja az egészséges, de bizonyos nehézségekkel küzdő vagy akár csak önmagukat egyes területeken fejleszteni kívánó embereknek, szervezeteknek való segítségnyújtás.

A coachingnak egy olyan ágát tanulom (egy életen át) és képviselem, mely még ritka Magyarországon: az 6-16 éves korosztállyal foglalkozó gyermek coachingot. Megoldásközpontú megközelítésben a beszélgetések során kiderítjük, mik a jövő beli vágyaik, hogyan oldhatunk fel egy-egy nehézséget (pl. csúfolják az osztályban, többet szeretne elérni a sportban, jobban tanulni, nehezen oldódik közösségben, stb), majd feltérképezzük a gyermek/kamasz (vagy éppen iskolai osztály) azon erősségeit és készségeit, amiben jó, ami már jól működik - ezekre építünk, ezekkel érjük el a kívánt célt. Nem a problémákra fókuszálunk, hanem annak sikeres megoldására, a jövőre. Olyan kérdéseket teszek fel nekik, amik segítenek az önálló gondolkodásban, hogy ő maga mondja ki, és jöjjön rá a megoldásra. Kis lépésekben haladunk előre, de annál nagyobb az eredmény, hiszen a beszélgetéseink „tovább dolgoznak” bennük. Mindezt kreatívan, játékosan a kisebbeknél, kellő tisztelettel és elfogadással a kamaszoknál.

A gyermek coaching 6-16 éves kor közötti gyermekeknek ajánlott.

Időtartam: 30 perc

Időpont: 2021. október 20., 17.00 és 17.30, valamint 2021. november 3., 17.00 és 17.30

Helyszín: Egyszülős Központ (1085 Budapest Üllői út 30.)

Ár: Egyszülős Kártya nélkül: 8000 Ft
      Egyszülős Kártyával: ingyenes

Ha még nincs Egyszülős Kártyád, itt tudod kiváltani.

Jelentkezni az időpontfoglalásnál lehet.

 

Tóth Kinga

Művész-pedagógus diplomával rendelkező, 26 éve szervező és emberekkel foglalkozó édesanya vagyok, akinek célja a gyermekek és szüleik életének könnyebbé tétele. Ehhez ad nagyon jó iránymutatást és eszközöket a coaching, melyet gyakorló life és gyermek coachként alkalmazok évek óta. Folyamatos tanulással és tréningekkel képzem magam, hogy minél szélesebb spektrumon tudjam segíteni ügyfeleimet. Szeretem rendszerezni a dolgokat, figyelemmel lenni mások iránt, segíteni az elakadásokban, rávilágítani, hogy mennyi erőforrásunk van, amit nem használunk ki, legyen az ügyfél gyermek vagy felnőtt. Nyitott vagyok az újra, a változásokra, melyet kellő rugalmassággal kezelek és viszek tovább, mint tapasztalat. Alap a bizalom és a titoktartás, ha rám bízza az ügyfél dilemmáit.

 

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ
Cím: Budapest 1085 Üllői út 30.

Vélemények

Gyermekek a coachingról:

„A coaching igazán jó nekem, az ülések bátorítanak, és sehol máshol nem tudok így beszélni dolgokról, a rosszakról és a jókról is. Az segít beszélgetni a coachingon, hogy nem veszem észre, mit gondolok, amíg ki nem mondom, aztán a dolgok már jobbnak tűnnek.”

„Ez adta meg nekem azt a lendületet, hogy megszerezzem azt az életet, amit elképzeltem, és magabiztosabb legyek az osztályomban.”