Online családi mediáció szülőknek

Online családi mediáció szülőknek

Mi az a családi mediáció?

A családi mediáció egy olyan folyamat, amely során egy független, képzett mediátor segít a feleknek valamely konfliktussal (pl. válással, gyermekelhelyezéssel, láthatással) kapcsolatosan felmerülő kérdések megoldásában, a felek közötti kommunikáció javításában. A mediációt választó felek esélyt adnak a párbeszédnek, a közös, konstruktív és előremutató megoldásoknak.

Kinek ajánlott az Egyszülős Központ online családi mediációs szolgáltatása?

A hozzánk forduló szülők számára segítség lehet a mediáció, ha éppen válófélben vannak, és közösen úgy határoznak, hogy szeretnének maguk dönteni az életüket érintő legfőbb kérdésekről (pl. gyermekek elhelyezése, láthatása, vagyonmegosztás), és úgy érzik, hasznos lenne, ha ebben olyan szakember támogatná őket, aki az ügy jogi megítélésén túl a kettejük közti kommunikáció javításában is tud segíteni.

Fontos segítség lehet ezentúl a mediáció olyan esetekben is, amikor a bontóper ugyan már lezajlott, a gyermekek elhelyezéséről és láthatásáról is megszületett a döntés, a gyakorlatban azonban nehézségek merülnek fel a szülők közti együttműködés során. A felek el szeretnék kerülni, hogy újra a tárgyalóteremben találják magukat, és úgy érzik, segítene egy szakember által vezetett közös beszélgetés a jövőről.

Ezt a szolgáltatást online formában nyújtjuk. A mediátor a Zoom felületen beszélget a felekkel, természetesen négyszemközti, különbeszélgetésekre is sor kerülhet a mediáció során. Az online forma előnyt jelenthet a felek közötti nagyobb távolságok esetén (egymástól távolabb, akár külföldön élő szülők), valamint praktikus a jelenlegi járványhelyzetben.

Mire számíthat, aki igénybe veszi ezt a szolgáltatást?

A feleknek fel kell venniük a kapcsolatot a mediátorral, aki a lent megadott idősávban online találkozóra hívja őket.

Az első találkozó 60 perc. Ekkor a mediátor tájékoztatja a feleket a mediáció folyamatáról, válaszol a főbb kérdéseikre, és átküldi nekik a mediáció igénybevételéről szóló megállapodást aláírásra. Ha a felek egyetértenek a szolgáltatás igénybevételével, egy héten belül visszaküldik a megállapodást aláírva. A mediátor ezután időpontot ajánl fel az első ülésre, amelyre kb. 3 órát kell szánni. Általános tapasztalat szerint összesen kb. 3-4 ülésre lesz szükség a felekkel.

Az üléseken közösen meghatározzuk a főbb kérdéseket, elmélyülünk ezek megtárgyalásában, majd rátérünk a lehetséges megoldásokról való gondolkodásra, és adott esetben a megállapodás kidolgozására.

Elérhető nyelvek

Mediáció vezetését magyarul, angolul és franciául vállalom.

Időpontok:

Mediációra, illetve Mediációs tájékoztató ülésre foglalható időpontok:

Minden péntek 15-19h közt (kivéve munkaszüneti napokon).

Mediációs tájékoztató ülésekre foglalható ezen felül:

minden hétfő 15-16 h közt (kivéve munkaszüneti napokon).

Jelentkezni az [email protected] címen lehet

V. Karsai Zsuzsa

Dr. V. Karsai Zsuzsa mediátor, jogász és párkapcsolati coach vagyok. 2015 óta vagyok a mediáció elkötelezett támogatója, minden túlzás nélkül rajongója.

Hiszek abban, hogy a megoldás mindig egy beszélgetéssel kezdődik, az erre való nyitottság már fél siker.

Jelenleg Luxemburgban élek és az alternatív vitarendezéssel kapcsolatos dossziéért vagyok felelős az itteni Igazságügyi Minisztériumban. Emellett mediátorként és pozitív pszichológiai módszereket alkalmazó coachként dolgozom.

Bővebben írok minderről blogomban:
hu.vkzmediator.com (magyar)
vkzmediator.com (angol)

 

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Közösségi tér
Cím:
- 1085. Budapest, Üllői út 30.
- 1122. Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.